2 Μαΐ 2017

Τράπεζα στην Ιταλία ζητά για εγγύηση… τυριά!


Η Ιταλία ανήκει στις χώρες με μακρά τυροκομική παράδοση με την εκλεκτή parmigiano – reggiano (τη γνωστή παρμεζάνα) να κρατά τα σκήπτρα στις προτιμήσεις των καταναλωτών. 
Στην περιοχή λοιπόν Emilia-Romagna, μια τράπεζα εν ονόματι «Credito Emiliano», λειτουργεί με ένα διαφορετικό (από τα μέχρι τώρα δεδομένα) τρόπο, δίνοντας χρήματα στους τυροκόμους αλλά ζητώντας ως...


εγγύηση όχι ακίνητα, αλλά το προϊόν παραγωγής τους.

Πρόκειται για πρωτοβουλία, βέβαια, που δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι η παραγωγή του συγκεκριμένου τυριού αποδίδει και η αξία των κεφαλιών παρμεζάνας ανέρχεται σε χιλιάδες ευρώ. Η παρμεζάνα πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 36 μηνών, οπότε η Credito Emiliano δίκαια θεωρεί, ότι είναι ιδανική για μακροπρόθεσμες επενδύσεις. Για την ασφαλή διατήρηση του προϊόντος η τράπεζα διαθέτει ειδικούς χώρους αποθήκευσης των τυριών.

«Είμαστε μια παραδοσιακή ενεργή τράπεζα, που υποστηρίζει τους παραγωγούς παρμεζάνας. Η απόφαση να τη χρησιμοποιήσουμε για το συγκεκριμένο πιστωτικό πρόγραμμα, οφείλεται στο γεγονός, ότι πρόκειται για προϊόν που είναι μοναδικό σε αυτή την περιοχή. Ουσιαστικά, προστατεύουμε την επένδυση του παραγωγού. Το τυρί πηγαίνει από την αγελάδα στην τράπεζα», λέει χαρακτηριστικά ο γενικός διευθυντής της τράπεζας, Roberto Frignani.