31 Οκτ 2019

Λουζιώτης -Μουρίκης εγκλωβίστηκαν στο θυμικό και δεν ψήφισαν το OPEN MALL του Λουτρακίου- Tης Τζένης Σουκαρά

Μέχρι χθες θα μπορούσε κάποιος να κρατήσει τις επιφυλάξεις του σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία του Επιμελητηρίου.Κι αυτό κυρίως απο τον επικοινωνιακό «θόρυβο» που προκαλούν οι πρωταγωνιστές των Επιμελητηριακών πραγμάτων....



Είναι κατανοητό επίσης πως βρισκόμαστε στα σπάργανα της απλής αναλογικής, και ακόμα δεν μπορούμε να την κατανοήσουμε, πόσο μάλλον να την λειτουργήσουμε και να την αποδεχθούμε.

Οι εκλογές του Επιμελητηρίου διεξήχθησαν βάση αυτού του εκλογικού νόμου, και το αποτέλεσμα προήλθε απο τις συμμαχίες. Συμμαχίες που ποτέ επί της ουσίας δεν θα γίνουν αποδεκτές απο εκείνους που προηγήθηκαν στις εκλογές του Επιμελητηρίου, οι οποίοι -προσέξτε- δεν αποδέχθηκαν ποτέ την απλή αναλογική .Παρ’ ‘ολα αυτά συμμετείχαν στις εκλογές με αυτό το νόμο.

Δυο χρόνια τώρα ,η ταραχή στο Επιμελητήριο απο εκεί πηγάζει, σε σημείο που η αντιπολίτευση δημιουργεί τέτοιο θόρυβο που είναι αδύνατον να μπορέσει να αξιολογήσει κάποιος εαν τα πεπραγμένα Πιτσάκη είναι καλώς ή κακώς καμωμένα.

Παράδειγμα η χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου για την ψήφιση του προυπολογισμού.

Η συζήτηση διεκόπη γιατί αποχώρησε η αντιπολίτευση.

Μια αντιπολίτευση θυμωμένη εξ αρχής (τα βίντεο υπάρχουν) η οποία επι της ουσίας απαξίωσε τις παρουσίες των θεσμικών προσώπων και τους λόγους για τους οποίους παρευρέθηκαν χθες το βράδυ, λέγοντας μάλιστα πως οι συγκεκριμένες παρουσίες λειτουργούν εκβιαστικά ,έκανε λόγο για πλασματικό προυπολογισμό , τόνισε πως ο πρόεδρος δεν έχει απαρτία και αποχώρησε.

Δηλαδή, οι κύριοι Λουζιώτης και Μουρίκης δεν ψήφισαν έστω ούτε το ΟPEN MALL του Λουτρακίου, τιμής ένεκεν (αφού δεν διαφωνούν) προς τους επικεφαλής των παρατάξεων που παρευρέθηκαν και τον ίδιο τον δήμαρχο Γκιώνη, τους δημοτικούς συμβούλους και την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου.

Έχω την αίσθηση πως αδικούν τους εαυτούς τους όταν σε μια τέτοια διαδικασία που αφορά πληρωμές εργαζομένων και προγράμματα εκατομμυρίων οι δυο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κάνουν για μια ακόμα φορά λόγο για ι παραίτηση του προεδρείου μετα συγκεκριμένης προτάσεως Μουρίκη περί διαπαραταξιακής αναλογικής παρουσίας στην διοίκηση.

Ποιοι ενδιαφέρονται πιο πολύ για το Επιμελητήριο όταν εμποδίζουν την λειτουργία του;

Το ερώτημα είναι συγκεκριμένο: Ποιος εμπόδιζε τους κυρίους Λουζιώτη και Μουρίκη να διατηρήσουν τις επιφυλάξεις τους , να τις συζητήσουν σε άλλη συνεδρίαση, αλλά να δώσουν την συναίνεσή τους στο Επιμελητήριο να συνεχίσει να λειτουργεί;

Αντιθέτως καταλάβαμε πως εξαρχής η αντιπολίτευση βρισκόταν στον προθάλαμο της αποχώρησης .

Ίσως να αισθάνθηκε εγκλωβισμένη απο τις κινήσεις Πιτσάκη, οι οποίες οδήγησαν σε ολισθήματα τους αντιπάλους του.

ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΙΤΣΑΚΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ


Ο Πιτσάκης σε αυτήν την σημαντική συνεδρίαση κάλεσε τον Βασίλη Νανόπουλο , επίτιμο πρόεδρο του Επιμελητηρίου, τον πρώην πρόεδρο με την 25ετή πορεία στα επιμελητηριακά πράγματα και δήμαρχο Κορινθίων. Η επιβλητική παρουσία Νανόπουλου και ο ενωτικός λόγος του ,έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα αμέσως στην συνεδρίαση.

Τι ειπε ο Νανόπουλος ;

Μίλησε για την συνεργασία του δήμου Κορινθίων με το Επιμελητήριο , είπε πως για να συνεχιστεί αυτή, είναι απαραίτητο να λειτουργήσει το Επιμελητήριο , πρέπει να εγκριθεί ο Προυπολογισμός , να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να εκτελεσθούν τα προγράμματα.

Οι αντιπαραθέσεις και οι συζητήσεις μπορούν να γίνουν σε άλλες συνεδριάσεις.

Με λίγα λόγια ο Νανόπουλος έδωσε την αρμόζουσα πολιτική βαρύτητα στην συνεδρίαση

Η παρουσία Νανόπουλου, η ενωτική ομιλία Πιτσάκη, η παρουσία Γκιώνη και των υπολοίπων θεσμικών, ήταν εκ διαμέτρου αντίθετες με την στάση της αντιπολίτευσης.ι

Παρά το γεγονός πως οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης έψεξαν τον πρόεδρο πως σε θεσμικούς παράγοντες του Λουτρακίου τους κατηγόρησε πως επιθυμούν την καταστροφή του Λουτρακίου, εκείνοι αποχώρησαν χωρίς να δώσουν έστω εξηγήσεις γιατί δεν συζητούν το OPEN MALL.

Την ώρα της αποχώρησης ο Σ. Μουρίκης προφανώς αντελήφθη πως κάτι δεν «πάει καλά» στην στρατηγική της αποχώρησης ή δεν θέλησε να ταυτιστεί απόλυτα με την εντολή Λουζιώτη. Με λίγα λόγια ο Μουρίκης προσπάθησε να εξηγήσει «λίγο καλύτερα » τους λόγους που αποχωρούν οι σύμβουλοι και ο ίδιος. Δεν υπήρχε άλλος δρόμος όμως απο την αποχώρηση.

Το διακύβευμα το είχε θέσει εξ αρχής ο Πιτσάκης και οι θεσμικοί παρευρισκόμενοι.


hlektra.gr