22 Αυγ 2016

Φορολογία μέσω Facebook ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών


Σάλος έχει προκληθεί μετά από δημοσιογραφικές πληροφορίες που θέλουν το υπουργείο Οικονομικών να κάνει ελέγχους και στα social media, για να χτυπήσει την φοροδιαφυγή.

Οι φοροελεγκτές θα τσεκάρουν το Facebook, το Instagram και το Twitter του


 φορολογούμενου, για να εντοπίσουν φωτογραφίες, που να αποδεικνύουν την πολυτελή διαβίωσή του.

Ήδη, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες ανεβάζουν στο Facebook φωτογραφίες που τους δείχνουν να ζητιανεύουν στην Ομόνοια και να κοιμούνται σε χαρτόκουτες στον δρόμο.

Πολλοί Έλληνες σκέφτονται να κλείσουν τους λογαριασμούς τους στα social media (για να αποφύγουν τον εντοπισμό της πισίνας τους ή του πανάκριβου καθιστικού τους) αλλά, αν κόψει ο Έλληνας το Facebook, θα έχουμε αυτοκτονίες γιατί όλοι αυτοί οι λεβεντομαλάκες και οι χαζογκόμενες που περνάνε όλη τη μέρα τους στο Facebook (ανεβάζοντας καρδούλες και ηλίθιες φωτογραφίες), θα διαπιστώσουν, πως δεν έχουν ζωή χωρίς like και σαχλαμάρα.

Βέβαια, οι φωτογραφίες που ανεβάζουν οι Έλληνες στα social media δεν αποδεικνύουν απαραίτητα τον πολυτελή βίο τους, γιατί πάρα πολλοί Έλληνες είναι κομπλεξικοί και ντρέπονται για αυτό που είναι, οπότε δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις, που ένας κλαρινογαμπρός από φτωχογειτονιά ανεβάζει φωτογραφίες που τον παρουσιάζουν ως μεγιστάνα που ζει στο Μπέβερλι Χιλς.

Το υπουργείο Οικονομικών σκέφτεται να φορολογήσει και τους χρήστες των social media που έχουν χιλιάδες followers (σ.σ. Τώρα δικαιώνομαι που μπλοκάρω αβέρτα στα social media, αν και με πάνω από 100 χιλιάδες followers στο Twitter και πάνω από 70 χιλιάδες followers στο Facebook, είναι ολοφάνερο πως θα πρέπει να πληρώσω εκατομμύρια. Είναι ολοφάνερο, πως όσοι με ακολουθούν στα social media, προσπαθούν να με εξοντώσουν οικονομικά. Τους καταγγέλω δημόσια).

Η φορολόγηση μέσω φωτογραφιών στο Facebook έχει προκαλέσει και αντιδράσεις, αφού δεκάδες χιλιάδες χρήστες ανεβάζουν φωτογραφίες με τα @ρχίδια τους.

Βέβαια, δεν αποκλείεται να φορολογηθούν και τ’ @ρχίδια.

(Με την ευκαιρία, να γράψω κάτι που μου είπε ένας φίλος μου και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Η πρώτη φορά που κατάλαβα, πόσοι καθυστερημένοι υπάρχουν στην Ελλάδα, ήταν στην διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας. Η δεύτερη ήταν, όταν έκανα λογαριασμό στο Facebook.)
 


ΠΗΓΗ: pitsirikos.net