8 Φεβ 2014

«Επανάσταση» στην Πελοπόννησο- Ο Καρυπίδης έφυγε, ο Βουδούρης ακολουθεί;


Την ώρα που η Κουμουνδούρου επιχειρεί να κλείσει τις πληγές της από την υπόθεση Καρυπίδη, φουντώνει το εσωκομματικό μέτωπο για την έτερη υποψηφιότητα που προκαλεί εντάσεις, δηλαδή την υποψηφιότητα του ανεξάρτητου βουλευτή Οδυσσέα Βουδούρη για την περιφέρεια Πελοποννήσου.


Οι εκπρόσωποι της «λαφαζανικής» «Αριστερής Πλατφόρμας» επέμειναν με ένταση και χθες, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, στην απόσυρση των αμφιλεγόμενων υποψηφιοτήτων «πακέτο». Αξίωσαν, δηλαδή, εκτός του Θόδωρου Καρυπίδη, να άρει η Κουμουνδούρου την στήριξή της και στην υποψηφιότητα Βουδούρη, αλλά και στην υποψηφιότητα του Μπενέτου Σπύρου για την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Αμετακίνητη η ηγεσία

Ωστόσο, πηγές προσκείμενες στον Αλέξη Τσίπρα απορρίπτουν διαρρήδην ένα τέτοιο σενάριο και διευκρινίζουν ότι είναι «ακλόνητη» η πρόθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να σηματοδοτήσει, μέσω της υποψηφιότητας Βουδούρη, την διεύρυνση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και της Αριστεράς. Μάλιστα, απολύτως κατηγορηματικός υπέρ της υποψηφιότητας του ανεξάρτητου βουλευτή εμφανίστηκε χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, απηχώντας πλήρως τη γραμμή της ηγεσίας του κόμματος. Μιλώντας για την υποψηφιότητα, ο κ. Βούτσης τη χαρακτήρισε ως την «επιτομή ενός πολιτικού ανοίγματος για τη φάση που βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε: «ελπίζουμε να ακολουθηθεί (σ.σ. η υποψηφιότητα Βουδούρη) και από άλλες κινήσεις ανάλογες. Προσωπικά, θα ήθελα να γίνουν πιο τολμηρά βήματα. Με ρωτάτε επί δυόμισι χρόνια για τους συμμάχους και συνεργάτες μας. Θα έχουμε τέτοιους όλο και περισσότερους, από περισσότερους χώρους». Παράλληλα, ο Νίκος Βούτσης έστειλε μήνυμα και στους -προερχόμενους από το ΚΚΕ- «λαφαζανικούς», υπογραμμίζοντας με νόημα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μια περίκλειστη κάστα κομμουνιστών διαφόρων προελεύσεων και μόνο».

«Βράζει» η Πελοπόννησος

Ωστόσο, την ίδια ώρα, η υποψηφιότητα Βουδούρη -και κατά συνέπεια η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ- δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τα πυρά της «Αριστερής Πλατφόρμας». Το χορό των αντιδράσεων σέρνουν και τοπικές οργανώσεις σε όλη την Πελοπόννησο, που στέλνουν μηνύματα στην Κουμουνδούρου υπέρ της απόσυρσης της υποψηφιότητας του κ. Βουδούρη. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό το αποτέλεσμα της Νομαρχιακής Επιτροπής Κορινθίας, τα μέλη της οποίας ψήφισαν… ομόφωνα υπέρ της απόσυρσης της υποψηφιότητας. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες που διακινούν στελέχη της «Αριστερής Πλατφόρμας», στην Κουμουνδούρου καταφθάνουν και αποφάσεις πολλών τοπικών οργανώσεων της Πελοποννήσου, που ζητούν όλες αλλαγή υποψηφίου. Την άρση της στήριξης στην υποψηφιότητα Βουδούρη ζητούν, εκτός των τοπικών οργανώσεων και οργανώσεις μελών, αλλά και Νεολαίας.

Το μεγάλο «κρας τεστ» για την υποψηφιότητα θα είναι η συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας. Η συνεδρίαση είχε προγραμματιστεί για χθες, Παρασκευή, ωστόσο αναβλήθηκε για αύριο προκειμένου να είναι παρών -και να διαχειριστεί τις αντιδράσεις…- ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, Δημήτρης Βίτσας. Πάντως, η απόφαση της Νομαρχιακής Μεσσηνίας αναμένεται να είναι επίσης αρνητική για τον (πρώην βουλευτή Μεσσηνίας) Οδυσσέα Βουδούρη, αφού στην οργάνωση ασκεί μεγάλη επιρροή ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ -και στενός συνεργάτης του Παναγιώτη Λαφαζάνη- Θανάσης Πετράκος.