28 Νοε 2019

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα φέρει την αξιοκρατία


Ένα από τα πιο αστεία πράγματα στην Ελλάδα (ειδικά μετά τις εκλογές, όπου γίνονται οι διορισμοί) είναι η μανία, που έχουν όλοι με την αξιοκρατία. Όπου, στη φαντασία τους, άξιοι είναι οι ίδιοι (άντε και οι...


κοντινοί συγγενείς τους) και ανάξιοι όλοι οι άλλοι.
Αυτή η μανία με την αξιοκρατία έχει ακόμα πιο μεγάλη πλάκα, όταν πρωθυπουργός τυχαίνει να είναι ένας γόνος πολιτικού τζακιού, όπως συμβαίνει τώρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο προηγούμενος που μιλούσε για αξιοκρατία ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου, αυτός που μας ανακοίνωσε την χρεοκοπία της χώρας, ενώ ο αμέσως προηγούμενος “αξιοκρατικός” ήταν ο Κώστας Καραμανλής, επί των κυβερνήσεων του οποίου το δημόσιο χρέος έφτασε στο διάστημα.

Εκεί, όμως, οι Έλληνες επιμένουν.

Από τον έναν αξιοκράτη στον άλλον.

Κάποιοι νομίζουν, πως στις τελευταίες εκλογές οι Έλληνες επέλεξαν ανάμεσα στην Δεξιά και στην Αριστερά.

Όχι, επέλεξαν ανάμεσα σε ένα πολιτικό απόγονο, τον Μητσοτάκη, και έναν πληβείο, τον Τσίπρα.

Και σιγά μην ψήφιζαν οι Έλληνες ξανά την πλέμπα.

Εντάξει, το 2015 αναγκάστηκαν οι Έλληνες να κάνουν πρωθυπουργό τον Τσίπρα (αν και όχι με μεγάλο ενθουσιασμό, ούτε με ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό), επειδή αφενός είχαν περάσει πέντε χρόνια από την χρεοκοπία της χώρας και γελούσαν όλοι μαζί τους, που είχαν ακόμα στην κυβέρνηση τα δύο κόμματα που τους χρεοκόπησαν και αφετέρου δεν υπήρχε κάνας αριστερός απόγονος για να τον κάνουν πρωθυπουργό.
Βέβαια, τέσσερα χρόνια μετά, οι Έλληνες έκαναν πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος υποσχέθηκε αξιοκρατία και είπε, πως θα χτυπήσει την …οικογενειοκρατία.

Οι πολιτικές οικογένειες που φτιάχτηκαν από ρουσφέτια, διορισμούς και βαφτίσια θα χτυπήσουν την οικογενειοκρατία και θα φέρουν την αξιοκρατία.

Και τώρα, κάποιοι Έλληνες εκπλήσσονται, που ο Μητσοτάκης δεν φέρνει αυτό το νέο που περίμεναν και είναι φτιαγμένος από τα πιο σάπια υλικά της σάπιας Ελλάδας.

Αυτά παθαίνουν οι λαοί που τερματίζουν την ηλιθιότητα και την δουλοπρέπεια.

(Ο διάλογος ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στον 80χρονο Κωνσταντίνο Πατέρα είναι όλο το θέμα της Ελλάδας.



Κωνσταντίνε Πατέρα, είσαι ο πατέρας μας).

ΠΗΓΗ: pitsirikos.net