22 Δεκ 2016

Το αίμα στο λαιμό της


by To Skouliki Tom
Στον απόηχο του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Βερολίνο, ψάρεψα από το διαδίκτυο την κεντρική φωτογραφία του κειμένου, που δείχνει την Άνγκελα Μέρκελ με αιματοβαμμένα χέρια και η αλήθεια είναι, ότι τη βρήκα εξαιρετικά εύστοχη.
Μετά από λίγο ψάξιμο ανακάλυψα, ότι είχε ανέβει και στο λογαριασμό του Γκέερτ...


Βίλντερς στο τουίτερ, ο οποίος προφανώς τη βρήκε το ίδιο εύστοχη με εμένα.

Βέβαια, ο Γκέερτ Βίλντερς είναι ακροδεξιός Ολλανδός πολιτικός, οπότε προφανώς τη βρήκε το ίδιο εύστοχη με μένα αλλά για εντελώς διαφορετικούς λόγους.

Μα πώς γίνεται αυτό; Αφού το μήνυμα της φωτογραφίας είναι σαφές. Η Άνγκελα Μέρκελ έχει το αίμα των 12 νεκρών του Βερολίνου στα χέρια της, γιατί είναι ο ηθικός αυτουργός της επίθεσης.

Ναι, αλλά με ποιον τρόπο; 

Ο Γκέερτ Βίλντερς σε προηγούμενη ανάρτησή του έγραφε: «Μας μισούν και μας σκοτώνουν. Και κανείς δεν μας προστατεύει. Οι ηγέτες μας προδίδουν. Χρειαζόμαστε μία πολιτική επανάσταση. Και να υπερασπιστούμε τους ανθρώπους μας».

Δηλαδή, σύμφωνα με τον Γκέερτς Βίλντερς, η Άνγκελα Μέρκελ είναι "υπεύθυνη" για τους θανάτους των Βερολινέζων, επειδή δεν είχε τη γενναιότητα να κλείσει τα σύνορα της Ευρώπης, για να την προστατεύσει από τους φανατικούς ισλαμιστές.

Δεν είναι υπέροχο;

Δεν είναι καταπληκτικό, που άνθρωποι που ζούμε στον ίδιο περίπου χώρο, στην ίδια ήπειρο, στο ίδιο περίπου κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο, στην ίδια Ευρωπαϊκή Ένωση, αντιλαμβανόμαστε με τόσο διαφορετικό τρόπο την πραγματικότητα;

Δεν είναι φανταστικό, πως μία φωτογραφία σαν αυτή μπορεί να γίνει εργαλείο προπαγάνδας για τον οποιονδήποτε;

Στο πρόσωπο της Άνγκελα Μέρκελ, εγώ βλέπω την Καγκελάριο του ισχυρότερου κράτους της Ευρώπης, που δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για να τερματιστεί ο πόλεμος. Αντιθέτως, ως προμηθευτής όπλων και βασικό μέλος του ΝΑΤΟ, βοηθάει στη συνέχισή του. 

Η Άνγκελα Μέρκελ θέλει τον πόλεμο. Και θέλει τον πόλεμο, γιατί ο πόλεμος έχει λεφτά. Πολλά λεφτά. Κι άλλα λεφτά.

Κι όταν βοηθάς να σκοτώνονται άμαχοι σε αγορές της ανατολής, ως παράπλευρες απώλειες ενός πολέμου που κάνεις κάπου μακριά από το σπίτι σου, θα πρέπει να περιμένεις, ότι κάποια στιγμή θα σκοτωθούν άμαχοι και στη δική σου αγορά. Παράπλευρες απώλειες είναι κι αυτοί. Τι, όχι;

Μα γιατί; Ο ίδιος πόλεμος είναι. Ο πόλεμος που ξεκίνησαν η Μέρκελ και οι φίλοι της. Κι ο πόλεμος δεν γνωρίζει σύνορα. Θα σε βρει όπου (κι όποιος) κι αν είσαι.

Όπως μπορεί να βρει κι εμάς. Όπως θα μας έβρισκε σίγουρα, αν δεν ήμασταν τόσο ασήμαντοι σαν κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ.

