30 Ιουν 2016

ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟΝ ΟΛΠ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

                        
ΜΕ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ COSCO – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ 
ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

Με πραξικοπηματική – αντισυνταγματική κατεπείγουσα διαδικασία ψηφίζεται σε μια μέρα (!) στη Βουλή η ατιμωτική και νεοαποικιακή σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ στην Cosco.


 Στο μεταξύ κυβέρνηση και Cosco παίζουν μεταξύ τους αποπροσανατολιστικά παιχνίδια εντάσεων, προκειμένου να αποκομίσουν και να διευκολύνουν να περάσει όσο πιο ανώδυνα η επαίσχυντη συμφωνία, που παραδίδει τον Πειραιά στα κινέζικα συμφέροντα και το κινέζικο εμπόριο, λαθρεμπόριο και κερδοσκοπία.

Συγκεκριμένα η Cosco με επιστολή της στη κυβέρνηση μιλάει για διάσταση μεταξύ κυρωτικού νόμου και συμφωνίας με την κυβέρνηση, τον ΟΛΠ και ΤΑΙΠΕΔ, πράγμα, που (όπως λέει) προκαλεί μείζον θέμα και από την άλλη ο Θ. Δρίτσας απαντά, ότι θα λάβει υπόψη του την επιστολή, καταδεικνύοντας έτσι ότι η ένταση είναι μάλλον ελεγχόμενη, αν όχι διατεταγμένη.

Το μόνο που ξέρει καλά αυτή η κυβέρνηση, είναι να κοροϊδεύει και να λέει ψέματα. Χοντρά ψέματα, παίζοντας βρώμικα παιχνίδια!

Από την άλλη αλγεινή εντύπωση προκαλεί η στάση των συνδικαλιστικών ηγεσιών στο λιμάνι, οι οποίες έσπευσαν να σταματήσουν η μία μετά την άλλη τις απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ η παρουσία τους στη Βουλή κατά την ακρόαση των φορέων ήταν επιεικώς υποτονική, για να μην πούμε κάτι πολύ χειρότερο.

Συνδικαλιστές της Αριστεράς μας έλεγαν έξω από τα δόντια, ότι είναι ντροπή, να ξεπουλιέται τόσο ατιμωτικά το λιμάνι του Πειραιά και να μην ακούγεται ούτε μια φωνή έξω από την Βουλή, την ώρα που ψηφίζεται η εθνική ντροπή της σκανδαλώδους εκχώρησης.

Οι ίδιοι συνδικαλιστές μας χαρακτήριζαν ως όνειδος και μέγα ξεπούλημα κάθε συνδικαλιστικής αξιοπιστίας μια τέτοια αξιοθρήνητη στάση.

Το μέγα έγκλημα του χαρίσματος με "προίκα" του ΟΛΠ στα κινεζικά συμφέροντα (COSCO), όπως όλα τα μεγάλα εγκλήματα στη χώρα, θα προχωρήσει συναινετικά, αφού έχει τη στήριξη και την έγκριση όλων των μνημονιακών κομμάτων (ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι, Κεντρώοι...).

«Εισάγεται ο κυρωτικός νόμος για τη σύμβαση παραχώρησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και η κυβέρνηση τον εισάγει εξ ανάγκης. Η διαδικασία έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί έως τις αρχές Ιουνίου. Το ίδιο ισχύει και για τις σχέσεις της χώρας με την Κίνα, που έρχεται επικουρικά, αλλά αποτελεί μία σημαντική παράμετρο», είπε ο υπουργός Ναυτιλίας και εξήγησε, ότι «δεν μπορούσε να έρθει νωρίτερα, γιατί (σσ: δήθεν) υπήρχαν χρονοβόρες διαδικασίες, όχι από την κυβέρνηση, αλλά από το Ελεγκτικό Συνέδριο και την Επιτροπή Ανταγωνισμού, που προ ολίγων ημερών ολοκληρώθηκαν».

«Με εργώδη προσπάθεια ρυθμίσθηκαν οι επισημάνσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού, που μας επέβαλαν να δούμε, αν χρειάζεται νέες αλλαγές στη σύμβαση ή στον κυρωτικό νόμο. Τελικά η Επιτροπή είπε, ότι δεν χρειάζεται καμία αλλαγή, αλλά τα θέματα θα λυθούν εν τοις πράγμασι και η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα επιλαμβάνεται», τόνισε ο Θ. Δρίτσας.

Συμφωνώντας με τον υπουργό, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός επεσήμανε, ότι «ο νόμος 4336 αναφέρει, ότι έως τον Ιούνιο πρέπει να έχει ψηφιστεί» και ότι η συζήτηση του νομοσχεδίου «έχει σχέση και με το ταξίδι του πρωθυπουργού και είναι καλό να έχουμε τελειώσει με το ζήτημα, εν όψει του ορίζοντα που ανοίγεται στις σχέσεις της χώρας με την Κίνα».

Στην ουσία ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε, ότι το λιμάνι ξεπουλιέται άρον άρον, ώστε να πάει ο Τσίπρας δώρο τη συμφωνία στην κινεζική ηγεσία κατά την επίσκεψή του στο Πεκίνο!

Να υπογραμμίσουμε, ότι το λιμάνι του Πειραιά δεν πωλείται, ούτε καν ξεπουλιέται αλλά χαρίζεται στην COSCO με προίκα πολύ πάνω από 1,5 δισ. ευρώ.

Κι αυτό, διότι η COSCO θα γλιτώσει για τις επόμενες δεκαετίες, όλα τα νοίκια που θα έδινε με βάση τις μέχρι τώρα ρυθμίσεις για τη διαχείριση των προβλητών 2 και 3 στο λιμάνι του Πειραιά.

Τσίπρας – Δρίτσας δεν φέρουν μόνο τεράστιες πολιτικές ευθύνες για το έγκλημα αλλά και κακουργηματικές ποινικές ευθύνες που δεν θα παραγραφούν και θα αγωνιστούμε για να αποδοθούν στο ακέραιο, τόνιζαν πολιτικοί και νομικοί κύκλοι.


ΠΗΓΗ: iskra.gr