30 Νοε 2019

Λευκή Παρασκευή


Από το πρωί, όλα τα μέσα μεταδίδουν, ότι φέτος στην Μαύρη Παρασκευή, μετά από κίνημα που γιγαντώθηκε μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, όλοι οι Έλληνες πολίτες αποφάσισαν, να συγκεντρώσουν από κοινού όλα τα χρήματα που προορίζονταν για αγορές καταναλωτικών και άλλων ειδών και να τα δώσουν, για...


να ανακαινιστούν σπίτια που είναι κλειστά, ώστε να μείνουν οι πρόσφυγες του πολέμου και οι οικογένειές τους.

Την κίνηση αυτή αγκάλιασε και ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ακινήτων Ελλάδος και εξέδωσε ανακοίνωση πως θα διαθέσει όλα τα ξενοίκιαστα ακίνητα για αυτό το σκοπό και πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα δήλωσε επίσης πως μέχρι τα Χριστούγεννα δεν θα υπάρχει ούτε ένας άστεγος στο δρόμο και όλοι θα έχουν μέρος για να μείνουν.

Η κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης αποφάσισαν να στηρίξουν νομοθετικά την κίνηση αυτή και σήμερα το βράδυ τα μεσάνυχτα θα κατατεθεί νομοσχέδιο με την διαδικασία του κατεπείγοντος, ώστε να απαλλαχθούν από τον ΕΝΦΙΑ όσα ακίνητα και πολυκατοικίες θα διατεθούν για την δράση αυτή.

Θα ψηφιστούν, επίσης, όλες εκείνες οι απαραίτητες νομοθετικές διατάξεις, που είναι απαραίτητες για να διευκολυνθεί το έργο όσων θελήσουν να συμμετέχουν στο κίνημα.

Σε παρόμοιο κλίμα, οι μεγάλες αλυσίδες πολυκαταστημάτων, τα σούπερ μάρκετ και οι φίρμες οικιακού εξοπλισμού εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, την οποία διάβασε ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Επαγγελματιών σε διακαναλική συνέντευξη, λέγοντας τα παρακάτω:

“Αποφασίσαμε από κοινού, όλοι οι ιδιοκτήτες και μέτοχοι των εταιριών, να διαθέσουμε οικοσυσκευές, έπιπλα, τρόφιμα και ό,τι άλλο χρειαστεί για να κάνουν οι συνάνθρωποί μας και οι οικογένειές τους Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά σαν να ήταν στο σπίτι τους.”

Ο Υπουργός Δημοσίων Έργων δεσμεύτηκε με δήλωση του στο Twitter, πως όλες οι προηγούμενες δομές που κρατούσαν πρόσφυγες και μετανάστες θα γκρεμιστούν και στη θέση τους θα ανεγερθούν συμβολικά μαρμάρινα μνημεία “Ελλάδα γη φιλόξενη, Έλληνες πολίτες αλληλέγγυοι” ως παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Το έργο θα αποπερατώσει γνωστή κατασκευαστική εταιρία χωρίς αμοιβή και τα εργατικά και υλικά έξοδα θα καλύψει από ίδια κεφάλαια η Εκκλησία της Ελλάδος.

Ιδιαίτερη χαρά μας επεφύλασσε η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, η οποία σε συνεννόηση με την Τουρκική Ακτοφυλακή θα παραλαμβάνει από τις ακτές της γείτονος τους πρόσφυγες, ώστε να ταξιδεύουν με ασφάλεια προς την ελληνική ενδοχώρα.

“Χρόνια έχει να ξημερώσει μια τέτοια μέρα!” δήλωσε μικρός μαθητής με δάκρυα στα μάτια σε γνωστό τηλεοπτικό σταθμό.
“Επιτέλους οι συμμαθητές μου από τις χώρες του πολέμου, θα έχουν ένα σπίτι να μείνουν, ζέστη, φαγητό, ένα μαλακό κρεβάτι για να κοιμηθούν, βιβλία και παιχνίδια! Είμαι πολύ χαρούμενος που θα βλέπω συνέχεια χαμογελαστα πρόσωπα κάθε πρωί!”

Μετά από αυτή την γενική και μαζική κινητοποίηση, αποφασίστηκε η μέρα αυτή να ονομάζεται Λευκή Παρασκευή πλέον κάθε χρόνο.

Στο εξωτερικό τώρα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποφάσισε να στηρίξει την όλη προσπάθεια, λέγοντας πως θα παρέχει άτοκο δάνειο, σε όποια χώρα θα ήθελε να συνδράμει στο έργο των Ελλήνων και εξήρε την ανθρωπιστική και κοινωνική τους ευαισθησία.

Η πρώην πρόεδρος του ταμείου δήλωσε, πως ήταν σίγουρη πως μπορούσε να βασιστεί ο κόσμος στους Έλληνες για άλλη μια φορά, όταν αυτό θα κρινόταν αναγκαίο από την ιστορία.

Εξάλλου, είναι γνωστό τοις πάσι, πως το βάρος στον ένα είναι πολύ μικρό ή και τίποτε, όταν κάτι γίνεται από πολλούς, πόσο δε από όλους.

Παντελής

[Αγαπητέ Παντελή, σκέφτομαι πως αν όλοι κατανάλωναν όπως εγώ (που δεν καταναλώνω παρά τα απολύτως απαραίτητα για την επιβίωση), θα το είχαμε ανατρέψει το σύστημα εδώ και πολλά χρόνια. Επίσης, αναρωτιέμαι, ποιοι είναι όλοι αυτοί που ψωνίζουν τις Μαύρες Παρασκευές και τις Λευκές Δευτέρες. Μετά βαριέμαι να ασχολούμαι και ακούω μουσική. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου].


ΠΗΓΗ: pitsirikos.net