9 Φεβ 2014

Ημερίδα για την Ασφαλή χρήση του Διαδικτύου και την αντιμετώπιση του εθισμού στους Η/Υ και το Διαδίκτυο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου


Ημερίδα  για την Ασφαλή χρήση του Διαδικτύου και την αντιμετώπιση του εθισμού στους Η/Υ και το Διαδίκτυο, συνδιοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων του 5ου Δημοτικού σχολείου Κορίνθου, με τον Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολείου και τον Δήμο...
Κορινθίων, την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 18:00 μμ, στο Δημοτικό Θέατρο  Κορίνθου.

Η Ημερίδα απευθύνεται σε μαθητές (η πρωινή εκδήλωση στο σχολείο), σε εκπαιδευτικούς και  γονείς ( η απογευματινή εκδήλωση Δημοτικό Θέατρο  Κορίνθου  ) και αποτελεί μια προσπάθεια βασικής βοήθειας και καθοδήγησης των  χρηστών του  Διαδικτύου.



Σε ένα δυναμικό σύστημα όπως είναι το εκπαιδευτικό, είναι εύλογο να υπάρχουν ή να δημιουργούνται ανάγκες, για τις οποίες ενδεχομένως δεν υπάρχει η δυνατότητα κάλυψή τους από τη Πολιτεία. Σε  τέτοιες  περιπτώσεις  είναι  σημαντική  η συμβολή  της εκπαιδευτικής  κοινότητας,  η οποία βρίσκεται  στην πρώτη γραμμή  της εκπαιδευτικής διαδικασίας αλλά  και η  συμβολή των γονέων όπου με  κατάλληλες δράσεις, και με την συνεργασία των εκπαιδευτικών, μπορούν να βοηθήσουν στην  περαιτέρω εξέλιξη του συστήματος προς όφελος όλης της Εκπαίδευσης.



Για το λόγο αυτό λοιπόν και με  αφορμή τον ενδέκατο εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, οι γονείς του 5ου Δημοτικού σχολείου μας προσκαλούν, ζητώντας μας παράλληλα  να ενημερώσουμε εκπαιδευτικούς,  Συλλόγους  Γονέων, φίλους και γνωστούς,  στην ενδιαφέρουσα ημερίδα που  συνδιοργανώνουν με το Δήμο Κορινθίων και το Σύλλογο διδασκόντων του σχολείου και στην οποία θα μιλήσουν,  η  κα. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Σ. ΚΑΛΛΙΟΠΗ Ψυχολόγος, Πτυχιούχος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Επιστημονική Συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Παν/μίου Αθηνών του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» και ο κ. ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ  ΣΟΦΟΣ Ηλεκτρονικός Μηχανικός Πτυχιούχος του Αγγλικού Πανεπιστημίου SALFORD, για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προστατευθούμε αλλά και να προστατεύσουμε αποτελεσματικά τα παιδιά μας από τους κινδύνους που εγκυμονούν από τη μη ορθή χρήση των διαδραστικών τεχνολογιών, όπως είναι το Διαδίκτυο ή το κινητό τηλέφωνο.

 

Η είσοδος είναι δωρεάν και ελεύθερη για όλους.