12 Μαρ 2016

"O Nadal ήταν ντοπαρισμένος και τον κάλυψαν"


H πρώην υπουργός υγείας και αθλητισμού της Γαλλίας, Roselyne Bachelot, προσήψε μερικές σοβαρές κατηγορίες στον Rafael Nadal σε τηλεοπτική της συνέντευξη, υποστηρίζοντας πως ο Ισπανός συμπλήρωσε 7 μήνες απουσίας το 2013, επειδή είχε βρεθεί θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ.

 Στο πλευρό του Rafa η ITF, που έκανε λόγο για αβάσιμες κατηγορίες, ενώ ο Toni Nadal χαρακτήρισε "ηλίθια" τη Γαλλίδα πολιτικό!

H Roselyne Bachelot, η οποία υπήρξε Υπουργός υγείας και αθλητισμού από το 2007 μέχρι το 2010 στη Γαλλία, υπό την κυβέρνηση του Nicolas Sarkozy, υποστήριξε σε τηλεοπτική της συνέντευξη στο Le Grand 8, πως ο Rafael Nadal απέτυχε να περάσει από έλεγχο ντόπινγκ της ITF το 2012 και γι' αυτό απουσίασε από τη δράση για 7 περίπου μήνες.

Κατηγόρησε εμμέσως και την ITF, καθώς θεώρησε, ότι απέκρυψε το περιστατικό και τιμώρησε "αθόρυβα" τον Nadal, που εκείνη την περίοδο απουσίαζε από τα τουρνουά λόγω τραυματισμού.

"Δεν αποκαλύπτουν ούτε τους θετικούς ελέγχους, ούτε τις κυρώσεις στο τένις. Συνήθως καλύπτονται και είναι περιστατικά τραυματισμών που κρατούν μεγάλους πρωταθλητές και πρωταθλήτριες μακριά από τα courts για μήνες", ανέφερε η Bachelot.

"Γνωρίζουμε τον περίφημο τραυματισμό του Rafael Nadal, που τον άφησε εκτός για 7 μήνες. Σίγουρα αυτός οφείλεται σε έναν θετικό έλεγχο ντόπινγκ. Όταν βλέπεις έναν παίκτη να είναι εκτός τόσους πολλούς μήνες, συνήθως είναι θετικός σε έλεγχο ντόπιγνκ. Όχι πάντα, αλλά πολύ συχνά", υποστήριξε η Γαλλίδα πολιτικός.

H ITF υποστήριξε αμέσως τον Ισπανό πρωταθλητή, μέσα από μια ανακοίνωση που χαρακτηρίζει αβάσιμες τις κατηγορίες της Bachelot.

"Οι κατηγορίες της Roselyne Bachelot εναντίον του Rafael Nadal δε μας προκαλούν μόνο έκπληξη, αλλά είναι και αναληθείς", είπε εκπρόσωπος της ITF, στο πρακτορείο ειδήσεων DPA στο Λονδίνο.

H είδηση έγινε πολύ μεγάλη στην Ισπανία και απασχόλησε όλα τα ΜΜΕ της χώρας. Ο Toni Nadal βγήκε για να υποστηρίξει τον Rafa, λέγοντας πως θα κινηθούν νομικά εναντίον της Γαλλίδας, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε και "ηλίθια"!

"Αυτή η γυναίκα είναι ηλίθια! Ο δικηγόρος του Rafael θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα και θα κινηθεί νομικά εναντίον της. Αν η υπόθεση της Sharapova δημοσιοποιήθηκε, για ποιο λόγο δε θα γινόταν το ίδιο με τον Rafael; Δεν ξέρω, τι έχει να κερδίσει με αυτές τις δηλώσεις, αλλά είναι βέβαιο, πως δεν γνωρίζει τίποτα για το τένις και για τον αθλητισμό", είπε ο θείος και προπονητής του Nadal, στον ραδιοφωνικό σταθμό RAC1.

To Nadal υποστήριξαν και δύο προσωπικότητες από το χώρο του ποδοσφαίρου, ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Luis Enrique, και ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ισπανίας, Vicente del Bosque.

"Δεν έχω αρκετές πληροφορίες για την είδηση. Ως προπονητής, πάντως, έχω περισσότερες ευκαιρίες να πάρω απαγορευμένες ουσίες από εκείνον. Είναι άψογος, παρά το γεγονός πως υποστηρίζει τη λάθος ομάδα", είπε χαριτολογώντας ο Enrique, αναφερόμενος στο πάθος του Nadal για τη Ρεάλ Μαδρίτης.

"Για μένα, είναι σωστό να κινηθεί νομικά, εναντίον εκείνου του ατόμου που είπε αυτά τα πράγματα", συμπλήρωσε ο προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μπαρτσελόνα.

Ο del Bosque με τη σειρά του δήλωσε: "Νομίζω, πως κανείς δεν πρόκειται να σταματήσει να λατρεύει και να θαυμάζει τον Rafael Nadal. Έχουμε εξαιρετικούς αθλητές και ένας από τους κορυφαίους είναι ο Rafa. Δεν είναι σωστό, να μειώνουν όλα όσα έχει πετύχει στην καριέρα του. Ελπίζω πως θα επιλυθεί το πρόβλημα με τον καλύτερο τρόπο."



ΠΗΓΗ: tennisnews.gr


Σοβαρή κατηγορία κατά του Ράφα!

 Σύμφωνα με την πρώην γενική γραμματέα αθλητισμού της Γαλλίας, Ροσελίν Μπασελό, η σιωπηρή τιμωρία λόγω ντόπινγκ είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στο τένις, με τη Γαλλίδα να αναφέρεται ξεκάθαρα στον τραυματισμό του Ράφα Ναδάλ το 2013!

Σε τηλεοπτική συνέντευξη στο Le Grand 8 την Τετάρτη (09/03), η Ροσελίν Μπασελό αναφέρθηκε στο μεγάλο θέμα των ημερών, στην υπόθεση ντόπινγκ της Μαρία Σαράποβα και στο πλαίσιο αυτό κατηγόρησε ευθέως και χωρίς δισταγμό τον Ράφαελ Ναδάλ, λέγοντας ότι ο τραυματισμός του το 2013 ήταν ψεύτικος και πως είχε τιμωρηθεί σιωπηρά από την παγκόσμια ομοσπονδία αντισφαίρισης, λόγω ντόπινγκ!

Η πολύ σοβαρή και βαριά κατηγορία της Μπασελό, ενδεχομένως να κινήσει και δικαστικές διαδικασίες, όπως ξεκαθάρισε ο προπονητής του Ράφα, Τόνι Ναδάλ.

"Ξέρουμε ότι ο διάσημος τραυματισμός του Ράφα Ναδάλ που τον άφησε εκτός για 7 μήνες, είναι λόγω θετικού έλεγχου ντόπινγκ. Όταν βλέπεις έναν παίκτη να μένει μακριά για τόσους μήνες, είναι επειδή έχει βρεθεί θετικός. Όχι πάντα, αλλά τις περισσότερες φορές" ανέφερε χαρακτηριστικά η Μπασελότ στην πρωινή εκπομπή.

Ακούστε το απόσμασμα στο link -> http://bit.ly/1pjRQnx

Η απάντηση ήρθε άμεσα απ'τον Τόνι Ναδάλ: "Οι δικηγόροι του Ράφα εξετάζουν το ενδεχόμενο αγωγής. Σε αυτόν τον κόσμο, αντί να αποδεικνύεται η ενοχή, πρέπει να αποδείξεις ότι είσαι αθώος. Δεν εκπλήσσομαι πλέον από αυτά που λέει ο κόσμος, όμως τέτοια σχόλια από πρώην παράγοντα του αθλητισμού, είναι απίστευτα για μένα".

Ο Ράφαελ Ναδάλ μίλησε για τις κατηγορίες αυτές από τo Indian Wells, όπου βρίσκεται για το πρώτο Masters της σεζόν.

"Ξέρετε κάτι, τα έχω ακούσει και κατά το παρελθόν. Είμαι εντελώς καθαρός. Ποτέ δεν είχα την πρόθεση να κάνω κάτι άσχημο. Όταν τραυματίζομαι, τραυματίζομαι. Ποτέ δεν έχω πάρει κάτι, για να επιστρέψω πιο γρήγορα. Πιστεύω στο άθλημα και στις αξίες που εκπροσωπεί. Λατρεύω αυτό το άθλημα".

Η κόντρα Γάλλων-Ισπανών κρατάει χρόνια και οι μνήμες από τις δηλώσεις του Γιανίκ Νοά το 2011 είναι ακόμα νωπές, με τον τωρινό captain της εθνικής ομάδας Davis Cup της Γαλλίας να δηλώνει, ότι οι Γάλλοι τενίστες δεν έχουν τύχη απέναντι στους Ισπανούς, αφού "δεν έχουν τον μαγικό ζωμό".


ΠΗΓΗ: tennis24.gr