27 Αυγ 2019

Ο πλανήτης των δίποδων πιθήκων


Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,
Ο ένας στην Καβάλα πήρε το κυνηγετικό του και σκότωσε μάνα και γιο, επειδή του έκαναν παρατήρηση για τη δυνατή μουσική, ενώ υπήρχαν και άλλες προστριβές μεταξύ τους.
Ο άλλος στην Κρήτη την είδε homo sapiens και αφού σκότωσε 5 γάτες, τις στοίχισε στο δρόμο, για να...


βλέπουν όλοι, πόσο εκσυγχρονίστηκε ο άνθρωπος απ’ όταν κυνηγούσε Νεάντερνταλ και αρκούδες των σπηλαίων.

Και μετά βλέπεις τους κτηνοτρόφους και κατοίκους στο Βόλο που γκρινιάζουν για ένα κοπάδι λύκων (ουσιαστικά ζητάνε με τρόπο τη θανάτωσή τους) και ειλικρινά ρε, μαζί με τις πυρκαγιές, που κατακαίνε τα δάση σε όλο τον κόσμο, η μόνη επικεφαλίδα που ταιριάζει σε όλα αυτά, είναι ο πλανήτης των δίποδων πιθήκων.

Οι οποίοι δίποδοι πίθηκοι, αντιστοιχούμε στο 0,01% του πληθυσμού της Γης (ναι, έκτακτο δελτίο, ζούνε και άλλα πλάσματα εδώ) και έχουμε καταφέρει να εξαφανίσουμε από το 1970 μέχρι σήμερα το 60% των πληθυσμών όλων των θηλαστικών, ερπετών, πτηνών και αμφίβιων πλασμάτων· χρειάζονται 5 με 7 εκατομμύρια χρόνια να ανακάμψει η φύση, αν σταματούσαμε σήμερα, ενώ η μεγαλύτερη καταστροφή παρατηρείται στην Κεντρική και Νότια Αμερική.

Μόνοι μας και όλοι τους.

Και ειλικρινά, δεν με συγκινούν καθόλου τα καλέσματα για διαδηλώσεις ή οι προτροπές επωνύμων για τη διάσωση του δάσους του Αμαζονίου, καθώς όλο τον υπόλοιπο χρόνο οι άνθρωποι συνεχίζουν να βαδίζουν τον δρόμο, που τους οδηγεί εκεί που απεύχονται.
Πάμε καλύτερα, όμως, στα πολιτικά μας (να λέμε και τα χαρμόσυνα νέα πριν ψυχοπλακωθούμε με όσα συμβαίνουν στον κόσμο), όπου συνεχίζονται τα μέτρα ελάφρυνσης της φορολόγησης της μεσαίας τάξης· μέγα ζήτημα σε αυτή τη χώρα, γιατί ποιος καίγεται τώρα για υγεία, παιδεία, δικαιοσύνη και τέτοια σαχλά;

Θα μειωθεί, με νομοσχέδιο την επόμενη βδομάδα, ο φορολογικός συντελεστής των συμβολαίων (άνω των 100.000 ευρώ) των ποδοσφαιριστών από το 45%, το πιθανότερο στο 22% και μάλλον θα μειωθεί και ο φόρος στα εισιτήρια από το 24% στο 6%, ώστε να μπορεί επιτέλους ο Έλληνας να ξαναδεί τη μεγάλη μπάλα που παιζόταν στα ελληνικά γήπεδα.

Και μας λένε κιόλας, ότι ο φόρος πολυτελείας στο ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν από τους ψηλότερους στην Ευρώπη.

Δημοσιονομικό κόστος δεν ακούσαμε φυσικά, αλλά μην ανησυχείτε, πάλι εσείς θα το πληρώσετε.

Άντε περιμένω και τους Έλληνες εφοπλιστές τους επόμενους μήνες, να βγουν συντετριμμένοι στα κανάλια και να μιλάνε για τους φόρους που τους γονάτισαν.

Ο φόρος στη βενζίνη ίσως να μειωθεί την επόμενη τετραετία και βλέπουμε, ανάλογα αν η ανάπτυξη θα είναι στο 29% ή στο 19%, ενώ για να μην γκρινιάζουν μέχρι τότε τα χαμηλά στρώματα θα μειωθεί το αφορολόγητο στα 6.500 ευρώ· μέτρο που έχουν ψηφίσει στο 3ο Μνημόνιο και οι νεοδημοκράτες, μεταξύ άλλων, οπότε ενημερώνω και τους ηλίθιους επ’ ευκαιρίας.

