2 Αυγ 2019

Να τιμήσουμε τους επαναστάτες του 1821 παίρνοντας κι άλλα δάνεια και αυξάνοντας το χρέος


Καθώς η χώρα μας ετοιμάζεται για τους εορτασμούς των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 (με πρωθυπουργό τον ελπιδοφόρο Κυριάκο Μητσοτάκη και επικεφαλής του «Ελλάδα 2021» την άξια Γιάννα Αγγελοπούλου), κάποιοι ειρωνεύονται, επειδή η Ελλάδα θα γιορτάσει τα 200 χρόνια από την επανάσταση χρεοκοπημένη και προτεκτοράτο.
Κι όμως, ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε τους επαναστάτες του 1821 είναι να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την επανάσταση βουτηγμένοι στα χρέη.


 Δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως από την επανάσταση του 1821 ξεκίνησαν οι Έλληνες να παίρνουν δάνεια.

Οι επαναστάτες πήραν δάνεια από την Αγγλία, για να συνεχίσουν την επανάσταση.

Ήταν το λεγόμενο «επαναστατοδάνειο».

Δηλαδή, οι Έλληνες πρώτα δανείστηκαν και μετά έφτιαξαν κράτος.

Και είναι πολύ αστεία και πολύ ελληνική η ιστορία με τους Έλληνες απεσταλμένους στο Λονδίνο, που πήγαν να ζητήσουν δάνειο για την επανάσταση και έκαναν πολυτελή ζωή εκεί (με τα χρήματα του δανείου), ενώ οι άλλοι εδώ πολεμούσαν τους Τούρκους.

Βέβαια, με το πού πήραν τα δάνεια, οι Έλληνες ξέχασαν την επανάσταση και το έριξαν στον εμφύλιο για το ποιος θα πάρει τα χρήματα από τα δάνεια, με αποτέλεσμα η επανάσταση να πάει στον διάολο και να ηττηθεί αλλά, ευτυχώς, οι Μεγάλες Δυνάμεις (για τους δικούς τους λόγους) ήθελαν οπωσδήποτε ένα ελληνικό κράτος, οπότε κατατρόπωσαν τον τουρκοαιγυπτιακό στόλο στο Ναυαρίνο και πήραν τους Έλληνες υπό την «προστασία» τους.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε, πως η Ελλάδα έγινε χώρα, για να μπορούν οι Έλληνες να παίρνουν δάνεια· χρειάζεται κι ένα κράτος από πίσω, για να σε δανείζει ο άλλος και να ξέρει, πως θα πάρει κάποτε τα χρήματά του και τους τόκους.

Αν πραγματικά θέλουμε να τιμήσουμε τους επαναστάτες προγόνους μας, καλό θα ήταν, να αυξήσουμε το χρέος της χώρας που είναι στα 360 δισεκατομμύρια.

Όσο πιο πολύ μεγαλώσουμε το χρέος, τόσο πιο πολύ θα τους τιμήσουμε.

Επίσης, θα ήταν όμορφο να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την επανάσταση με έναν εμφύλιο (με όπλα εννοώ, γιατί εμφύλιο όλοι εναντίον όλων πάντα έχουμε στην Ελλάδα), ενώ θα ήταν πολύ ωραίο, να μπουκάρουν και οι Τούρκοι, ώστε να έρθουν οι πολεμικές δυνάμεις των δανειστών μας και να τους κατατροπώσουν, για να τους επιστρέψουμε τα δάνεια σε πέντε χιλιάδες χρόνια.

Αυτό το λόγο θα σας πω, δεν έχω άλλον κανένα, μεθύστε με τ’ αθάνατα δάνεια του Εικοσιένα!

ΠΗΓΗ: pitsirikos.net