3 Ιαν 2014

Αλλαγές στον τρόπο πρόσληψης στο Δημόσιο -Τι θα ισχύει για τους επιλαχόντες του ΑΣΕΠ


Σημαντικές αλλαγές έρχονται στο καθεστώς προσλήψεων στο Δημόσιο σύμφωνα με εγκύκλιο που εκδόθηκε από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πριν από μερικές ημέρες. Συγκεκριμένα και όπως αναφέρει το euro2day οι προσλήψεις ξεπαγώνουν...
 
 αλλά παγώνουν οι εκπαιδευτικές άδειες όλων των υπαλλήλων μέσα στο 2014.

Παράλληλα εισάγεται σε όλους τους διαγωνισμούς του Δημοσίου πρώτη φορά ο θεσμός της πρόσληψης των «υποψηφίων οκταμηνιτών», μέχρι να βγουν τα κανονικά αποτελέσματα από το ΑΣΕΠ. Επίσης στο εξής οι επιλαχόντες θα μπορούν να προσλαμβάνονται μέσα σε χρονικό διάστημα 9 μηνών και σε άλλους διαγωνισμούς που αφορούν τον κλάδο ή την ειδικότητά τους.

Μέσα στο 2014 θα πραγματοποιηθούν τουλάχιστον 10.000 νέες προσλήψεις. Ταυτόχρονα σπουδαίες είναι οι αλλαγές για τους υπαλλήλους που υπηρετούν ήδη στο Δημόσιο με το «πάγωμα» των εκπαιδευτικών αδειών όλων των υπαλλήλων για το 2014, τις αυστηρότερες ρυθμίσεις για τις αναρρωτικές άδειες, τις ευνοϊκότερες για τις γονεϊκές (ειδικότερα για τους πατέρες δημοσίους υπαλλήλους) καθώς και τη δυνατότητα υποβολής ένστασης που έχει κάθε υπάλληλος που θα τεθεί σε αργία.