27 Δεκ 2015

Σάλος με τα σχέδια Καμμένου για στρατιωτικά Λύκεια-θητεία γυναικών


Παρότι έχουν περάσει δύο ημέρες από την αποκάλυψη ότι ο υπ. Αμυνας Πάνος Καμμένος σχεδιάζει στράτευση γυναικών προαιρετικά και ίδρυση Στρατιωτικών Λυκείων, οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης κλιμακώνονται.


Η Ενωση Κεντρώων, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι απάντησαν με σκληρή γλώσσα στους σχεδιασμούς του κυβερνητικού εταίρου κάνοντας λόγο για «παραλήρημα Καμμένου».

Ειδικότερα:

    Ενωση Κεντρώων: Δεν κατανοούμε το πνεύμα του, να ανακαλέσει

«Οι απόψεις του κ. Καμμένου εφαρμόζονται σε χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση και επομένως δεν μπορούμε να κατανοήσουμε το πνεύμα του. Ευχόμαστε να ανακαλέσει τις αποφάσεις του», σχολίασε σε ανακοίνωσή της η Ενωση Κεντρώων

    Το Ποτάμι: Ο Καμμένος γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος

«Υποχρεωτική στρατιωτική θητεία στις γυναίκες για τα αστικά σώματα προστασίας αλλά και στρατιωτικά λύκεια στην Ελλάδα είναι η συνέχεια των παραληρημάτων του κυβερνητικού εταίρου. Ο υπουργός Καμμένος γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος. Και κάνουν λάθος όσοι τον αντιμετωπίζουν ως γραφικό. Ο πολιτικός επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων φοράει όλο και περισσότερο στρατιωτικές στολές και σκηνοθετεί επισκέψεις-τελετές όπου πρόσωπα και απόψεις υποχρεούνται σε πολεμική αμφίεση.

Ο λόγος του γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος. Ακόμη και οι προφανείς ανοησίες περί ιδρύσεως λυκείων πεζικού αεροπορίας και ναυτικού έχουν τον ρόλο τους στον ιστό της ιδεολογίας του Καμμένου. Ο ίδιος δεν απέχει πολύ από το να επανασυστήσει γιορτές για την "πολεμική αρετή". Ο ΣΥΡΙΖΑ τον καλύπτει με τη σιωπή του, του αφήνει μεγάλο χώρο στη διαμόρφωση της νέας "κυρίαρχης" ιδεολογίας του εθνολαϊκισμού. Αυτή η μεγάλη πολιτική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ θα αποδοθεί από την κοινωνία. Και κυρίως απ΄ όσους αντιλαμβάνονται πλέον ότι από επαγγελματίες της αριστεράς τείνουν να μεταλλαχθούν πλήρως σε επαγγελματίες της εξουσίας. Ακόμη και με τους παιάνες του Καμμένου».

    ΠΑΣΟΚ: Νέο παραλήρημα

«Παραλήρημα» χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ τη φερόμενη νομοθετική πρωτοβουλία του υπ. Εθνικής Αμυνας Π. Καμμένου για υποχρεωτική στράτευση των γυναικών που διεκδικούν θέση σε Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό και την ίδρυση στρατιωτικών λυκείων.

Οπως συγκεκριμένα σημειώνεται στην ανακοίνωση, «το νέο παραλήρημα του κ. Καμμένου περί ίδρυσης στρατιωτικών λυκείων και υποχρεωτικής στράτευσης των γυναικών που δίνουν εξετάσεις για τα Σώματα Ασφαλείας, δεν μας εκπλήσσει».

Η ανακοίνωση χαρακτηρίζει τους οπαδούς του κόμματος των ΑΝΕΛ «ακροδεξιούς, φανατικούς, ομοφοβικούς» και συμπληρώνει: «Εμείς έχουμε ήδη καταδικάσει αυτό που εκφράζουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως εξακολουθεί να τους καλύπτει και να τους εναγκαλίζεται, για την καρέκλα, για την εξουσία. Χωρίς αρχές και αξίες».

Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Συνιστούμε, πάντως, στον κ Τσίπρα όταν πάει στους Podemos η στην πορτογαλική αριστερά, να μη συνοδεύεται από τον κ Καμμένο. Μην πάθουν και σοκ οι άνθρωποι».

Τι σχεδιάζει ο Καμμένος

Υπενθυμίζεται ότι όπως αποκάλυψε το Εθνος, ο υπ. Αμυνας ετοιμάζετια να προωθήσει σχέδιο για στράτευση γυναικών, το οποίο προβλέπει υποχρεωτική στράτευση των γυναικών που διεκδικούν θέση στην Αστυνομία, την Πυροσβεστική και στο Λιμενικό Σώμα και προαιρετική στράτευση για όλες τις υπόλοιπες γυναίκες. Επίσης προβλέπει τη δημιουργία στρατιωτικών Λυκείων.

Οπως αναφέρει το Εθνο ο κ. Καμμένος υποστηρίζει ότι «ήρθε η ώρα, να ξεπεράσουμε ταμπού και αγκυλώσεις του παρελθόντος. Οι γυναίκες έχουν κατακτήσει όλα τα ανδρικά "κάστρα" και μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, είναι πολύ καλύτερες από τους άνδρες. Θυμάστε, πώς ξεσήκωσαν τον κόσμο οι φεμινίστριες στις αρχές της δεκαετίας του '80, όταν κατετάγησαν οι πρώτες γυναίκες στις Ένοπλες Δυνάμεις; Σήμερα, πετάνε μαχητικά, οδηγούν άρματα, διοικούν ολόκληρες μονάδες. Ήρθε η ώρα λοιπόν, μετά από 30 χρόνια, να κάνουμε και το επόμενο βήμα. Να θεσπίσουμε προαιρετική στράτευση των γυναικών».

Παράλληλα, ο υπουργός είναι απόλυτος για την υποχρεωτική στράτευση των γυναικών, πριν από την πρόσληψή τους στα Σώματα Ασφαλείας. «Οι γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν καριέρα στα Σώματα Ασφαλείας θα πρέπει να παίρνουν το βάπτισμα του πυρός από τις Ένοπλες Δυνάμεις και ως απλοί κληρωτοί, όπως οι άνδρες συνάδελφοί τους. Τόσο στις ένοπλες Δυνάμεις όσο και στα Σώματα Ασφαλείας έχουμε ανάγκη προσωπικού, για την κάλυψη μάχιμων θέσεων. Χρειαζόμαστε μαχητές κι όχι γραφειοκράτες», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος.

Λαϊκή Ενότητα: Τερατουργήματα μεταλλαγμένης κυβέρνησης

Για «τερατουργήματα» μιας «μεταλαγμένης κυβέρνησης Τσίπρα» κάνει λόγο η Λαϊκή Ενότητα.

«Οι εξαγγελίες Καμμένου για τη στράτευση των γυναικών και τα ειδικά Λύκεια για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων έρχονται να καταδείξουν ότι η μεταλλαγμένη κυβέρνηση Τσίπρα είναι έτοιμη να κυοφορήσει τα πιο επίφοβα, αντιδημοκρατικά και επικίνδυνα τερατουργήματα.
Η καταπολέμηση των μεγάλων διακρίσεων σε βάρος των γυναικών, οι οποίες εντείνονται εξαιτίας των μνημονιακών επιλογών, δεν έχει καμιά σχέση με την εισαγωγή της στρατιωτικοποίησης στη ζωή τους, η οποία θα επιβαρύνει περαιτέρω τη θέση τους.
Πολύ χειρότερα, τα ειδικά Λύκεια για στρατιωτικούς θα αποκόψουν τα μελλοντικά στελέχη των ενόπλων δυνάμεων από τη γενική εθνική λαϊκή παιδεία, διαμορφώνοντας μια ειδική κάστα πολύ εύκολη στην χειραγώγηση από ξένα και εγχώρια κατεστημένα κέντρα, με άκρως επικίνδυνες προεκτάσεις για τη δημοκρατία και την πορεία τη χώρας».