Για όσους βιαστούν να σχολιάσουν αρνητικά τη νέα κυβέρνηση, υπενθυμίζω, πως υποσχέθηκε να ξανακάνει τη μεσαία τάξη μεγάλη, μόνο που δεν λέει εσάς μεσαία τάξη καμάρια μου.

Μετά από 9 χρόνια χρεοκοπημένοι, με συνολική μείωση 25% του ΑΕΠ, και οι Έλληνες ακόμα αυτοπροσδιορίζονται ως μεσαία τάξ… αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα.

Εντάξει, τύφλα να έχει ο Τσαρλς Ντίκενς, τέτοιους παραμυθάδες σαν τους Έλληνες (που μάλιστα αλληλοπαραμυθιάζονται με τα παραμύθια τους), δύσκολα βρίσκεις.

Επίσης, θα καταργηθεί η έκπτωση συνέπειας 10% στο λογαριασμό της ΔΕΗ, ο οποίος βέβαια το Δεκέμβρη θα είναι τόσο φουσκωμένος, που δεν θα μπορεί να κατέβει την καμινάδα, οπότε παίζει να βλέπεις μετά πιο πολλά κεριά σε ελληνικό σπίτι παρά σε ελληνική εκκλησία, αμήν Παναγία μου.

Θα ‘χει φάση, πάντως, να μπαίνουν στο σπίτι για επίσκεψη και να σταυροκοπιούνται όλοι μαζί, υπό το φως των κεριών.

Αν το πετύχεις (να σταυροκοπιούνται κατά την είσοδο τους στον αγωνιστικό χώρο), τότε βάζεις μια εικόνα της Κεραμέως στο χωλάκι και ένα παγκάρι δίπλα και τσουπ, εισόδημα από το πουθενά, αρκεί να μην το πεις του παπά και ζητάει αγιόσημο.

Άσε κιόλας που, σε περίπτωση πυρκαγιάς, ο Θεός θα στέλνει τη φωτιά προς τα άλλα σπίτια, οπότε να και τζάμπα πυροπροστασία, ενώ το δηλώνεις στη φορολογική ως χώρο προσκυνήματος, αν και αυτό το τελευταίο είναι προαιρετικό, μην αδειάσουμε και τα δημόσια ταμεία, ρε παιδιά, και τους κόψει η λόρδα.
Άντε πάλι, σας έσωσα.

Και για να μην ξεφεύγουμε άλλο, η διγλωσσία στην Ελλάδα συνεχίζεται.

Πάρτε και άλλο ένα από τα χιλιάδες παραδείγματα που θα αναδειχθούν τα επόμενα χρόνια.
Όχι, γιατί κάποιοι νόμιζαν, πως, με την αλλαγή κυβέρνησης, θα άλλαζε η χώρα και πως να τους το φέρεις, ότι πάλι μπιφτέκι έχει το πρόγραμμα, επειδή το μόνο διακύβευμα των εκλογών ήταν το χρώμα της κουτάλας και αν θα λέει τις βλακείες του ο Μπογδάνος σε έδρανα ή στο Twitter.

Και πού να μάθουν, τι έχει πάλι μετά το μπιφτέκι, καθώς το timing των νεοδημοκρατών είναι να το κλαίν’ οι ρέγγες, αφού ανέλαβαν μια χρεοκοπημένη χώρα ενόψει πιθανής νέας παγκόσμιας ύφεσης· λες και αυτό ήταν το πρόβλημα με την ελληνική οικονομία, οι διεθνείς συγκυρίες.

Άσ’ το, καληνύχτα.

Λες και άλλη δουλειά δεν είχαμε, να ξυπνάμε μια ζωή τα βόδια τους Έλληνες.

Οπότε λυπάμαι, η ανακοίνωση θα είναι λιτότατη, το τρένο της ανάπτυξης φεύγει σε μια ώρα και δεν χωράει άλλους.

Και άσ’ τους τους Έλληνες να απορούν, που έσωσαν όλους τους ολιγάρχες και τα σιχάματα και τώρα δεν έχει θέση στο πλοίο (ή τρένο είπαμε;) για αυτούς.

Δεν πειράζει, στο επόμενο εσείς.

Ή στο μεθεπόμενο.

