30 Δεκ 2017

Μετά την Φορολοταρία, έρχεται η Εκλογολοταρία


Αίσθηση έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης, να γίνει κλήρωση και ανάμεσα στους ψηφοφόρους που θα συμμετάσχουν στις επόμενες εκλογές.
Η λοταρία θα γίνει το βράδυ των εκλογών ανάμεσα σε όλους όσοι πήγαν να ψηφίσουν και ο πρώτος νικητής θα πάρει...


15 εκατομμύρια ευρώ, ενώ 100 τυχεροί θα πάρουν από ένα εκατομμύριο ευρώ.

Η εκλογολοταρία αναμένεται να μειώσει το ποσοστό της αποχής.

Μπορεί οι δημοσκοπήσεις να δείχνουν μικρό ποσοστό αποχής αλλά στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 η αποχή ήταν γύρω στο 45%, οπότε στις επόμενες εκλογές αναμενόταν να σπάσει και νέο ρεκόρ.

Η εκλογολοταρία θα στείλει εκατομμύρια Έλληνες στις κάλπες, με την ελπίδα να είναι οι τυχεροί που θα κερδίσουν τα εκατομμύρια.

Παράλληλα, υπάρχει η σκέψη, οι ψηφοφόροι να ψηφίζουν με την πιστωτική τους κάρτα, ώστε το βράδυ των εκλογών, παράλληλα με την εκλογολοταρία, να γίνει και φορολοταρία.

Τα αποτελέσματα των εκλογών αναμένεται να μπουν και στο Στοίχημα, ώστε να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις εκλογές από τους τζογαδόρους-καταναλωτές.

Όλα τα κόμματα συμφωνούν με την εκλογολοταρία, αφού βλέπουν τους πελάτες τους να απομακρύνονται και αναζητούν τρόπους να τους οδηγήσουν στις κάλπες, ώστε να μην κλείσουν τα μαγαζάκια τους.
Η βραδιά των εκλογών αναμένεται να έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, αφού κανείς μεν δεν θα νοιάζεται για το αποτέλεσμα, αλλά όλοι θα θέλουν να δουν αν κέρδισαν.

Η κυβέρνηση σκέφτεται, να κάνει και λοταρία για τους πλειστηριασμούς, ώστε να καμφθούν οι αντιδράσεις στα ειρηνοδικεία.

Η αρχική σκέψη είναι, να γίνεται κλήρωση ανάμεσα σε αυτούς που το σπίτι τους βγήκε σε πλειστηριασμό και ο νικητής να το παίρνει πίσω, ενώ δεν αποκλείεται στην πλειστηριασμολοταρία να συμμετέχουν όλοι οι Έλληνες και να κληρώνονται κάθε φορά τρία σπίτια που κατασχέθηκαν, ώστε τρεις τυχεροί να βρίσκονται με ένα σπίτι παραπάνω.

Αν οι λοταρίες δεν καταφέρουν να φέρουν τους πολίτες στις κάλπες, υπάρχει η σκέψη να καταργηθούν οι εκλογές και οι βουλευτές να βγαίνουν με κλήρωση, αφού αφενός αυτό θα φέρει τη χώρα ακόμα πιο κοντά στην αθηναϊκή Δημοκρατία και αφετέρου δεν έχει καμία σημασία στο προτεκτοράτο, ποιοι είναι βουλευτές, οπότε τη θέση, τα προνόμια και τον μισθό να τα παίρνουν οι πιο τυχεροί.


ΠΗΓΗ: pitsirikos.net