17 Μαρ 2014

Aποχωρεί απο την πρωτοβουλία για την ανατροπή και την προοπτική στο δήμο Κορινθίων και η ΔΗΜΑΡ - Ανακοίνωση


Η τοπική οργάνωση της ΔΗΜΑΡ Κορίνθου,  μένοντας πιστή στην αντίληψή της ως προς τον ανεξάρτητο χαρακτήρα των αυτοδιοικητικών σχηματισμών και κινήσεων , την οποία θα εξακολουθήσει απαρέγκλιτα να υπηρετεί   αναζητώντας προς τούτο νέους συμμάχους , βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση...
να ανακοινώσει την απόφασή της , όπως αποχωρήσει από την πρωτοβουλία για την ανατροπή και την προοπτική , που τα μέλη  του ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι πολίτες της τοπικής κοινωνίας διαμόρφωσαν, αρνούμενη να συμβάλει στην δημιουργία μιας  ακόμη δημοτικής παράταξης , με βαθύτατα κομματικά  χαρακτηριστικά .
  Κληθήκαμε να συμμετάσχουμε στο εγχείρημα της Κίνησης Πολιτών για την διαμόρφωση ενός σχήματος υπό την σκέπη της , που θα διεκδικούσε την αλλαγή στα δημοτικά πράγματα της πόλης .
  Ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση και προσήλθαμε με τις καλύτερες των προθέσεων , χωρίς να θέσουμε κανένα όρο για την συμμετοχή μας ,  βασιζόμενοι στο μακρόχρονο αυτόνομο πολιτικό  παρελθόν της Κίνησης , που συνολικά εκτιμούσαμε ως πρωτοπόρο και θετικό για την τοπική κοινωνία. .
  Από πολύ νωρίς βρεθήκαμε μπρος στην πρόθεση ορισμένων  μελών της Συντονιστικής Επιτροπής της Κίνησης και  δυνάμεων που προέρχονταν από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κάποιων άλλων ,  να διαλύσουν την Κίνηση και να επιδιωχθεί η δημιουργία ενός ευρύτερου αυτοδιοικητικού  φορέα ,  που θα διεκδικούσε με καλύτερες προϋποθέσεις τον Δήμο όπως έλεγαν,  αρθρώνοντας ένα πιο έντονο πολιτικό λόγο , ταυτίζοντας κακώς τον μετακομματικό χαρακτήρα της Κίνησης με την απολίτικη συμπεριφορά .   
   Διαφωνήσαμε από την πρώτη στιγμή με μια τέτοια εξέλιξη και εκφράσαμε ανοιχτά την αντίρρησή μας , διαβλέποντας τις προθέσεις κομματικοποίησης ενός φιλόδοξου αυτόνομου αυτοδιοικητικού εγχειρήματος χωρίς όμως να εισακουσθούμε .
Σεβόμενοι την πρόθεση της πλειοψηφίας συναινέσαμε τελικά στην    επιλογή  της και δηλώσαμε την συμμετοχή μας στο προτεινόμενο  εγχείρημα , υπό  την προϋπόθεση  να διασφαλιστεί η συμμετοχή μας στα αρμόδια όργανα και τις επιτροπές , που θα επιφορτίζονταν το προπαρασκευαστικό έργο της δημιουργίας του νέου σχήματος , ελπίζοντας να αποτρέψουμε μαζί με άλλους που εμφορούντο από ανάλογες απόψεις , την άκρατη κομματικοποίηση του νέου φορέα.
  Προϊόντος του χρόνου διαπιστώσαμε την άρνηση των υπευθύνων να προσκαλούν τα μέλη μας που είχαν ορισθεί όπως μας εκπροσωπούν και διαμαρτυρηθήκαμε .  Μας ζήτησαν συγγνώμη και δεσμεύτηκαν όπως στο μέλλον μας προσκαλούν , κάτι που ουδέποτε συνέβη .     
  Αντ’ αυτού εμφανιστήκαμε από τους υπεύθυνους της πρωτοβουλίας κατά την πρώτη της γενική συνέλευση , ως μέρος ενός εγχειρήματος για την διαμόρφωση του πολιτικού   πλαισίου του οποίου δεν είχαμε καμία απολύτως συμμετοχή , κάτι που  αντίκειται  στην πολιτική μας κουλτούρα και τα πολιτικά μας ήθη, που πάντα  μας  χαρακτήριζαν .
  Η εξέλιξη αυτή μας υποχρεώνει για λόγους αυτοσεβασμού και παρά τις αρχικές μας προθέσεις  , να αναιρέσουμε την συμμετοχή μας στο νέο αυτό αυτοδιοικητικό εγχείρημα διερωτώμενοι , περί ποίας προοπτικής αλήθεια ομιλείτε σύντροφοι της άλλης πλευράς , όταν αρνείσθε και αυτόν ακόμη το λόγο , σε αυτούς που σεις αποκαλείται συνιδρυτικά σας μέλη ;
  Και εν τέλει ποια ανατροπή  οραματίζεσθε ,  όταν  στο νέο αυτοδιοικητικό  σας ενδιαίτημα,  δεν δίδεται  χώρος  ενεργητικής παρουσίας  ούτε και σε  αυτά ;