20 Ιουν 2017

Φυσικό θαύμα ίσως έρθει ξανά στην επιφάνεια!

Πριν 131 χρόνια, ένα φυσικό θαύμα του κόσμου θεωρήθηκε ότι χάθηκε σε μια ηφαιστειακή έκρηξη. Η ακριβής τύχη για τις Ροζ και Λευκές Αναβαθμίδες στη λίμνη Rotomahana...


της Νέας Ζηλανδίας ήταν άγνωστη, αλλά τώρα δύο ερευνητές πιστεύουν, ότι μπορεί να έχουν επιβιώσει και θα μπορούσαν να ανασκαφούν, για να τις θαυμάσει ο κόσμος για άλλη μια φορά.
Κατά τα μέσα της δεκαετίας του 1800, επισκέπτες από όλο τον πλανήτη ήρθαν να δουν τις ροζ και λευκές ταράτσες, τις δεξαμενές που καταλήγουν στη λίμνη Rotomahana. Αλλά το 1886, κοντά στο όρος Tarawera δημιουργήθηκε μια μεγάλη έκρηξη, ενώ η έρευνα έδειξε ότι οι ταράτσες είτε καταστράφηκαν είτε βυθίστηκαν στη λίμνη. Αλλά οι ερευνητές Rex Bunn και Dr. Sascha Nolden έχουν άλλη άποψη. Σύμφωνα με αυτούς, οι αναβαθμίδες μπορεί να βρίσκονται 10 μόλις μέτρα κάτω από λάσπη και τέφρα.
Ο Bunn είπε στο The Guardian ότι η κυβέρνηση της δεκαετίας του 1800 δεν έψαξε ποτέ την περιοχή, οπότε δεν γνωρίζουμε το ακριβές γεωγραφικό μήκος και πλάτος όπου βρίσκονταν. Αλλά οι δύο ερευνητές επέστρεψαν σε αδημοσίευτα στοιχεία του 1859 από τον γεωλόγο του 19ου αιώνα Ferdinand von Hochstetter για να προσδιορίσουν το πού θα μπορούσαν να είναι σήμερα οι φημισμένες ταράτσες. Πιστεύουν, μάλιστα, πως μπορεί να είναι σε καλή κατάσταση, ικανές να αποκατασταθούν. Τώρα ελπίζουν να ξεκινήσουν την εξερεύνηση του χώρου, αν εξασφαλίσουν χρηματοδότηση.








ΠΗΓΗ: perierga.gr