5 Δεκ 2015

Είστε για μια έξοδο από τη Σένγκεν;


by To Skouliki Tom

Παρατεταμένο σοκ έχουν προκαλέσει στον ελληνικό λαό οι απειλές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για έξοδο της χώρας μας από τη Συνθήκη Σένγκεν, αφού οι Έλληνες πολίτες (που αγοράζουν από τα πανέρια του 1 ευρώ)  θα χρειάζονται διαβατήριο για να...
 
 κάνουν τα χριστουγεννιάτικα ψώνια τους από το Μιλάνο.

Οι Ευρωπαίοι υποστηρίζουν, ότι η Ελλάδα δεν έχει υλοποιήσει σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος, το οποίο αντιμετωπίζεται όπως και οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα σε αυτή τη χώρα, δηλαδή σαν να μην υπάρχει.

Βέβαια, είναι κάπως άδικο να ζητάνε οι Ευρωπαίοι από τη φτωχότερη χώρα της ΕΕ να αντιμετωπίσει σχεδόν μόνη της το προσφυγικό, τη στιγμή που οι ίδιοι το μόνο που κάνουν, είναι να ψηφίζουν στα κοινοβούλιά τους το βομβαρδισμό της Συρίας, αλλά πού να βρεθεί ελληνική κυβέρνηση για να τους το πει; Αφού δεν υπάρχει ελληνική κυβέρνηση.

Στην προσπάθειά τους να καθησυχάσουν τον έξαλλο ελληνικό λαό (που δεν έχει ιδέα τί είναι η Σένγκεν, αλλά την έχει δει γραμμένη στα αεροδρόμια), οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είπαν, ότι η Ελλάδα δε μπορεί να βγει από τη Σένγκεν, γιατί η Σένγκεν έχει καταργηθεί κι αυτό είναι πολύ σωστό, αφού ολόκληρη η Ευρώπη υψώνει τείχη και το μόνο που διακινείται ελεύθερα είναι το χρήμα.

Επίσης, η Ελλάδα δε χρειάζεται να ανησυχεί ούτε για εξόδό της από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού ουσιαστικά βρίσκεται εκτός ευρώ από το 2010, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει βαρέσει κανόνι και μετράει μέρες αντίστροφα.

Σε κάθε περίπτωση, είναι κάπως γελοίο να ανησυχούμε, μήπως η Ελλάδα γεμίσει με πρόσφυγες, τη στιγμή που αδειάζει από Έλληνες οι οποίοι την εγκαταλείπουν μαζικά για να γίνουν μετανάστες.

Η χώρα αυτή οικοδομήθηκε από πρόσφυγες και είναι η μοίρα της να ανοικοδομηθεί πάλι από αυτούς.

Οι απειλές για έξοδό μας από τη Σένγκεν είναι η κατάλληλη ευκαιρία να ζητήσουμε την έξοδό μας και από οτιδήποτε άλλο μας συνδέει με αυτήν την αρρωστημένη Ευρώπη, η οποία αργοπεθαίνει και σκάβει ήδη το λάκκο της για να πέσει μέσα.

Θα τα καταφέρουμε χωρίς αυτήν. Μόνοι μας.

Έλληνες, πρόσφυγες και μετανάστες.

(Ανήθικο δίδαγμα: Μη χάσετε σήμερα το The Three Mooges Radio Show στις 21.00 μέσα από τη συχνότητα του idradio.gr. Εκεί θα τα πούμε όλα.)

Η εκτός Σένγκεν σελίδα μας είναι facebook.com/TheThreeMooges