Με εκτίμηση,

Άρης

ΥΓ. Μέσα σ’ όλα, προσπαθεί να αναδειχθεί ξανά από τις στάχτες των διαλυμένων ζωών των ανθρώπων η αντίληψη, πως η έκτρωση είναι μεγαλύτερο έγκλημα από τον βιασμό και πως οι γυναίκες είναι πολύ τυχερές στην τελική που ζουν ανάμεσα μας. Ο Αμερικάνος γερουσιαστής Steve King, είπε προ ημερών, πως «αν ανατρέξουμε σε όλα τα γενεολογικά δέντρα και αφαιρέσουμε τις γεννήσεις από βιασμό ή αιμομιξία, θα απομείνει καθόλου ανθρώπινος πληθυσμός;». Όλα αυτά στο ίδιο διάστημα που 38 Έλληνες «επιστήμονες» συμπαραστέκονται στο ομοφοβικό παραλήρημα του μητροπολίτη Μόρφου, με ένα κείμενο-βούρκο για τον άνθρωπο γενικότερα. Ειλικρινά, εύχομαι το ανθρώπινο είδος (ό,τι τέλος πάντων έχει απομείνει μετά από τόσα χρόνια Μεσαίωνα) να συνέλθει και να τους πετάξει όλους, μα όλους όμως, αυτούς τους τραγοπαπάδες και λοιπά υποκείμενα, αλλά πού να τους πετάξει. Θα έλεγα στη θάλασσα, αλλά εντάξει, έλεος, όλα εκεί θα τα πετάμε; Καλά θα το δούμε τότε αυτό. Πάρτε και μπόνους μια φωτογραφία (είναι αληθινή, τσεκάρετέ το όσο θέλετε) από πυρκαγιά στο Όρεγκον το 2017, που ισούται κυριολεκτικά με χίλιες λέξεις, γιατί αντικατοπτρίζει, όσο λίγες, τη σημερινή κατάσταση της ανθρωπότητας.
Με το ρυθμό, λοιπόν, που τρέχει η ανθρωπότητα προς τον γκρεμό, να δεις που σε 10 χρόνια για τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο θα ευθύνονται οι εξωγήινοι που μας ρίχνουν μολότοφ από το διάστημα. Άλλο ένα ελληνικό μαργαριτάρι, Γιάννης Παπαγιάννης («δημοσιογράφος») : «Το μέλλον των παιδιών μου είναι η συμφωνία για το Ελληνικό και όχι ο Αμαζόνιος που καίγεται». Δεν ξέρω για το μέλλον των παιδιών σου, μεγάλε, πάντως υποπτεύομαι, πως το μέλλον των δικών μου παιδιών είναι να τα βάλω σε ένα διαστημόπλοιο, όπως ο μεγάλος Τζορ-Ελ τον Σούπερμαν και να τα στείλω σε άλλον πλανήτη. Η πλάκα θα είναι να ρωτάνε τώρα κάποιοι, ποιος είναι ο Τζορ-Ελ χαχαχα. Ειλικρινά, όχι άλλο «πολιτισμό». Και ας τρώμε κάθε μέρα γρασίδι. Καλά, και έτσι να συνεχίσουμε, πάλι γρασίδι θα τρώμε σε λίγα χρόνια, αν τη γλιτώσει και αυτό από τη μ@λακία που μας δέρνει.

(Φίλε Άρη, δεν μου αρέσουν οι πίθηκοι γιατί μου θυμίζουν τους ανθρώπους. Όσο για τον Αμαζόνιο, θα γεμίσει με γήπεδα του γκολφ. Όσο για τη μεσαία τάξη, οι περισσότεροι Έλληνες δεν ξέρουν σε ποια τάξη ανήκουν. Έλεγε πρόσφατα σε ένα podcast η Μπέμπα, για έναν κύριο που ήταν σερβιτόρος και έλεγε στην τηλεόραση «πρέπει ο Μητσοτάκης να κάνει κάτι και για εμάς, τη μεσαία τάξη». Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε. Άρη, σε θαυμάζω. Γράφε, γράφε, γιατί όσο τα γράφεις εσύ, δεν θα γράφω εγώ. Θέλω να ξέρεις πως, κάθε δεύτερη βουτιά που κάνω, λέω «αυτή η βουτιά είναι για τον Άρη». Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.


ΠΗΓΗ: pitsirikos.net