20 Νοε 2015

Πλειστηριασμοί & φόροι έφεραν διαγραφές. Στους 153 η κυβερνητική πλειοψηφία


Με τρεις απώλειες για το κυβερνητικό σχήμα, σημαδεύτηκε η ψηφοφορία για το νομοσχέδιο-σκούπα για τα προαπαιτούμενα που έχουν θέσει ως όρο οι δανειστές για να εκταμιευθούν οι δόσεις των 2 δισ.ευρώ. Το ν/σ πέρασε με 153 «ναι» και 137 «όχι»...

 προκαλώντας κραδασμούς στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Οι «διαρροές» έκαναν ζημιά καθώς η κυβερνητική πλειοψηφία αριθμεί πλέον 153 βουλευτές. 


Ο Αλέξης Τσίπρας διέγραψε τον Στάθη Παναγούλη από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και ο Πάνος Καμμένος διέγραψε τον Νίκο Νικολόπουλο που καταψήφισε. Νωρίτερα, είχε παραιτηθεί ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Τσίπρας πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ενδεικτικό της ανησυχίας που επικρατεί στο Μαξίμου είναι πως (όπως ανακοινώθηκε μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας) αύριο Παρασκευή, στις 10 το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα δεχθεί τον Πρωθυπουργό κ.Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σχετικά με το πρόσφατο ταξίδι του στην Τουρκία, τις εξελίξεις στο Προσφυγικό και την πορεία εφαρμογής της Συμφωνίας.


Και όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι οι αρμόδιοι υπουργοί έκαναν διευθετήσεις της τελευταίας στιγμής και άλλαξαν τόσο τον φόρο για το κρασί (θα επιβληθεί το 50% της αύξησης που είχε ανακοινωθεί, ήτοι 15 λεπτά του ευρώ ανά μπουκάλι) όσο και στην προστασία της κατοικίας.

Απών ο Παναγούλης

Επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης απείχε από την ψηφοφορία των προαπαιτούμενων.

Σε μια ιδιαίτερα σκληρή επιστολή ο κ. Παναγούλης τονίζει, ότι αρνείται να στείλει με την ψήφο του στο δρόμο, βιοπαλαιστές. Δηλώνει, ότι συνεχίζει να στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα και ανακοινώνει, ότι αφού δεν διακυβεύεται η κυβερνητική συνοχή, δεν προτίθεται να δώσει το «παρών» στην ψηφοφορία.