1 Αυγ 2018

Ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε να παραιτηθεί, αλλά δεν του το επέτρεψε η Άνγκελα Μέρκελ


Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση, πως ο Αλέξης Τσίπρας ήταν έτοιμος να παραιτηθεί μετά τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, αλλά δεν του το επέτρεψε η Άνγκελα Μέρκελ.
Την σοκαριστική αποκάλυψη κάνει το έγκυρο γερμανικό περιοδικό Spiegel, που επικαλείται τις μαρτυρίες Ελλήνων και Γερμανών αξιωματούχων.


Σύμφωνα με το Spiegel, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν έτοιμος να ανακοινώσει την παραίτησή του σε εθνικό τηλεοπτικό διάγγελμα, όταν του τηλεφώνησε η Άνγκελα Μέρκελ.

Η Άνγκελα Μέρκελ είπε στον Αλέξη Τσίπρα, ότι πληροφορήθηκε, πως σκοπεύει να παραιτηθεί και τον ρώτησε, αν αληθεύει.

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε καταφατικά και τότε η Άνγκελα Μέρκελ του είπε, πως δεν του επιτρέπει να παραιτηθεί και πως η παραίτησή του δεν γίνεται δεκτή.

Μάλιστα, η Άνγκελα Μέρκελ απείλησε τον Αλέξη Τσίπρα, πως, αν παραιτηθεί, ξένοι πράκτορες θα απαγάγουν τα παιδιά του και θα δολοφονήσουν τον ίδιο, ενώ η γυναίκα του θα πουληθεί στα σκλαβοπάζαρα της Μέσης Ανατολής, όπως δηλαδή πήγε να γίνει με τον Κώστα Καραμανλή, όταν ήθελε να μας κάνει Σοβιετία, αλλά τότε, ευτυχώς, επενέβησαν οι Ρώσοι πράκτορες και έσωσαν τον Καραμανλή, ο οποίος κατάφερε να φτάσει το δημόσιο χρέος στο διάστημα.

Ο Αλέξης Τσίπρας θορυβήθηκε από τις απειλές της Άνγκελα Μέρκελ, αλλά της είπε, πως καλό είναι να παραιτηθεί (γιατί δεν αντέχει άλλο να κάνει τον αριστερό και να εφαρμόζει νεοφιλεύθερες πολιτικές) και να αναλάβει την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Άνγκελα Μέρκελ επέμενε και τότε ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παρέμβει και να πείσει την Μέρκελ να τον αφήσει να παραιτηθεί, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης φοβήθηκε, γιατί δεν θέλει να εξαγριώσει την Μέρκελ, που μπορεί να πάρει ανάποδες και να τον εξωπετάξει από πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και να κάνει πρόεδρο (και μελλοντικό πρωθυπουργό) την Ντόρα Μπακογιάννη ή τον Μιχάλη Χριστοφοράκο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Άνγκελα Μέρκελ είπε στον Αλέξη Τσίπρα, πως υποπτεύεται, ότι αυτός έβαλε τις πυρκαγιές στην Αττική, για να έχει ένα άλλοθι να παραιτηθεί και πως είχε πάει την ίδια μέρα στη Βοσνία, για να μην πέσουν οι υποψίες πάνω του.

Μετά τις απειλές της Μέρκελ, ο Αλέξης Τσίπρας αναγκάστηκε να μείνει στην πρωθυπουργία.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να καταλάβει, ποιος πληροφόρησε την Άνγκελα Μέρκελ, πως σκοπεύει να παραιτηθεί, αλλά με τόσα ανθρωπάκια λυσσασμένα για καρέκλα θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε.

Πάντως, ακόμα και για να παραιτηθείς στη σημερινή Ελλάδα, πρέπει να πάρεις άδεια από την Γερμανία.

(Πολύ καλά πάει το σχέδιο των κομμάτων «εξουσίας» να πολώσουν την κατάσταση όσο δεν πάει, ώστε να φέρουν τους πολίτες στις κάλπες. Οι πυρκαγιές στην Αττική - με τους δεκάδες νεκρούς - έγιναν ένα πολύ καλό όργανο, για να προπαγανδίσουν τις επόμενες εκλογές στο προτεκτοράτο. Διαπιστώνω, πως σε αυτό τον αγώνα - για να οδηγήσουν τους Έλληνες στην κάλπη - συμμετέχουν όλοι οι σιχαμένοι δημοσιογράφοι των ολιγαρχών, αλλά και σεσημασμένοι «πνευματικοί άνθρωποι» που παρουσιάζουν την κατάσταση στο προτεκτοράτο σαν εμφυλιοπολεμική και προσπαθούν να πείσουν τους Έλληνες, πως οι επόμενες εκλογές είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Για να δούμε, πόσο χάπατα είναι οι Έλληνες).

Read more: pitsirikos.net