23 Νοε 2015

Του μεταβατικού ο δρόμος ... της Τζένης Σουκαρά


Έχουμε και λέμε: Ο πρόεδρος που ήταν και μεταβατικός δηλώνει ότι θα παραιτηθεί, αφού όμως παραιτηθούν και οι άλλοι τρεις! Οι μεν δύο παραιτήθηκαν ο δε τρίτος δεν παραιτήθηκε, γιατί έχει το 72% των συμπολιτών του, που τον ψήφισαν για περιφερειάρχη αλλά όχι για αρχηγό της ΝΔ...


 Ο μεταβατικός πρόεδρος εγγυάται την ενότητα, αλλά δαχτυλοδείχνει τον πρώην πρωθυπουργό, που είχε ξαναφύγει και γύρισε για πλεκτάνη κατά του ιδίου αλλά προσθέτοντας και τον Βορίδη τον άνευ χαρτοφυλακίου του Τζιτζί και πρώην αδελφό του Αδώνιδος, για την εταιρεία που αποδείχθηκε εταίρα την χθεσινή ημέρα και έκανε ρεντίκολο της κοινωνίας το κόμμα, που μοιάζει με απόκομμα.

Οι κύκλοι άρχισαν τον χορό κι εκείνος σαν σε αρχαία τραγωδία διαμηνύει τα μελλούμενα.
Μην και γίνει άλλο κόμμα; 

Μην του τα λέτε του Κωστή και τον καλέσετε και έχει και δουλειές με φούντες; 

Μην του τα λέτε του Αντώνη, γιατί ακόμα περιμένει την ανάπτυξη που του είχε δώσει ραντεβού και φτάσει στο απονενοημένο;

Κατόπιν τούτου κυκλοι διαρρέουν ονόματα για το νέο μεταβατικό πρόεδρο, που θα αναλάβει να πάει τους τέσσερις σε εκλογες και τους νεοδημοκράτες στο ψυχιατρείο!

Ο νεος μεταβατικός θα πρέπει να είναι αρτιμελής και να έχει σώας τας φρένας, να απέχει μίλια απο τη νόσο αλτσχάιμερ για να μπορέσει επιπλέον να παρευρεθεί σε σύσκεψη υπό τον Προκόπη και να θυμάται να αρνηθεί τη συνεργασία με τον πρωθυπουργό Αλέξη!

Ο γρίφος πιο βασανιστικός και από τη διαπραγμάτευση του νέου ασφαλιστικού φαντάζει, αλλά δεν είναι, αφού μέχρι να λυθεί, θα τα έχει ξεφουρνίσει όλα ο Αλέξης στην Βουλή και θα τα έχει  ψηφίσει η ακέφαλη μείζονα  αντιπολίτευση που πάει για ελάσσονα αλλά και οι συν αυτώ μαλωμένοι και επομένως αυτοί θα είναι καλά και εμείς χειρότερα!

Τζένη Σουκαρά