31 Μαρ 2014

«Αποψίλωση» - Κουβέλης κατά Ψαριανού και σκληρή ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ


Την ώρα που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν όλο και χαμηλότερα ποσοστά και «έξοδο» από τη Βουλή, η κρίση βαθαίνει στη Δημοκρατική Αριστερά, με τον Γρηγόρη Ψαριανό να εξαπολύει «πυρά» κατά του Φώτη Κουβέλη, κι ενώ δεν έχει ακόμα κοπάσει ο πολιτικός «θόρυβος»...
από την απουσία του βουλευτή και του Βασίλη Οικονόμου από την ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου.

O κ. Ψαριανός, με δηλώσεις του στον Βήμα Fm έκανε λόγο για «πρόβλημα λειτουργίας της ΔΗΜΑΡ» ρίχνοντας «καρφιά» προς τον Φώτη Κουβέλη.

«Κορυφαίες αποφάσεις πάρθηκαν προσωπικά από τον κ. Κουβέλη και μια ομάδα δύο-τριών ατόμων που είναι δίπλα του. Υπάρχει πρόβλημα λειτουργίας. Η κοινοβουλευτική ομάδα δεν έχει κανέναν αποφασιστικό ρόλο. Η Εκτελεστική Επιτροπή που είναι επίσης κεντρικό όργανο, δεν έχει κανένα αποφασιστικό ρόλο» είπε προσθέτοντας:

    «Είμαστε σε μια περίοδο που η ΔΗΜΑΡ δεν είναι στα καλύτερά της και έχει χάσει, όπως φαίνεται και από τις δημοσκοπήσεις, την εκλογική της βάση. Δεν είναι ίδια με το Μάιο και Ιούνιο του 2012, διότι η δεύτερη, του Ιουνίου, η μισή περίπου εκλογική βάση της ΔΗΜΑΡ ήταν αλλαγμένη, ενώ το Μάιο είχαν εκλεγεί με το σταυρό οι βουλευτές. Έκτοτε, από το 6,23%, έχει γίνει 1,5% - δύο παρά τέταρτο».

Η ΔΗΜΑΡ, σε ανακοίνωσή της, επεφύλασσε σκληρή απάντηση «φωτογραφίζοντας» τον κ. Ψαριανό. «Η ανακίνηση σε καθημερινή βάση ανύπαρκτων θεμάτων δήθεν εσωκομματικής δημοκρατίας, υπονομεύει αντικειμενικά τις εκλογικές προοπτικές της Δημοκρατικής Αριστεράς και λειτουργεί υπέρ αντίπαλων πολιτικών σχεδίων. Ας καταλάβουν όλοι ότι δεν είναι πλέον ανεκτό ό,τι χτίζεται με τόσο κόπο από χιλιάδες μέλη του κόμματος να "ξηλώνεται" χάριν εντυπωσιασμών, επικοινωνιακών στοχεύσεων και προσωπικών στρατηγικών» σημείωσε με νόημα η Αγίου Κωνσταντίνου.

Ο Γιάννης Πανούσης έχει προαναγγείλει ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος με τη ΔΗΜΑΡ, ενώ προς το παρόν ο Βασίλης Οικονόμου τηρει σιγή ιχθύος.

Μια ωραία ατμόσφαιρα..