29 Νοε 2019

Τα εν οίκω στον δήμο - Της Τζένης Σουκαρά



* Τέλος Νοεμβρίου, με ηλιόλουστες ημέρες και το καλοριφέρ στα χαμηλά του.
Αν έγινε και αυτό επειδή ανέλαβε ο Κυριάκος, να τον ψηφίζω και εγώ τον άριστο, να βγάλω  Χριστούγεννα με ζακετάκι, να κάνω την οικονομία μου, γιατί ζορίζομαι τελευταία δεν στο κρύβω.


* Πώς ανέβηκαν όλα, δεν το πήρα είδηση και πρέπει να πω του Χρυσοχοϊδη να βάλει τέτοιο χαλινάρι και στις τιμές τις ανεξέλεγκτες, να μην γνωρίζουν να πουν το όνομά τους.

* Είδες ετοιμότητα με την καταιγίδα Γηρυόνη; 
Είδες οι δήμαρχοι γαλότσα και στολή παραλλαγής; 
Πιο έτοιμοι και από το 112!
Προσβλήθηκε και εκείνο και έφυγε! Ακόμα το ψάχνει ο Πιερακάκης!

* Είδες σκάψιμο στην Ποσειδωνία; 
Πρόσεξέ με! Αυτή η τσάπα έμεινε στο μυαλό του πλημμυροπαθή! Σατανικό!

* Από την άλλη είχες και τον Ναπολέοντα, να δίνει το στίγμα του στον Άσσο και την διαβεβαίωση πως δεν θα περάσει της κακοκαιρίας αλλά του προέδρου  Γιαννακουλόπουλου!
Κι ενώ ήταν αναγνωρισμένη από όλες τις πλευρές η προσπάθεια του Ναπολέοντος εν ώρα νεροποντής, παραμονή της υποψηφιότητάς του στο Δ.Σ., απεδείχθη πως τα συγχαρητήρια ήταν λόγια του αέρος και τα μπράβο, αφού του γύρισαν την πλάτη όλοι στην ειδική ψηφοφορία για την εκπροσώπηση του δήμου στο ΔΣ του ΑΟΣΑΚ.

Όχι, θέλω να δω τώρα, πώς θα φωτογραφηθείτε εσείς της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου με τον πρόεδρο του Άσσου!


* Κατά τα άλλα η πόλη πορεύεται με τα μάρμαρα που ήρθαν και τους φοίνικες αρχείου που κόπηκαν αλλά και τον Τίμο που κάνει συνεντεύξεις συνεχείς και αδιάλειπτες καθ ότι έχει πολύ πολύ σημαντικό χαρτοφυλάκιο και πρέπει να ξεχωρίζει. Γενικά ο Τίμος το ζει και την συνέντευξη και την παιδεία και τον τουρισμό!


* Αρχείο κάνει και ο Τσιώτος στο Ξυλόκαστρο με τα συνεργεία του, πριν από κάθε βροχή. Σου λέει :"Εγώ τέλειωσα! Αμαρτία ουκ έχω! Παρτε το Νίκα!"


* Και να οι φωτογραφίες, να οι διαβεβαιώσεις, ο Αννίβας έβγαλε όλα τα μηχανήματα στους δρόμους ...Έριξε και αγιασμό, και κάπως έτσι γλιτώσαμε αυτή την φορά, το λασπόλουτρο.

* Εν τω μεταξύ ο Νίκας δεν λέει κουβέντα για τις διανοίξεις ρεμάτων. Μιλά όταν του επιτρέψει ο Κυριάκος. Και πού να ξέρει ο Κυριάκος τα κλειστά ρέματα του Αννίβα και του Τσιώτου παρακαλώ; 
Παραπέμπει στον Γκιολή, που είναι και πιο φωτογενής. 

Ρώτησε ένα θέμα τον Γκιολή και αν δεν σου απαντήσει μετά φωτογραφίας ανάλογης, θα έχει κάτι ιογενές που τον ταλαιπωρεί καιρό. 

* Γενικά στον τόπο το νόμισμα έχει δυο όψεις ,όπως και να το δεις. 
Βλέπεις Νίκα, ακούς Τατούλη..
Ακούς Τατούλη, θυμάσαι Μητσοτάκη..
Πόσο πιο γλυκά να το πω, που λέει και ο Βορίδης; 

Βλέπεις Ναπολέοντα ακούς Πνευματικό! 
Ακούς Πνευματικό, θυμάσαι τον Σταυρέλη!
Βλέπεις Νανόπουλο, θυμάσαι Πελοπίδα και Κορδώση μαζί!

Και αν το πας και πιο μακριά ..
Βλέπεις Μπουντρούκα και δεν ακούς Φώφη. 
Ακούς Οδυσσέα ..
Και αν ακούς Οδυσσέα, παίζει να δεις τον Μητσοτάκη στην Βουλή να του απαντά στην ώρα του Πρωθυπουργού και δεν το θέλεις..
Δεν το θες, γιατί Χριστουγεννιάτικα θα μπεις σε διλήμματα και στοιχήματα απαντημένα.