2 Νοε 2015

«Σκότωσε» στο ξύλο το δίχρονο παιδί του για να το κάνει επαίτη!


To δίχρονο αγοράκι που νοσηλεύεται με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από τον θετό του πατέρα. Ο λόγος;  Γιατί η μητέρα δεν ήθελε να το πάρει μαζί της στην επαιτεία!...



Όλα συνέβησαν στο Κιάτο Κορινθίας, σε καταυλισμό αθιγγάνων, το περασμένο Σάββατο.

 Ο 40χρονος Ρομά, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., εξωθούσε καθημερινά στην επαιτεία την 22χρονη μητέρα μαζί με το δίχρονο παιδί της. Η μητέρα αλλά και το μικρό παιδί αρνήθηκαν να βγουν στους δρόμους, γιατί ήταν κουρασμένοι, με τον άνδρα να γρονθοκοπεί και να κλωτσά το μικρό παιδί στο κεφάλι, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

Το 2χρονο αγοράκι διακομίστηκε από το Κιάτο στο νοσοκομείο της Κορίνθου σε κωματώδη κατάσταση. Αφού διασωληνώθηκε κρίθηκε απαραίτητη η άμεση μεταφορά του στην Αθήνα. Οι γιατροί του νοσοκομείου Κορίνθου ανέφεραν ότι το παιδί έφερε πολύ βαριά κατάγματα και αιμορραγούσε από το δεξί του μάτι. Τη σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του 2χρονου επιβεβαιώνει και ο διοικητής του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», Μανώλης Παπασάββας που ανέφερε  ότι το παιδί έφτασε στο Παίδων το βράδυ του Σαββάτου και νοσηλεύεται σε μονάδα εντατική θεραπείας με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Οι γιατροί εμφανίζονται εξαιρετικά επιφυλακτικοί για την πορεία της υγείας του.

Η μητέρα κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι ο άντρας της την εξωθούσε εδώ και καιρό στην επαιτεία, ότι την ανάγκαζε να παίρνει μαζί της το παιδί, ακόμα και όταν αυτό ήταν βρέφος. Το τραγικό, όπως είπε, είναι ότι όταν δεν του πήγαινε στο σπίτι το προσδοκώμενο κέρδος ασκούσε σε βάρος της βία. Μετά από κινητοποίηση της Αστυνομίας στο Κιάτο ο 40χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στα κρατητήρια της Ασφάλειας. Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, την ώρα της επίθεσης δεν βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή κάποιας ουσίας, ενώ σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα. Στο παρελθόν είχε απασχολήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, για μικροκλοπές. Ο 25χρονος βιολογικός πατέρας του 2χρονου βρίσκεται στις φυλακές Ναυπλίου, καθώς έχει καταδικαστεί για ληστείες και υποθέσεις ναρκωτικών.