2 Οκτ 2016

Πίσω απο τις λέξεις - Της Τζένης Σουκαρά


Και μπήκαμε στον Οκτώβρη που θυμίζει Αύγουστο στα ψυχρά του, με πέδιλο ,κοντομάνικο και μια ρηχτή ζακέτα για τα "μελτέμια"...
Και τα σχολειά ανοίξανε με προσευχές στην έναρξη και με  εκείνους  που επιμένουν να κάνουν "επανάσταση" στο κενό. Και να οι φωτογραφίες των "επαναστατημένων σχολείων" που έκαναν την προσευχή τους ενάντια στο πουθενά, έστω στην φλύαρη θέληση...

του υπουργού Φίλη να την καταργήσει.
 Γιατί πέραν τούτου ουδέν! 
Ούτε νόμος υπηρξε .Ούτε και ρουθούνι άνοιξε! 
Κι έτσι ετοιμαζόμαστε ολοταχώς για την επόμενη ρήξη Φίλη - Ιεραρχίας με τα θρησκευτικά ως το ακανθώδες θέμα κι ομολογώ πως ο Ιερώνυμος το έχει πάρει το θέμα σοβαρά και αυτό με εκπλήττει.Διότι συνήθως οι αντιδράσεις του έρχονταν με χρονοκαθυστέρηση..Και το έχει πάρει σοβαρά ο Αρχιεπίσκοπος διότι ο Φίλης ο υπουργός φαίνεται πως τα υπόλοιπα θέματα της ελληνικής εκπαίδευσης τα έχει λελυμένα και αποφάσισε να πιάσει τα "βαρειά", αυτά που αναστατώνουν την σπονδυλική στήλη της χώρας και φέρνουν ταραχές στην κερκίδα. 
Τα θρησκευτικά λοιπόν θέλει να αλλάξουν ο υπουργός, αφού έχει λύσει την υπόλοιπη διδακτέα ύλη,  να αποκτήσουν μια φυσιογνωμία πιο φιλοσοφική ρίχνει και δυο λεκτικές φωτοβολίδες αριστερίζουσες, περί τον ρόλο του ράσου στις κρίσιμες στιγμές της ελληνικής ιστορίας ,τρεις κορώνες για τον αείμνηστο Χριστόδουλο και να! θύμωσε ο Ιερώνυμος, που για να καταλάβεις  διαφωνία  του έπρεπε να μετρήσεις τον αριθμό των ρυτίδων του μετώπου του. Κι έτσι θα "καβατζώσουμε"  μέχρι τα Χριστούγεννα ενώ θα δουλεύει η δεύτερη αξιολόγηση.
Και μέσα στην φουρτούνα μας τη νοητική , θυμήθηκαν κάποιοι για εμάς πως οι πρόσφυγες είναι εδώ(τους είχαμε λησμονήσει αιφνιδίως το καλοκαίρι), είναι επικίνδυνοι και είναι πολλοί ,τόσοι πολλοί που θα μπλεχτούν με το αθάνατο, μοναδικό και σπάνιο DNA μας.Φόβος! Κρότος των παραθυρόφυλλων που σφραγίζονται μέσα στον τρόμο μιας κοινωνίας κυρτωμένης απο την ανέχεια, την απαιδευσιά αλλά και απο την αμετροέπειά της. 
Ο φόβος σφήνωσε για τα καλά μέσα στα ανισόρροπα μυαλά μας .. 
Οι δηλώσεις Ερντρογάν έρχονται να κλειδώσουν με προφητείες , με σκοτεινές συμφωνίες και συνομωσιολογικά σενάρια. Τι του ήρθε και αυτού να μιλήσει για την Συνθήκη των Σεβρων; Άπαντες έπιασαν τα λυσαρια της Ιστορίας να βρουν σε ποιο κεφάλαιο της διδακτέας ύλης γίνεται λόγος και άκρη δεν βρήκαν.
 Πάντως για να πάρει νησί ο Ερντογάν πατριώτη ανήσυχε - για να σε ησυχάσω - θα πρέπει να δημιουργηθεί διεθνές διπλωματικό επεισόδιο καθότι το μόνο ελληνικό στα νησιά μας είμαστε εμείς οι Έλληνες κάτοικοι. Τα υπόλοιπα εδόθησαν σε Γερμανούς και λίαν συντόμως σε Γάλλους ,Αμερικανούς κ.α.
Κάπως έτσι σκέψου ,κάνε διαχείριση θάρρους και τρέξε στον γκισε των οφειλών. Τα πάντα ρυθμίζονται σε τούτο τον τόπο και ποτέ δεν εξοφλούνται.
 Ρυθμίζεται η ΔΕΗ , το νερό ,η εφορία , ο ΕΝΦΙΑ , ο χασάπης, η μοδίστρα για τις μεταποίησεις, τα smart phones.
Παρά ταύτα στην χώρα της παράκρουσης η παρακάτω είδηση με ξεπερνάει: τα i phones 7 εξαντλήθηκαν!!!! Εξαντληθηκα κι εγω! Τίποτα δεν μαζεύεται , δεν μαντάρεται , δεν ισιώνει πατριώτη!