11 Σεπ 2016

Angelique Kerber: Νέα "Βασίλισσα" στη Νέα Υόρκη! (ΒΙΝΤΕΟ)


Η Angelique Kerber, η οποία από μεθαύριο θα φιγουράρει στο Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης, επέστρεψε από break πίσω στο 3ο σετ και κέρδισε την Karolina Pliskova, για να γίνει η νέα "Βασίλισσα" της Νέας Υόρκης. Παράλληλα, η Γερμανίδα πιστοποίησε την ανωτερότητά της στο tour της WTA για τη φετινή σεζόν, κατακτώντας τον δεύτερο Grand Slam τίτλο της στο 2016!

 Πριν ακόμα προκριθεί στον τελικό, η Angelique Kerber γνώριζε καλά, πως από τη Δευτέρα θα είναι το νέο Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης, ρίχνοντας από εκεί την σπουδαία Serena Williams. Η 28χρονη Γερμανίδα δεν αρκέστηκε σε αυτό το επίτευγμα και ήθελε να δείξει, πως αυτή τη στιγμή είναι η κορυφαία τενίστρια στον πλανήτη και στο court. Και αυτό έκανε!

Η Kerber μπήκε στον τελικό χωρίς να χάσει κανένα σετ και κέρδισε την πολύ φορμαρισμένη Karolina Pliskova με 6-3, 4-6, 6-4, για να γίνει η νέα πρωταθλήτρια του US Open. Για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια και την Steffi Graf, η νικήτρια της ιστορικής διοργάνωσης των Ηνωμένων Πολιτειών, ήρθε από τη Γερμανία.

Ήταν ο δεύτερος Grand Slam τίτλος για την Kerber και ήρθε λίγους μήνες μετά από τον πρώτο, που ήταν στο φετινό Australian Open. Ήταν επίσης φιναλίστ στο Wimbledon και σήμερα έσβησε κάθε αμφιβολία γύρω από το όνομά της, δείχνοντας πως αυτή τη χρονιά, είναι η καλύτερη παίκτρια του κόσμου.

H Kerber ήταν πολύ συγκεντρωμένη και πήρε αυτό που ήθελε, ένα γρήγορο break, πριν ακόμα η Pliskova βρει ρυθμό στο σερβίς της. Προηγήθηκε με 2-0 και στη συνέχεια διατήρησε το προβάδισμά της, κρατώντας εύκολα ή δύσκολα τα δικά της service games. Η μεγαλύτερη ανησυχία υπήρξε στο 4ο game, όταν έσβησε δύο break points για να κάνει το 3-1.

Στο 9ο game, η Pliskova σέρβιρε για να παραμείνει στο σετ και χάρισε απλόχερα ένα set point στην αντίπαλό της, καθώς έκανε διπλό λάθος. Η πιο έμπειρη Kerber, εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που της παρουσιάστηκε, για να κλείσει το σετ με έναν winner με το forehand της, μετά από 40 λεπτά.

Στο 2ο σετ
η Pliskova σέρβιρε πολύ καλύτερα και δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στην Kerber. Δεν επέτρεψε στη Γερμανίδα να έχει break point και με ένα "χρυσό" break στο 7ο game, πήρε σημαντικό προβάδισμα με 4-3. Τόσο στο 8ο (5-3), όσο και στο 10ο game (6-4), η Τσέχα ήταν πίσω με 15-30, αλλά επιστράτευσε τα βαριά χτυπήματά της, πήρε τις σωστές αποφάσεις και τελικά έκλεισε και τα δύο games με 3 κερδισμένους πόντους στη σειρά, για να πάρει το σετ σε 47 λεπτά.

Εκμεταλλευόμενη και το momentum, η Pliskova έδειχνε να πατάει καλύτερα από την Kerber στο ξεκίνημα του 3ου σετ, κάτι που απέδειξε και στην πράξη, όταν με break έκανε το υπέρ της 3-1. Η Kerber πάντως έμεινε κοντά στην αντίπαλό της και απέδειξε πόσο μεγάλη παίκτρια είναι, αφού με ψυχραιμία πήρε πίσω το break και ισοφάρισε σε 3-3.

Η Γερμανίδα όσο περνούσε η ώρα έδειχνε να έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη και έκλεισε τον τελικό με ένα εντυπωσιακό σερί 8 διαδοχικών κερδισμένων πόντων, στο οποίο συνέβαλε και η Pliskova, η οποία έκανε πολλά αβίαστα λάθη.

Η Τσέχα δεν κατάφερε να διαχειριστεί την πίεση, όταν σέρβιρε στο 4-5 για να μείνει μέσα στον αγώνα και ολοκλήρωσε άδοξα την καλή κατά τ' άλλα προσπάθειά της, με τρία συνεχόμενα αβίαστα λάθη. Δεν πήρε κανέναν πόντο στα δυο τελευταία games του αγώνα και ο τελικός ολοκληρώθηκε, μετά από 2 ώρες και 7 λεπτά.

Μόνο απογοητευμένη δεν πρέπει να είναι πάντως η Pliskova, που θα αποχωρήσει από τη Νέα Υόρκη έχοντας κάνει το τουρνουά της ζωής της. Έφτασε τις 11 διαδοχικές νίκες, αφού θυμίζουμε, πως πήγε στη Νέα Υόρκη αμέσως μετά την κατάκτηση του Western & Southern Open στο Cincinnati, ενώ από το US Open απέκλεισε της Venus και Serena Williams!

Μέχρι πριν μερικές μέρες δεν είχε αγωνιστεί ούτε σε έναν προημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης και τώρα έχει παίξει σε έναν προημιτελικό, σε έναν ημιτελικό και σε έναν τελικό! Η επιβράβευση θα έρθει τη Δευτέρα, όταν θα έχει κερδίσει 5 θέσεις και θα έχει ανεβεί στο Νο. 6 της παγκόσμιας κατάταξης, βελτιώνοντας το προσωπικό της career high.

Η Kerber από τη μεριά της όχι μόνο κέρδισε τον δεύτερο τίτλο της σε major διοργάνωση, αλλά έγινε και η πρώτη Γερμανίδα μετά από 20 χρόνια που κατακτά το US Open. Είναι επίσης η 4η αριστερόχειρας που κέρδισε το Grand Slam των ΗΠΑ, μετά από τις Evelyn Sears (1907), Martina Navratilova (1983, 1984, 1986, 1987) και Monica Seles (1991, 1992).

Αυτός ήταν ο 10ος τίτλος στην καριέρα της (10-14 σε τελικούς) και ο 3ος στη φετινή χρονιά, μετά από το Australian Open και το Porsche Tennis Grand Prix στην Στουτγκάρδη.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί, πως με τη νίκη της στο Arthur Ashe, θα δημιουργήσει με το καλημέρα μια διαφορά ασφαλείας από τη δεύτερη πια της παγκόσμιας κατάταξης, Serena Williams, στους 1.680 βαθμούς.

Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός, πως θα γίνει πλουσιότερη κατά 3,5 εκατομμύρια δολάρια, κάτι που σημαίνει πως συνολικά τα χρηματικά της έπαθλα από τα τουρνουά θα φτάσουν τα 17,8 εκατομμύρια δολάρια, έχοντας κερδίσει περίπου τα μισά μόνο στη φετινή σεζόν!


Τα highlights του αγώνα:




ΠΗΓΗ: TENNISNEWS.GR