23 Σεπ 2016

Τα ...φθινοπωρινά! Γράφει η Τζένη Σουκαρά




Σεπτέμβρης της απόλυτης ανίας ο φετεινός.
  Η χώρα  ετοιμάζεται να εισέλθει στο γκισέ για μια ακόμα  φορά, οι μισθοί δεν φθάνουν για τις υποχρεώσεις, στην Βουλή φωνασκεί ο Άδωνις, η Καρακώστα εξακολουθεί να αναλύει με το δικό της ταπεραμέντο...

 στα τηλεοπτικά πάνελ, η Φώφη γράφει σλογκανάκια στην χαρτοπετσέτα, ο Λεβέντης  μανιωδώς και αυτιστικώς επιμένει όπως πάντα Οικουμενική, η Φωτίου φτιάχνει γεμιστά και οι συν αυτώ φουρνίζουν..


Πλην όμως το φαγητό ξαναζεσταμένο, το αφήγημα της ΔΕΘ κουρασμένο και αναμασημένο, ο Αλέξης δυσκίνητος, ο Κυριάκος αμήχανος. Οι παλαμακιστές  συγκεκριμένοι, με τον ίδιο παλαιοκομματικό ενθουσιασμό και με την αγωνία στο μάτι. Η «κόντρα» των δυο πληκτική τόσο, που όταν το συνειδητοποίησε και η ίδια αποσύρθηκε. 


Οι δημοσκοπήσεις προβλέψιμες, οι αναλύσεις αναμενόμενες, με το ίδιο ταγέρ, την ίδια γόβα και με το ίδιο στυλ πολεμικού ανακοινωθέντος! Το ακροατήριο  απαθές, τελεί σε πλήρη σύγχυση αλλάζει κανάλι και βλέπει Ζάχο Δόγκανο!


Μια πλήξη φθινοπωρινή, μια βαρεμάρα που σέρνεται από άκρη σε άκρη της χώρας, χωρίς να εκδηλώνει τάσεις φυγής.  


Ο Παππάς είναι αλήθεια πως κάνει τα μάλα για να αναθαρρέψουμε, να ζωηρέψουμε, να θυμώσουμε η να δικαιωθούμε, λέει τα «τσιτάτα του», έκανε τα Χολυγουντιανά του, έκλεισε τους καναλάρχες σε κλουβιά για 24ωρα, σε κάποιους πήρε τις άδειες, σε άλλους τις έδωσε, αλλά το πλήθος παρέμεινε αδιάφορο όσα σποτ και αν δείξει το Μέγκα (δυστυχώς), όσες φορές και αν παιχτεί το φιάσκο Καλογρίτσα, το κορδελιό δεν παίρνει φωτιά όσο και αν «θυμώσει» το βλέμμα του Κυριάκου. Ήρθε και η τάχιστη πυρόσβεση  (οι δυο από τους τέσσερις κατέθεσαν την πρώτη δόση των χρημάτων)  και η ζωή συνεχίζεται με ή χωρίς τον Καλογρίτσα, με επιλαχόντα ή όχι τον Κοντομηνά, με ή χωρίς λαγούς, προχωράμε. 


Ο  Σεπτέμβρης λιγοστεύει  και τίποτα δεν μπορεί να απασχολήσει το ποίμνιον! Ούτε τα Θρησκευτικά του Φίλη, ούτε η κόντρα με τον Ιερώνυμο – χλιαρός καυγάς αγάπη μου δεν γίνεται! Επιστρατεύτηκε ακόμα και η Βαλκουλέσκου  μπας και ξυπνήσει ξανά η πάντα μάχιμη τρίτη ηλικία και απειλεί και πάλι να κόψει περεταίρω τις συντάξεις. Αλλά απειλή  σε τοπίο υπνωτισμένο αγάπη μου παύει να είναι απειλή. Κι εσύ εμονή σαν του Λεβέντη κατάντησες!

Μέχρι και η Ματσούκα επιστρατεύτηκε ! Άλλαξε χρώμα στο μαλλί κι έγινε είδηση μέχρι και αυτή να κατρακυλήσει στον «διασυρμό της παντελούς αδιαφορίας».

Κι εκεί... στην επήρεια  του αναισθητικού το διαζύγιο των  Mπρατζελίνα έρχεται  να  ταράξει τα βαλτωμένα νερά. Να μας τονώσει! Να μας διδάξει.. Πως και οι όμορφες έχουν ζωή μαύρη και πως οι περιζήτητοι λαμβάνουν διαζύγιο με συνοπτικές διαδικασίες κι έξω από την πόρτα. Κι εκεί που το μάτι σαν να  ξύπνησε και ζωηρεύει(το δόλωμα έπιασε) το σήριαλ συνεχίζεται: Στην αρχή με τρίτο πρόσωπο και μετά  εγκυμοσύνη , κατόπιν με ξυλοδαρμούς και FBI ..κι έχω ήδη αρχίσει να ανοίγω την πρώτη σακούλα με τα πατατάκια και είμαι στο τρίτο ζάπινγκ, στην δέκατη τρίτη διασταύρωση της είδησης, και αναμένω να βγει σε σειρά, να κατεβάσω όλους τους κύκλους να αποσβολωθώ. Και πριν το αίτημα το κάνω ευχή, αρχίζουν τα παράσιτα της οδύνης και του εγκλεισμού μου τα απόνερα.. 
Μπαίνει στην οθόνη ο Καμένος με στολή παραλλαγής, ο Κατρούγκαλος για να μου πει ξανά, πως δεν υπήρχε άλλος δρόμος από το αυτόν του τρίτου μνημονίου, η Ζωή για να μου θυμίσει, πως όλοι θα πάνε στην δικαιοσύνη, ο Κυριάκος που πάει για πρωθυπουργός και ο Φουρθιώτης που βάζει υαλουρονικό!

Με πιάνει πανικός! Θέλει πολλά κότσια, τελικώς, να το περάσεις όλο τούτο το σκηνικό! Το διαρκές και επαναλαμβανόμενο! Και οι αντοχές λιγοστεύουν! 
Καλή λευτεριά αδέλφια και καλό μας χειμώνα!