14 Οκτ 2015

Να μάθουμε τώρα το όνομα του υπουργού με το 1.000.000 ευρώ

Όταν ένας υπουργός ξεχνά να δηλώσει στο πόθεν έσχες του τραπεζική κατάθεση 1.000.000 ευρώ είναι ένοχος.

Αν το έκανε από αμέλεια δεν κάνει για υπουργός. Τι εμπιστοσύνη μπορείς να έχεις σε κάποιον τόσο ξεχασιάρη;



Αν το έκανε γιατί δεν ήθελε να φορολογηθεί ή γιατί δεν μπορεί να τα δικαιολογήσει δεν είναι απλώς ένοχος, πρέπει να φύγει από την κυβέρνηση, να του ζητηθεί η παραίτησή του  από βουλευτής και να αντιμετωπιστεί αυστηρότερα  από τη δικαιοσύνη. Ακόμη και να του κατασχεθεί το 1.000.000 για παραδειγματισμό.

Δεν ξέρω τι πρόκειται να κάνει ο πρωθυπουργός, αλλά όταν η κυβέρνησή του έχει αποκάνει τον κόσμο στους φόρους και έχει κάνει σημαία την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, αν προσπαθήσει να δικαιολογήσει τη συμπεριφορά του υπουργού του θα είναι και ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας υπεύθυνος για το πολιτικό και ηθικό θέμα που εγείρεται.

Το πιθανότερο είναι πως το Μαξίμου θα αρνηθεί ότι γνώριζε το θέμα γιατί σε διαφορετική περίπτωση καθίσταται ένοχο και το ίδιο καθώς τον έκανε υπουργό αν και γνώριζε την παρανομία του συγκεκριμένουφ οροφυγά πολιτικού.

Είναι κρίσιμο λοιπόν να μάθουμε πότε έγινε γνωστή στα ανώτερα δώματα της εξουσίας η παρανομία του υπουργού. Τώρα; Παραμονές των εκλογών; Ήταν μήπως γνωστή η πληροφορία πριν τον Ιούλιο, όταν έγινε ο ανασχηματισμός της τότε κυβερνήσεως; Ενημέρωσε η τότε Πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής Δέσποινα Χαραλαμπίδου την κυβέρνηση; 
.
Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση πρέπει να διαλευκανθεί άμεσα. Και πρώτα απ' όλα πρέπει να μάθουμε το όνομα του υπουργού. Όπως ο Αλ. Φλαμπουράρης βγήκε μόνος του και παραδέχθηκε ότι είναι ο ένας υπουργός που έχει προβληματικό πόθεν έσχες έτσι πρέπει να κάνει και ο έτερος, με το 1.000.000 ευρώ. Πρέπει να βγει ο ίδιος και να το παραδεχθεί και να δώσει τις όποιες εξηγήσεις νομίζει ώστε να κριθεί.
Δεν μπορεί να παίζουμε την κολοκυθιά και οι υποψίες να στρέφονται κατά πάντων. 

Δεν ξέρω τι περιμένει ο υπουργός, η κυβέρνηση, η Βουλή και δεν το κάνουν. Ο χρόνος πάντως λειτουργεί σε βάρος όλων. Δεν είναι έγκλημα είναι λάθος ένας πρωθυπουργός και μια κυβέρνηση που ομνύουν στο όνομα της διαφάνειας, της νομιμότητας, της ηθικής και της πάταξης της φοροδιαφυγής να λασπώνονται για 1.000.000 ευρώ αδήλωτες καταθέσεις ενός υπουργού και μάλιστα τη στιγμή που υπερφορολογούν πολίτες και επιχειρήσεις με δισεκατομμύρια ευρώ.
Το ολιγότερον που οφείλει να πράξει ο πρωθυπουργός είναι σήμερα κιόλας να στείλει στο σπίτι του φοροφυγά υπουργού το σημείωμα απόλυσής του με κούριερ. Πριν προλάβει να πάει στο υπουργείο του. Το ολιγότερον...