9 Ιαν 2016

Σύνταξη στα 118

by To Skouliki Tom... Σαν βόμβα υδρογόνου του Κιμ Γιονγκ Ουν έσκασε στον μονίμως ανυποψίαστο ελληνικό λαό το σχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το νέο ασφαλιστικό.

 Σύμφωνα με πηγές μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου, το σχέδιο αυτό έρχεται να διορθώσει τα κακώς κείμενα των προηγούμενων κυβερνήσεων, αφού υπήρχαν αρκετοί συμπολίτες μας που εξακολουθούσαν να παίρνουν αξιοπρεπή σύνταξη και ορισμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες που δε γίνονταν κλέφτες για να ζήσουν τα παιδιά τους.

Τώρα με το νέο ασφαλιστικό κομμένα όλα αυτά. Οι γέροι θα ψοφάνε πριν γίνουν κωλόγεροι και οι νέοι θα δουλεύουν -λέμε τώρα- σαν τα σκυλιά μέχρι να γεράσουν και να ακολουθήσουν την τύχη των πρώτων.

Όπως ήταν φυσικό, τα μέτρα της Κυβέρνησης για το νέο ασφαλιστικό δεν πέρασαν χωρίς διαμαρτυρίες, αφού ήδη εξαιρέθηκαν από αυτό οι υπάλληλοι της Βουλής. Επιτέλους μια εξαίρεση για την ευαίσθητη αυτή κοινωνική ομάδα που έχει χτυπηθεί ανελέητα από τα μνημόνια!

Μάλιστα, κάτω από την ασφυκτική πίεση του εξεγερμένου λαού εξαιρέθηκαν ακολούθως και οι βουλευτές και οι δικαστές. Ούτε βήμα πίσω, αδέλφια! Αγώνας μέχρι την τελική ήττα!

Το νέο ασφαλιστικό περιέχει καταπληκτικές ρυθμίσεις, όπως περικοπές 20-30% για συντάξεις άνω των 750 ευρώ και διάφορες άλλες υπορυθμίσεις των ανθυπορυθμίσεων που πρέπει να είσαι αστροφυσικός για να τις υπολογίσεις, με αποτέλεσμα οι εκπλήξεις για τους συνταξιούχους να μην τελειώνουν ποτέ. Περνάμε υπέροχα!

Εξαιρετικά είναι τα νέα και για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά εδώ θα σας δώσω ένα παράδειγμα, γιατί μου φαίνεστε εντελώς τούβλα και πού να καταλάβετε τώρα εσείς τα ανώτερα μαθηματικά που χρησιμοποιεί ο Κατρούγκαλος, για να σας γαμήσει τις ζωές.

Αντιγράφω από τον τοίχο ενός καλού φίλου: Έστω ένας εργαζόμενος που δουλεύει με μπλοκάκι και βγάζει 1.200 ευρώ το μήνα, δηλαδή 1.476 με τον ΦΠΑ. Με το νέο καθεστώς θα πληρώνει:

    276 ευρώ/μήνα ΦΠΑ
    240 ευρώ/μήνα ως παρακράτηση φόρου
    324 ευρώ/μηνα εισφορές


Αυτά μας κάνουν 840 ευρώ. Του μένουν στην τσέπη 630 ευρώ. Α, να μην ξεχάσω, τέλος επιτηδεύματος και προκαταβολή φόρου.

Δηλαδή, το κράτος παίρνει το 60% του μηνιαίου εισοδήματός του. Αν δεν ειναι αυτό κομμουνισμός, τότε τί είναι;

Πάντως, σε μια χώρα υπερήλικων, είναι πολύ λογικό να μιλάμε όλη μέρα για τις συντάξεις, αφού αυτό ήταν ανέκαθεν το εθνικό μας όνειρο. Να φτάσουμε 65 χρονών για να πάρουμε τη συνταξούλα μας και να αράξουμε μέχρι να τα τινάξουμε. Ε, τώρα θα περιμένουμε άλλα 2 χρόνια και θα τα τινάζουμε, πριν προλάβουμε να αράξουμε.

Εν τω μεταξύ, όταν το 2010 λέγαμε, ότι η Ελλάδα χρεοκόπησε και σταματήστε να πληρώνετε σαν ζώα, γιατί θα σας τα φάνε όλα, κάποια ζώα πληρώνανε. Τώρα δε θα πληρώσουν ούτε τα ζώα.

Άμα δεν τα πεις σαν τον Λεβέντη σε αυτή τη χώρα, δεν καταλαβαίνει κανείς. Άντε με το καλό να μπω και στη Βουλή.

(Ανήθικο δίδαγμα: Εγώ σκέφτομαι όλα αυτά τα κινήματα Δεν πληρώνω-Δεν γαμάω, πώς στο διάολο λέγονται, που τρέχουν από δω κι από εκεί σαν τους μαλάκες και σώζουν κόσμο, ενώ το μόνο που χρειαζόταν ήταν 5 χρόνια και 3 μνημόνια υπομονή, για να μην πληρώνει και να μην γαμάει κανείς.)

Σύνταξη στα 18 από τη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges