27 Μαρ 2017

H συντομότερη σιδηροδρομική γραμμή στον κόσμο


Το Angels Flight είναι ένα τελεφερίκ, που βρίσκεται στην περιοχή Bunker Hill στο κέντρο του Λος Άντζελες… 
Ονομάστηκε η «συντομότερη σιδηροδρομική γραμμή στον κόσμο» μόλις άνοιξε το 1901, σε μία από τις πιο μοντέρνες γειτονιές της πόλης. 
Δύο βαγονέτα (με τα ονόματα Sinai και Olivet) μετέφεραν επιφανείς πολίτες από την οδό Hill προς την Olive (και αντίθετα),


κινούμενα σε μια απότομη πλαγιά. Το μήκος της γραμμής είναι 100 μέτρα και η διαδρομή διαρκεί μόνο ένα λεπτό. Το Angels Flight φαίνεται να μεταφέρει περισσότερους επιβάτες ανά χιλιόμετρο από οποιονδήποτε άλλο σιδηρόδρομο στον κόσμο.

Το 1969, όταν η περιοχή Bunker Hill άρχισε να αλλάζει και νέα κτήρια αντικατέστησαν τα παλιά, το Angels Flight σταμάτησε να λειτουργεί και τα βαγόνια αποσύρθηκαν για τα επόμενα 27 χρόνια. Άνοιξε εκ νέου το 1996, ενώ για δεύτερη φορά, το 2001, ανεστάλη η λειτουργία του εξαιτίας ενός ατυχήματος που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός επιβάτη και τον τραυματισμό πολλών άλλων.
Τότε το τελεφερίκ "παροπλίστηκε" ως ακατάλληλο αλλά και για τη μη επαρκή ασφάλειά του και την κακή του συντήρηση. Έμεινε κλειστό για 9 χρόνια και επαναλειτούργησε το 2010, αφού αντικαταστάθηκε το παλιό σύστημα μετάδοσης κίνησης, που είχε σχέση με την ασφάλεια. Ωστόσο, το 2013 ξαναέγινε ατύχημα, στο οποίο ένα βαγονέτο εκτροχιάστηκε. Αν και δεν υπήρξαν τραυματισμοί, το τελεφερίκ έκλεισε οριστικά και οι Αρχές παραμένουν απρόθυμες στο να του επιτρέψουν να ανοίξει εκ νέου, έως ότου όλα τα θέματα ασφάλειας επιλυθούν.












ΠΗΓΗ: perierga.gr