3 Αυγ 2019

Το σχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τα Εξάρχεια και τον Ρουβίκωνα


Αίσθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του σχεδίου της κυβέρνησης για να καθαρίσει τα Εξάρχεια και να αντιμετωπίσει τα μέλη του Ρουβίκωνα.
Όπως διέρρευσε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εκατοντάδες αναρχικοί πληροφορήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, πως έχουν κερδίσει δωρεάν...


διακοπές δυο μηνών σε πολυτελή ξενοδοχεία της χώρας (όπως το Costa Navarino) αλλά και σε δημοφιλείς προορισμούς του εξωτερικού, όπως το Μπαλί και οι Σεϋχέλλες.

Το σχέδιο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είναι, να τσιμπήσουν οι αναρχικοί και να φύγουν για πολυτελείς διακοπές, ώστε να μπουκάρουν οι αστυνομικές δυνάμεις στα Εξάρχεια ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο, χωρίς να συναντήσουν αντίσταση από τους ιπτάμενους αναρχικούς και τα άλλα επικίνδυνα αναρχικά στοιχεία.

Ήδη, πολλοί αναρχικοί τσίμπησαν και έχουν φύγει για τις Μαλδίβες και το Μαϊάμι, αφού βρήκαν την ευκαιρία να πάνε και κάπου αλλού για διακοπές, εκτός από την Ικαρία και την Γαύδο.

Αυτό που δεν ξέρουν οι αναρχικοί, είναι, πως η κυβέρνηση τους καταγράφει με κάμερες στις πολυτελείς διακοπές τους και θα έχει στην διάθεσή της βίντεο με αναρχικούς να πίνουν σαμπάνιες και να κάνουν νεροτσουλήθρες σε εξωτικούς προορισμούς, ώστε να τους εκθέσει ανεπανόρθωτα στην κοινή γνώμη.

Για να αντιμετωπιστεί ο Ρουβίκωνας, η κυβέρνηση σκέφτεται να ανεβάσει τις τιμές στις μπογιές στα ύψη, ώστε να αφοπλίσει τα μέλη του Ρουβίκωνα που θα ξεμείνουν από πυρομαχικά.
Παράλληλα, υπάρχει η σκέψη να γίνει πρόταση στα μέλη του Ρουβίκωνα να συμμετάσχουν στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, ακολουθώντας τις οδηγίες της Γιάννας Αγγελοπούλου.

Η σκέψη της κυβέρνησης είναι, να προτείνει στα μέλη του Ρουβίκωνα, να συμμετάσχουν σε μια θεατρική παράσταση και να υποδυθούν κορυφαίους επαναστάτες του 1821 για να δικαιώσουν τις επαναστατικές ονειρώξεις τους (που περιορίζονται στις μπογιές και στα τρικάκια), ενώ, ως επιχείρημα θα χρησιμοποιηθεί η φυσιογνωμική ομοιότητα ενός ηγετικού στελέχους του Ρουβίκωνα με τον Γεώργιο Καραϊσκάκη, αλλά και το πόσο θα τους κολακεύει η φουστανέλα.

Οι αναρχικοί και τα μέλη του Ρουβίκωνα σκέφτονται να αντιδράσουν στα σχέδια της κυβέρνησης, σταματώντας να πίνουν φραπέ, ενώ τις επόμενες ημέρες θα κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους, αφού φέρονται αποφασισμένοι να σταματήσουν να γράφουν στο Twitter.

ΠΗΓΗ: pitsirikos.net