7 Απρ 2017

Κινέζος μηχανικός παντρεύτηκε το ρομπότ που κατασκεύασε!


Αδυνατώντας να βρει τη γυναίκα των ονείρων του, ένας Κινέζος μηχανικός τεχνητής νοημοσύνης αποφάσισε, να την… κατασκευάσει! 
Ο λόγος για τον 31χρονο Zheng Jiajia, ο οποίος δήλωσε στο πρακτορείο Qianjiang, ότι είχε κουραστεί από την πίεση που δεχόταν από τον κοινωνικό του περίγυρο για να παντρευτεί και μη μπορώντας...


να βρει την κατάλληλη γυναίκα για να την κάνει σύζυγο, στράφηκε στο… ρομπότ, που είχε φτιάξει τον περασμένο χρόνο.

Την ονόμασε Yingying και «έβγαινε» για δύο μήνες ραντεβού μαζί της, προτού αποφασίσει να πάρει τη μεγάλη απόφαση και να την «αποκαταστήσει». Στη γαμήλια τελετή, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Hangzhou στην ανατολική Κίνα, έδωσαν το παρών η μητέρα και φίλοι του Jiajia. 
Παρόλο που ο γάμος δεν αναγνωρίζεται από τις κινεζικές αρχές, το «ζεύγος» τήρησε όλες τις παραδόσεις και η «νύφη» είχε καλυμμένο το κεφάλι της με ένα κόκκινο μαντήλι, όπως ορίζει ένα τοπικό έθιμο.

Η Yingying έχει σήμερα τη δυνατότητα να διαβάζει μερικούς κινεζικούς χαρακτήρες, να αναγνωρίζει εικόνες και να εκφωνεί μερικές απλές λέξεις. Ο Jiajia ωστόσο στοχεύει να την αναβαθμίσει, ώστε να μπορεί να κινείται και να κάνει δουλειές του σπιτιού (σ.σ.: ο κατασκευαστής προς το παρόν αναγκάζεται να κουβαλά στα χέρια τη «σύζυγό» του, όταν θέλει να τη μετακινήσει). Οι αντιδράσεις στην Κίνα για το χαρμόσυνο γεγονός ήταν ανάμεικτες, με ορισμένους να αναρωτιούνται, εάν πρόκειται για διαφημιστικό κόλπο και άλλους απλά να αναρτούν στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης περιπαιχτικά σχόλια για την απόφαση του 31χρονου.


ΠΗΓΗ: news247.gr