28 Μαΐ 2016

Κρείττον το σιγάν… Ε; -Της Χριστίνας


Μετρώ ξαναμετρώ και δεν βγαίνουν!

"Ακούστηκε αριθμός 1500 προσφύγων για την Τρίπολη και πιο συγκεκριμένα στη Βιομηχανική Περιοχή. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε να γίνει»
Τάδε έφη , Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης χθες  το απόγευμα σε έκτακτη συνέντευξη τύπου...

 
 Ο Περιφερειάρχης κατέστησε σαφές πως οι πρόσφυγες που θα έρθουν στην Πελοπόννησο ΓΕΝΙΚΑ δεν θα ξεπεράσουν τους 2000, αρνούμενος πεισματικά το 1500άρι της ΒΙΠΕ! 

Να ναι θέμα όμως δικής του συμφωνίας και συγκατάθεσης;
Το ρωτώ αγαπητέ μου Περιφερειάρχα διότι η επιστολή του Υπουργού Βίτσα μιλά για δομή φιλοξενίας σε χώρο που κρίθηκε επαρκής στην ΒΙΠΕ και… συγχωρείστε με , αλλά φαντάζομαι δεν θα βάλουν καμιά 300αριά! 

 
Δεδομένου ότι μιλάμε για Βιομηχανική περιοχή, ένα ,  και ότι αναζητούσαν οικόπεδα άνω των 2.000 τετραγωνικών μέτρων, δυο , δεν θέλω να σε στεναχωρέσω  αλλά τον αριθμό που αναφέρεις τον βλέπω να εγκαθίσταται εκεί στην γειτονιά σου!
Κάποιοι λένε πως θα έχεις την ευκαιρία από κοντά να κάνεις πράξη την καμπάνια «Η ανθρωπιά δεν έχει σύνορα» εκτός βέβαια κι αν ήταν σλόγκαν για… από μακριά!
Δεν θέλω να το πιστέψω, σε βεβαιώ…
Σκέψεις παραθέτω και ερωτήματα 


 Διότι αγαπητέ μου Περιφερειάρχα εσύ τις έβαλες τις κόκκινες γραμμές , αναρωτιέμαι όμως πως θα τους τις επιβάλλεις!
Διότι και πρόσφυγες δεν θα φέρουν στην Πελοπόννησο έλεγαν , και οι πρόσφυγες φτάνουν μετά δόξης και τιμής για να κάνουν υπερήφανη την τοπική κοινωνία για την προσφορά της… μελλοντικά, ο Βίτσας το έγραψε στην επιστολή του προς τον Παυλή, μακριά από εμένα τέτοια!

«Χωρίς τα συμφωνηθέντα δεν πρόκειται να εγκατασταθεί κανένας πρόσφυγας» είπες και πολλοί σε πιστεύουν… Αλλά να , πως θα εμποδίσεις τον ιδιώτη να μισθώσει το χώρο του;
Απορώ ειλικρινά για το γεγονός των βαρύγδουπων δηλώσεων και θα συμπεριλάβω και τις δικές σου, την στιγμή που τα γεγονότα τις αναιρούν και οι συνθήκες τις εξαυλώνουν…
Κρείττον το σιγάν… Ε;

ΥΓ: Όσο για το χρονοδιάγραμμα, μην τους πολύ ακούς! Και για το κέντρο κράτησης Κορίνθου , προσωρινή λειτουργία τύρβαζαν και μας έμεινε αμανάτι!