31 Αυγ 2016

Την Παρασκευή στην Κορινθία ο Αλέξης Τσίπρας


Την Παρασκευή το πρωί στις 11π.μ. ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα είναι στην Κορινθία και θα επιθεωρήσει μαζί με τον υπουργό Χρήστο Σπρίτζη και τον   γραμματέα υποδομών Γιώργο Δέδε τα έργα στην Ολυμπία οδό.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα λίγο μετά τις 11 θα σταματήσει στα ΣΕΑ του Κιάτου όπου θα κάνει και ένα σύντομο χαιρετισμό και θα πάει μετά στις σήραγγες του Δερβενίου για την επίσημη παράδοση τους.




Το  πρόγραμμα αναλυτικά περιλαμβάνει:
·         Παράδοση στην κυκλοφορία του τμήματος Αρχαίας Κορίνθου-Κιάτου, μήκους 20 χιλιομέτρων, του πρώτου πλήρους τμήματος αυτοκινητοδρόμου του οδικού άξονα της «Ολυμπίας Οδού». Ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας θα απευθύνει χαιρετισμό στο ΣΕΑ Κιάτου (16ο χλμ στο ρεύμα Κορίνθου-Πατρών) στις 11 πμ.
·         Παράδοση στην κυκλοφορία των δύο σηράγγων παράκαμψης Δερβενίου Κορινθίας, μήκους 670 και 535 μέτρων αντίστοιχα και της νέας γέφυρας διέλευσης νότιου κλάδου του αυτοκινητοδρόμου «Ολυμπίας Οδού» από τον ποταμό Δερβένι, μήκους 122 μέτρων. Η παράδοση των έργων στην κυκλοφορία θα γίνει από τον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, στην είσοδο της πρώτης σήραγγας Δερβενίου (κατεύθυνση από Πάτρα προς Κόρινθο) στη 1 μμ.
·         Επιθεώρηση εργοταξίων κατά μήκος της «Ολυμπίας Οδού» και των εργασιών ολοκλήρωσης του έργου διάνοιξης και κατασκευής των δίδυμων σηράγγων Κλόκοβας Αιτωλοακαρνανίας της «Ιόνιας Οδού», μήκους 2,9 χλμ ανά κλάδο και κατεύθυνση. Ο Πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, θα επισκεφθεί το έργο από το σημείο εισόδου σηράγγων (περιοχή Ρίζα Αιτωλοακαρνανίας) στις 4 μμ.