30 Οκτ 2016

Ερευνητές ανακάλυψαν το μυστικό της αντιγήρανσης;


Το μυστικό της αντιγήρνασης κρύβεται σε ένα συστατικό, που περιέχει το αβοκάντο, τα μπρόκολα και το αγγούρι, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές. Πρόκειται για το συστατικό ΜΝΜ, το οποίο έχει ήδη αρχίσει να δοκιμάζεται σε μία μικρή ομάδα ανθρώπων στην Ιαπωνία.


 ‘Εως τώρα οι έρευνες επικεντρώνονταν σε ποντίκια, στα οποία χορηγούσαν το συστατικό διαλυμένο στο νερό. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, καθώς παρατηρήθηκε, ότι η βιολογική δραστηριότητα των τρωκτικών αυξήθηκε, βελτιώθηκε η κατάσταση των οστών και των μυών τους, το ανοσοποιητικό σύστημα και το συκώτι λειτουργούσαν καλύτερα, όπως και η όραση, ενώ μειώθηκε και το βάρος τους.

Οι επιστήμονες στην έρευνά τους διαπίστωσαν, ότι μια πρωτεΐνη που ονομάζεται NAD, μειώνεται με την πάροδο του χρόνου και θεωρείται υπεύθυνη για τη διαδικασία της γήρανσης. Στα πειράματα, οι ερευνητές δεν κατάφεραν να αυξήσουν και πάλι την συγκεκριμένη πρωτεΐνη, όμως το συστατικό ΝΜΝ βελτίωσε την γενικότερη εικόνα του οργανισμού των ποντικιών.

Ο καθηγητής Σινιτσίρο Ιμάι του πανεπιστημίου Ουάσιγκτον του Σαιντ Λούις, που έκανε την έρευνα, δήλωσε, ότι η χορήγηση της ουσίας επέκτεινε την διάρκεια ζωής των πειραματόζωων.

«Βρήκαμε έναν τρόπο, να επιβραδύνουμε την φυσιολογική κάμψη, που πραγματοποιείται στα ποντίκια, όταν γερνούν». Όσον αφορά τις ελπίδες το ΝΜΝ να αποδειχθεί ευεργετικό και στους ανθρώπους ο Σινιτσίρο Ιμάι περιορίζεται να πει, ότι ελπίζει, πως θα βοηθήσει τους ανθρώπους, να φαίνονται υγιέστεροι, όσο γερνούν.

ΠΗΓΗ: perierga.gr