4 Μαρ 2019

Ο Μεϊμαράκης έβαλε τα πράγματα στην θέση τους




O Bαγγέλης Μεϊμαράκης ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ Αρκαδίας , την περασμένη Παρασκευή και όπως ήταν φυσικό και επόμενο έβαλε και το πλαίσιο του προεκλογικού αγώνα, δείχνοντας και τον στόχο, που δεν είναι άλλος από τη νίκη της ΝΔ στις εθνικές εκλογές.


«Παλιά καραβάνα» της πολιτικής ο πρώην πρόεδρος του κόμματος διαχειρίστηκε εξαιρετικά τις κομματικές ισορροπίες, χωρίς να εμπλέκει τις αυτοδιοικητικές εκλογές στο ζύγι των σκοπιμοτήτων .
Χωρίς συνθήματα και κραυγές ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης παρότρυνε όλους, να μην δημιουργήσουν τριβές, που μπορούν να έχουν αντίκτυπο στις κάλπες των ευρωεκλογών ή των εθνικών εκλογών.

«Θα πρέπει να λειτουργήσουμε με τον πολιτικό πολιτισμό της ΝΔ, ώστε να μπορέσουμε την ώρα της κάλπης των ευρωεκλογών, η ΝΔ να καταγράψει στο εκλογικό σώμα το μεγαλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα, ανεξαιρέτως τι έχει γίνει στην Αυτοδιοίκηση.

«Αυτές οι εκλογές αφορούν διαφορετικές βαθμίδες διοίκησης με διαφορετικές αρμοδιότητες, διαφορετικό κοινό που απευθύνεται ο καθένας. Οι δήμαρχοι απευθύνονται στους δημότες τους, ο Περιφερειάρχης απευθύνεται στους πολίτες του νομού της Περιφέρειας, οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές απευθυνόμαστε σε όλους τους Έλληνες πολίτες και το κόμμα της ΝΔ απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες πολίτες. Ο δήμαρχος καλείται να συμβάλει στην προσπάθεια ανάπτυξης του ΄δήμου του και οφείλει να απολογείται στους δημότες του. Ο Περιφερειάρχης οφείλει να συνεργαστεί με όλους τους δημάρχους και να συμβάλει στην ανάπτυξη της Περιφέρειας και εμείς Πρώτα ο Θεός ως Ευρωβουλευτές σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη και τον δήμαρχο, την ελληνική κυβέρνηση και το Εθνικό Κοινοβούλιο να συμβάλουμε στην ανάπτυξη όλης της χώρας. Επειδή θα υπάρχουν πολλοί περιφερειακοί σύμβουλοι, αυτός ο ανταγωνισμός δεν πρέπει να δημιουργήσει τριβές.Θα πρέπει να λειτουργήσουμε με τον πολιτικό πολιτισμό της ΝΔ ώστε να μπορέσουμε την ώρα της κάλπης των ευρωεκλογών να καταγράψει η ΝΔ το μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.»είπε χαρακτηριστικά.

Η τοποθέτηση Μεϊμαράκη σαφέστατα είναι ενωτική και στέλνει και πολλαπλά μηνύματα σε εκείνους που μέχρι σήμερα προχωρούσαν σε διχαστικές ομιλίες που περισσότερη σύγχυση δημιούργησαν και θυμό παρά  κινητοποίησαν το «κομματικό φιλότιμο».

Να σημειωθεί δε, ότι η Εύη Τατούλη παρούσα στην εκδήλωση είχε θερμή συνομιλία τόσο με τον πρόεδρο όσο και με όλους τους παρευρισκόμενους. Ο πρόεδρος ΝΟΔΕ Αρκαδίας, Τίμος Κατσίπος έκανε μνεία στην μεγάλη νίκη που σημείωσε  η παράταξη της ΝΔ στις εθνικές εκλογές του 2015, σε μια δύσκολη χρονική στιγμή και το απέδωσε στο πολύ ισχυρό ψηφοδέλτιο (Βλάσης-Τατούλη-Λυκουρέντζος ) δίνοντας απάντηση στην γνωστή διένεξη που είναι σε εξέλιξη.





Τζένη Σουκαρά