20 Ιουλ 2016

Ξυλόκαστρο: Στη φυλακή για τη δολοφονία της μάνας του - Η απολογία και το σκεπτικό της απόφασης!


Προφυλακιστέος κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου ο 29χρονος που έσφαξε την 57χρονη μητέρα του στην κοινότητα Γελινιάτικα του Ξυλοκάστρου και έμεινε δίπλα στη ματωμένη σορό της παρακολουθώντας τηλεόραση ώσπου έφτασε ο 27χρονος αδελφός του, που «πάγωσε»!
 
 Μετά την εξέταση του μητροκτόνου από ειδικούς, οι δικαστικοί έκριναν ότι έκανε εν πλήρει συνειδήσει την φρικτή δολοφονία παρ’ όλο που αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα ψυχικής υγείας και είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν. Έτσι, μόλις ολοκλήρωσε την απολογία του, έδωσαν εντολή για τον εγκλεισμό του στην φυλακή. Ο δράστης του στυγερού εγκλήματος που μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, είπε στην απολογία του, πως τσακώθηκε με τη μητέρα του και θόλωσε. Υποστήριξε ότι τον προσέβαλε και κάποια στιγμή πήρε ένα κουζινομάχαιρο και έβαψε τα χέρια του με αίμα. Οι εξηγήσεις του όμως δεν στάθηκαν ικανές για να του δώσουν ελαφρυντικά..

Το χρονικό του εγκλήματος

Η δολοφονία αποκαλύφθηκε το πρωί της περασμένης Κυριακής, όταν μπήκε στο σπίτι που βλέπετε στις επόμενες φωτογραφίες, ο δεύτερος γιος της άτυχης γυναίκας. Οι φωνές του ξεσήκωσαν όλη τη γειτονιά. Το πτώμα της μητέρας του ήταν πεσμένο στο πάτωμα του σπιτιού μέσα σε μια λίμνη αίματος, ενώ ο άλλος της γιος καθόταν δίπλα με το μαχαίρι που την είχε κατακρεουργήσει! Ο δράστης έδειχνε να μην είχε καταλάβει τι είχε συμβεί μπροστά από την ανοιχτή τηλεόραση που συνέχιζε να παίζει...Πολύ γρήγορα ειδοποιήθηκαν και έφτασαν στο χωριό άνδρες της αστυνομίας και ιατροδικαστής που επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια. Άλλωστε, ο 29χρονος παραδέχθηκε ότι εκείνος είχε σκοτώσει τη μητέρα του κι έτσι συνελήφθη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 29χρονος αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα ψυχικής υγείας και μάλιστα είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν. Η κατάσταση του επιδεινώθηκε το τελευταίο διάστημα, ο ίδιος έμεινε αβοήθητος και κάπως έτσι έφτασε στο έγκλημα που συγκλονίζει την τοπική κοινωνία...Μετά τη σύλληψη του 29χρονου, οι αστυνομικοί εντόπισαν το μαχαίρι της δολοφονίας. Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν στους αστυνομικούς πως δεν κατάλαβαν το παραμικρό. Όπως είπαν στις πρώτες τους καταθέσεις, βγήκαν από τα σπίτια τους όταν άκουσαν τον δεύτερο γιο της άτυχης γυναίκας να φωνάζει. ''Τότε καταλάβαμε πως είχε συμβεί κάτι πολύ σοβαρό. Δεν ακούσαμε φωνές μέσα από το σπίτι'' έλεγαν στους αστυνομικούς.