13 Δεκ 2015

Ο Αλέξης που έγινε Αλέκος…Γράφει η Τζένη Σουκαρά


Αρχές του Δεκέμβρη…

Η Ελλάδα εισέρχεται στο ψύχος, που ακόμα δεν νιώσαμε –  το βεβαιώνουν πάντως οι μετεωρολόγοι – και γι αυτό ετοιμάζει τις πρώτες βοήθειες για τα κρυοπαγήματα!



Οι καυστήρες έπιασαν πάτο, βεβαιώνουν οι διαχειριστές των πολυκατοικιών και οι διανομείς. Ακόμα το πετρέλαιο δεν έχει λάβει τα μέτρα του! Ποντάρει «τα ρέστα του μέχρι την Πρωτοχρονιά»!

Η χώρα φλερτάρει για μια ακόμη φορά με τις ξυλόσομπες, τα καυσόξυλα, γλυκοκοιτάζει  τα πεύκα, τις ελιές!

Αρχές Δεκέμβρη και τη δόση ακόμα δεν λάβαμε, πατριώτη! Πέρασαν και οι αλαλαγμοί, οι ενθουσιασμοί και τα διαγγέλματα. Κρίμα η πρωθυπουργική πιρουέτα με ύφος Φώτη Μεταξόπουλου και τα μπαλέτα συνοδεία..

Τα ξέχασε όλα  ο λαός, το κόμμα και ο πρωθυπουργός, μπροστά στην πρώτη λίστα μέτρων που συνάντησε στο δρόμο.

Κι αν εσύ, αναγνώστη μου, που αγνοείς τα τρέχοντα, θαρρείς από τον πρόλογο πως εκινήθη κάτι, πλανιέσαι πλάνην οικτράν!
Εκεί που μας άφησες είμαστε! Μια σαπουνόπερα διαρκείας!

Ή καλύτερα ένα παγωμένο «στοπ καρέ» είμαστε η χώρα, ο λαός, το χρέος, οι δόσεις, το ταγεράκι της Μέρκελ, το μαλλί της Λαγκάρντ, τα πουκάμισα του Βούτση, το παγωμένο χαμόγελο του Σταθάκη, οι ουρές στην εφορία  και  οι λοιποί  τεθλιμμένοι συγγενείς.

Ανακυκλώσιμοι και μοιραίοι ,πατριώτη μου! Άπαντες ! Κι εγώ και εσύ και αυτοί που ακόμα δεν το συνειδητοποίησαν! Ανακυκλώσιμα όλα τριγύρω μας …

Οι λίστες με τους φοροφυγάδες, η όψιμη μαρτυριάρικη διάθεση κύκλων του εξωτερικού για τους νέους λογαριασμούς, οι ατάκες πεζοδρομίου και τα «νέα μπουμπούκια της Βουλής», ο πρωτόγνωρος νοητικός  οίστρος των  πολιτικών, οι προφητείες του Λεβέντη,  τα νέα σκάνδαλα που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη εν καιρώ «πολέμου», οι διαθέσεις και διαθεσιμότητες στην αυτοδιοίκηση, η «αποκάλυψη» που θα επέλθει με το νέο φορολογικό…

Ουδείς γνωρίζει τι πράττει, τι λέγει και πότε…

Μεθυσμένο το μέτωπο, ντίρλα τα μετόπισθεν, στο ντιριντάχτα οι στρατηγοί..

Ο Αλέξης που έγινε Αλέκος, τα Μάρμαρα του Παρθενώνα  που έγιναν Ελγίνεια μέσα στην Βουλή των Ελλήνων, το ΔΝΤ που μπαινοβγαίνει εγχωρίως, οι συνεχείς επιτυχίες του Τσακαλώτου που έχουν αφήσει άλαλα τα χείλη των «ασεβών»!

Κάπου πιο εκεί τα Πόθεν και τα Έσχες των «ξεχασιάρηδων» αριστερών υπουργών..

Αναλώσιμοι άπαντες! Σαν το παρελθόν και η αφετηρία του καθενός μας, σαν  τα plan A, τα plan B, τα plan C των εκάστοτε κυβερνώντων εν καιρώ μνημονίου ! Έπεα πτερόεντα!

Και οι   ουρές των ανέργων εξακολουθούν να  πνίγονται στο χωνί της μνημονιακής  λαίλαπας…

Αναλώσιμοι σαν τις τωρινές και τις επόμενες στρατιές εργαζομένων  που θα μείνουν εκτός και τα οικογενειακά δράματα που θα ακολουθήσουν. Σαν τις εναπομείνασες επιχειρήσεις που ακούν τις κλειδαριές των λουκέτων από τη μπότα του  επόμενου χαρατσιού  που έρχεται..

Θα έλθει η δόση πατριώτη! Θα μας δοθεί με περισσή θρασύτητα.. Θα ελέγχει, θα παρατηρεί και θα τιμωρεί. Γραμμικώς πλέον και χωρίς αξιολόγηση.

Τα σύγχρονα στρατόπεδα έρχονται!
Το δυσάρεστο σε αυτήν την υπόθεση δεν είναι πια τα χρόνια «της κατοχής».
Είναι ο φόβος πως ίσως ακόμα χρειάζεται να περάσει κι άλλος καιρός και να έλθουν κι άλλες μπόρες για να  φέρουν το «πειραματόζωο» στα πρόθυρα νευρικής κρίσης…

Υπάρχει περίπτωση,  αναρωτιέμαι, αυτό το  παχουλό, υπάκουο και αραχτό ποντίκι μέχρι τότε να έχει μεταμορφωθεί σε τέρας, με ανεξέλεγκτες προθέσεις και διαθέσεις; Θα φανεί στο τέλος του πειράματος!

Μέχρι τότε…

Αναλώσιμοι και ανακυκλώσιμοι, στοιχηθείτε!


aixmi.gr