15 Ιουν 2016

Η μυστική επίσκεψη Φίλη σε σχολείο της Ξυλοκέριζας και...διηγώντας την να κλαίς!


Eρώτηση πρώτη: Γιατί ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης που στέκει μονίμως στην μαρκίζα της επικαιρότητας ήρθε στα "μουλωχτά" στην Κόρινθο σε δημοτικό σχολείο της Ξυλοκέριζας, με την συνοδεία της ΕΡΤ;
 Ερώτηση δεύτερη: Είναι δυνατόν ο υπουργός Παιδείας να έρχεται έτσι...
 

 συνοδευόμενος απο το Κρατικό Κανάλι, φοβούμενος τι; Ερωτήσεις των ΜΜΕ; Των γονέων; Άλλων πολιτών;

Γιατί τέτοια εσωστρέφεια ξαφνικά από τον κ Φίλη, που ποτέ, μα ποτέ δεν κρατά το στόμα του κλειστό ακόμα και εαν πρέπει. 

Συζητούσαν λοιπόν απλά και μετριοπαθώς, όλοι παρευρισκόμενοι σαν την παρέα "απο τα παλιά", λέει το ρεπορτάζ .

"Θέλουμε τα παιδιά να είναι πιο ελεύθερα." είπε. Κι εμείς μαζί σου υπουργέ! Αλλά αποδέσμευσέ τα πρώτα απο αυτό το φρικτό και σαδιστικό σύστημα της Βθμιας εκπαίδευσης και μετά φτιάξε τα σχολειά, μίλησε με την εκπαιδευτική κοινότητα και τα προβλήματά της και κατόπιν δες και τα "δευτερεύοντα".

Θέλεις να καταλάβουμε, δηλαδή, εμείς οι απλοί πολίτες από την  χθεσινή σου επίσκεψη κεκλεισμένων των θυρών και με την συνοδεία του κρατικού μέσου(!!!!) ότι το μέγιστο ζήτημα για την ελληνική εκπαίδευση είναι η πρωινή προσευχή και οι παρελάσεις το "ασήκωτο βάρος" των μαθητών! Πώς να αντέξουν τέτοιο "ζυγό";

"Δεν είναι αμαρτία να πείτε, ότι μια μέρα δεν θα ξεκινάτε με πρωινή προσευχή στα σχολεία. Δεν θέλουμε φετφάδες. Όχι στην ομοιομορφία στα σχολεία», είπε ο κ. Φίλης.
 

Ο κ. Φίλης αναφερόμενος στις παρελάσεις είπε: «Θα είναι καλύτερα μια εκδήλωση στο Σχολείο, παρά να κάνουν παρελάσεις στρατιωτικου χαρακτήρα. 
Δεν ξέρω τι προσφέρει ο στρατιωτικός σχηματισμός της παρέλασης». Είπε ακόμα ότι θα σεβαστεί την απόφαση του κάθε σχολείου.

Κύριε Φίλη, η αριστερή συνείδηση συνοδεύεται με συγκεκριμένες πράξεις. Οι Έλληνες σας ψήφισαν για συγκεκριμένους λόγους ...Και οι πράξεις σας δείχνουν δεξιό στραβισμό με αριστερό λεξιλόγιο! Παρακαλώ, επιτέλους! Είναι ολοφάνερο, ότι ρίχνετε την "μπάλα στην εξέδρα"! Μόνο που προκαλείτε! Και μάλιστα πολύ!