Δεν ήταν στρατιώτες όλοι αυτοί που σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν, ούτε στο Ιράκ, ούτε στη Λιβύη, ούτε στη Συρία, ούτε σε κανέναν άλλο πόλεμο που έκαναν οι σαλεμένοι δυτικοί. 

Τα εκατομμύρια που σκοτώθηκαν είχαν και μερικές εκατοντάδες χιλιάδες αμάχων μέσα.

Και τώρα σοκαριζόμαστε, επειδή οι τζιχαντιστές δεν έχουν έξυπνες βόμβες σαν τις δικές μας, αλλά είναι αρκετά σαλεμένοι για να ανατινάζονται και να πέφτουν με νταλίκες πάνω σε αμάχους;

Δεν σας φαίνεται λίγο υποκριτικό αυτό;

Δεν υποψιαζόταν τίποτα η προηγμένη και πολιτισμένη Δύση; Δεν υποψιαζόταν, ας πούμε, τι θα συνέβαινε όταν δημιουργούσε το Παλαιστινιακό;

Από την άλλη, ο πολεμοχαρής σκατοφασίστας Γκέερτ Βίλντερς και οι όμοιοί του (που, πιστέψτε με, είναι αμέτρητα πολλοί πια) δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τους πολέμους, που κάνει η Δύση στη Μέση Ανατολή. Το πρόβλημά τους είναι, ότι οι πόλεμοι αυτοί δεν αφανίζουν όλους τους τρομοκράτες.

Στο πρόσωπο της Άνγκελα Μέρκλελ, αυτοί βλέπουν μια δειλή που δεν απομόνωσε την Ευρώπη από τον υπόλοιπο πλανήτη, επιτρέποντας έτσι στους τρομοκράτες να μπουν στα σύνορά της.

Μα δεν μπορείς να τους εμποδίσεις. Όσα σύνορα κι αν κλείσεις δεν μπορείς να εμποδίσεις τέτοιου είδους επιθέσεις από "μοναχικούς λύκους", όπως τους λένε, που μάλιστα ζουν ήδη στις χώρες που χτυπούν.

Επίσης, ποιος σας είπε, φασιστάκια μου, ότι η Δύση θέλει να εξοντώσει τους τρομοκράτες;

Πώς θα συνεχιστεί, χωρίς τρομοκράτες, ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας;

Πώς θα συνεχιστούν οι μπίζνες;

Είστε τόσο ηλίθιοι, για να το καταλάβετε; 

Δεν χρειάζεται να απαντήσετε, ρητορική ήταν η ερώτηση.

Όπως ρητορική είναι τελικά και η ερώτηση, αν όλες οι ανθρώπινες ζωές αξίζουν το ίδιο, αφού είναι προφανές πια, ότι η ζωή ενός Ευρωπαίου δεν αξίζει όσο ενός Παλαιστίνιου, ενός Ιρακινού ή ενός Σύριου.

Αξίζει πολύ περισσότερο. Αξίζει το πένθος όλου του κόσμου.

Και αντί ο θάνατος Ευρωπαίων να γίνει μάθημα για ειρήνη, χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για ακόμα περισσότερο πόλεμο.

Που θα βάψει τα χέρια της Μέρκελ με ακόμα περισσότερο αίμα.

Μέχρι να την σκεπάσει ολόκληρη. Μέχρι να πνιγεί μέσα σε αυτό.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Πριν από μια εβδομάδα η Υπουργός Άμυνας της Γερμανίας πήγε στη Σαουδική Αραβία να πουλήσει όπλα.
Η Σαουδική Αραβία εξοπλίζει το ISIS.
To ISIS ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης στη Γερμανία.
Η Γερμανία θα συνεχίσει να πουλάει όπλα στη Σαουδική Αραβία.
Δεν είναι υπέροχο;)

(Ανήθικο δίδαγμα no. 2: Είναι πολλά τα χτυπήματα, είναι πολύ το αίμα, είναι πολύς ο θάνατος και είναι πολλά τα κείμενα που έχουν γραφτεί, για να τα περιγράψουν. Δεν υπάρχουν πια λόγια. Δεν υπάρχουν λέξεις, δεν υπάρχουν νοήματα, να συνθέσουν απόψεις και αναλύσεις. Ο καθείς εφ' ω ετάχθη.)

Oι Μούτζες στη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges