8 Φεβ 2016

Εντυπωσιακή συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου, με ομιλητή τον Παναγ. Λαφαζάνη

Επίσκεψη στην Κορινθία πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος έτυχε θερμής υποδοχής από τους πολίτες, στα μέρη όπου επισκέφθηκε. Συγκεκριμένα, η...


περιοδεία του περιελάμβανε χωριά της Βόχας, απόπου και κατάγεται, τον δήμο της Νεμέας και  την Πόλη της Κορίνθου, συνοδευόμενος από κλιμάκιο της τοπικής οργάνωσης.

Κατά την διάρκεια της περιοδείας επισκέφθηκε την λαϊκή αγορά, όπου οι έμποροι μίλησαν για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν, εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τα επερχόμενα μέτρα που περιέχονται στη συμφωνία με τους δανειστές και των αγώνα που διεξάγουν ενάντια στον έκτρωμα ασφαλιστικό νόμο που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση. 
Ακολούθησε το απόγευμα συνάντηση με τους θεσμικούς φορείς του νομού, τον Δήμαρχο Κορινθίων Αλέξανδρο Πνευματικό, τα Εργατικά Κέντρα Κορίνθου και Κιάτου και άλλων... Στην συνέχεια μίλησε σε εντυπωσιακό πλήθος κόσμου στην αίθουσα του εργατικού κέντρου. Κύρια σημεία της ομιλίας του ήταν: Η αναφορά στην αναγκαιότητα επιστροφής στο εθνικό νόμισμα, συνοδευόμενη από εθνικοποίηση των τραπεζών ως τα πρώτα μέτρα που επιβάλλονται άμεσα, προκειμένου να δρομολογηθεί πορεία διεξόδου από την κοινωνικοοικονομική κρίση που βιώνουμε εδώ και 9 χρόνια. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να διώξουμε τους ξένους κατακτητές του τόπου.

Χαρακτηριστική ήταν η φράση "Βρισκόμαστε υπό Ξένη κατοχή! Δεν έχουμε εθνική πολιτική ούτε και οικονομική. Η χώρα δυστυχώς έχει υποδουλωθεί, η κοινωνία δεν αντέχει άλλο. Αυτό καταδεικνύουν και οι απεργιακές κινητοποιήσεις των ημερών και είναι ξεκάθαρα τα μηνύματα του λαού με αποδέκτες κυβέρνηση και κατακτητές". 

Εκτίμησε δε, ότι η κυβέρνηση σύντομα θα πέσει και μάλιστα με κρότο.









ΠΗΓΗ: anemosantistasis