24 Ιαν 2017

Αυστραλιανό Όπεν: Εμφύλιοι στα ημιτελικά!


Έναν ελβετικό (για το αντρικό ταμπλό) και έναν αμερικανικό (για το γυναικείο ταμπλό) εμφύλιο έβγαλαν τα αποτελέσματα της πρώτης μέρας του προημιτελικού γύρου στο Αυστραλιανό Όπεν, με τη...


συνέχεια του τουρνουά να προμηνύεται συναρπαστική! 

Ένα είναι σίγουρο από τα αποτελέσματα της Τρίτης στο πρώτο Major της χρονιάς!
Ένας Ελβετός και μία Αμερικανίδα θα είναι στους τελικούς του φετινού Αυστραλιανού Όπεν!

Οι Ελβετοί Στάνισλας Βαβρίνκα και Ρότζερ Φέντερερ έκαναν τη δουλειά και μάλιστα χωρίς να χάσουν σετ και πάνε για έναν σπουδαίο "εμφύλιο", όπου τα προγνωστικά είναι πλήρως μοιρασμένα!

Ο "Βασιλιάς" όπως αναμενόταν, δεν δυσκολεύτηκε παρά μόνο σε στιγμές για να πετάξει εκτός τουρνουά τον Μισα Ζβέρεφ, του οποίου το serve and volley παιχνίδι δεν ήταν αρκετό απέναντι στον Ροτζ.

Μόνο στο δεύτερο σετ πίεσε πραγματικά τον Μαέστρο ο Γερμανός, αλλά και πάλι ο Φέντερερ ήταν σοβαρός και πέταξε για τον 41ο ημιτελικό της ασύλληπτης καριέρας του μετά τη νίκη του με 6-1, 7-5, 6-2.
Το ματς διήρκησε μόλις μιάμιση ώρα, κάτι που χρειαζόταν επειγόντως ο Φεντ μετά το απαιτητικό πεντάσετο που έπαιξε απέναντι στον Νισικόρι.

Τα πράγματα στον επόμενο γύρο, όμως, μονο εύκολα δεν είναι, καθώς τον περιμένει ο παλιόφιλός του Σταν Βαβρίνκα!

Ο έτερος Ελβετός ήταν εντυπωσιακός στον δικό του προημιτελικό κόντρα στον Τζο-Γουίλφριντ Τσονγκά, όπου αναμενόταν ντέρμπι αλλά μόνο αυτό δεν έγινε!

Ο κάτοχος τριών τίτλων Grand Slam έσωσε δυνάμεις μετά την straight sets επικράτησή του επί του Γάλλου με 7-6(2), 6-4, 6-3, που τον φέρνει για 22η φορά αντίπαλο με τον συμπατριώτη του Φέντερερ.

Ο Φεντ έχει μακράν το πάνω χέρι στις μεταξύ τους αναμετρήσεις με συνολικό σκορ 18-3, ενώ βρίσκεται μπροστά με 5-1 σε ματς Major απέναντι στον συμπαίκτη του στην ομάδα Davis της Ελβετίας.

Οι δυο τους έχουν πανηγυρίσει χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στα διπλά του Πεκίνου το 2008 και τον τίτλο του Davis Cup το 2014!

Ξέρουν πολύ καλά ο ένας το παιχνίδι του άλλου και αναμένεται ένα πολύ κλειστό ματς, που θα κριθεί στις λεπτομέρειες.
Έπαιξαν, πάντως, σε ημιτελικό και στο Αμερικανικό Όπεν του 2015, με τον Ρότζερ να κάνει πάρτι και να κερδίζει με χαρακτηριστική ευκολία!

Στις γυναίκες, οι δύο θέσεις των ημιτελικών ανήκουν σε Αμερικανικά χέρια, πριν καν η Σερίνα Γουίλιαμς μπει στη μάχη των προημιτελικών!

Οι Βίνους Γουίλιαμς με την Κόκο Βαντεγουέϊ ήταν συγκλονιστικές και συνεχίζουν μια αψεγάδιαστη πορεία στη Μελβούρνη και έκλεισαν ραντεβού σε έναν σπουδαίο ημιτελικό-εμφύλιο!

Η τεράστια Βίνους έκανε την αρχή μετά την πολύ δύσκολή της επικράτηση επί της Αναστασία Παβλιουτσένκοβα με 6-4, 7-6(3).

Η Αμερικανίδα έχει σπάσει όλα τα κοντέρ των επιτευγμάτων με βάση την προχωρημένη ηλικία της, δείχνοντας ότι αντέχει και σε αγώνες που διαρκούν πολύ και απαιτούν σπουδαία σωματική προσπάθεια. Προκρίθηκε στον πρώτο της ημιτελικό στο Αυστραλιανό μετά το 2003!
Η Ρωσίδα από την άλλη, "φρενάρει" και πάλι στον προημιτελικό γύρο, που αποτελεί την καλύτερή της επίδοση σε Slam.

Και η έτερη Αμερικανίδα, όμως, Κόκο Βαντεγουέϊ, γράφει την δική της ιστορία!

Κάνοντας την δική της καλύτερη πορεία σε Grand Slam, είναι απλά ασταμάτητη και αν συνεχίσει έτσι, μπορεί να ονειρεύεται ακόμα και τον τίτλο!

Διέλυσε την Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα με 6-4, 6-0 και ουδείς γνωρίζει, πού είναι το ταβάνι της!

Έχει κάνει αλματώδη ανάπτυξη τους τελευταίους μήνες στο παιχνίδι της και σίγουρα της ανήκει μια πολύ καλύτερη θέση, από το Νο35 στον κόσμο που κατέχει αυτή τη στιγμή.
Και μην ξεχνάμε, ότι την Τετάρτη αγωνίζεται η Σερίνα Γουίλιαμς και είναι πολύ πιθανό, να δούμε και τρίτη Αμερικανίδα στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν!


Κώστας Αϊτάκης


Κώστας Αϊτάκης