22 Ιαν 2014

«Κωλοτούμπες», «νεοφασίστες» και άλλα ωραία στη Βουλή (Βίντεο)


Πρωτοφανείς καταγγελίες και εκφράσεις ακούστηκαν σήμερα στην αίθουσα του ελληνικού κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Αργύρη Ντινόπουλου.....


Η άρση ζητήθηκε εξαιτίας μήνυσης που έχει καταθέσει σε βάρος του ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νότης Μαριάς για συκοφαντική δυσφήμιση λόγω τοποθέτησης σε προεκλογικό πάνελ του κ. Ντινόπουλου ο οποίος είχε αποκαλέσει τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Πασόκο που το 2000 έκανε προπαγάνδα υπέρ του Σημίτη. ,


Στην αρχή της συζήτησης ο κ. Μαριάς ζήτησε την άρση της ασυλίας του κ. Ντινόπουλου αν δεν ανακαλέσει πανηγυρικά τις συκοφαντίες σε βάρος του, ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής.

Από την πλευρά του, ο κ. Ντινόπουλος όχι μόνο δεν ανακάλεσε, όπως ζήτησε ο κ. Μαριάς, αλλά τον χαρακτήρισε «μαίτρ της κωλοτούμπας», τονίζοντας ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ενός κόμματος που ο αρχηγός του προέτρεπε πολίτες να λιντσάρουν τον δήμαρχο της περιοχής τους, αφήνοντας αιχμές ότι ο κ. Καμμένος βαρύνεται με οικονομικά αδικήματα.

«Ο κ. Μαριάς μετέτρεψε την αίθουσα του Κοινοβουλίου σε αίθουσα επαρχιακού δικαστηρίου. Πράγματι σε εκείνη τη συνέντευξη είχα πει ότι ο κ. Μαριάς παραμονές εκλογών του 2000 έλεγε ότι μετά τις εκλογές θα επακολουθήσει νέα άνθιση του Χρηματιστηρίου μετά την μεγαλειώδη νίκη Σημίτη. Αυτός ήταν τότε ο κ. Μαριάς που τώρα παρουσιάζεται ως δήθεν εχθρός των εκσυγχρονιστών του ΠΑΣΟΚ. Μας μηνύει γιατί τον είπαμε Πασόκο την περίοδο που ήταν υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ. Έρχεται ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ενός κόμματος που έχει απευθύνει στους βουλευτές της συμπολίτευσης τις χειρότερες ύβρεις. Ο αρχηγός του προέτρεπε τους πολίτες να λιντσάρουν τον δήμαρχό τους. Οι ίδιοι αντιμετωπίζουν άρσεις ασυλίας για μείζονα οικονομικά εγκλήματα..

Εκεί παρενέβη ο ίδιος ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, ο οποίος κάλεσε τον πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας Χρήστο Μαρκογιαννάκη να διαψεύσει κατηγορηματικά ότι υπάρχει σε εκκρεμότητα αίτημα άρσης της ασυλίας του για οικονομικό θέμα, ή να πει αν υπάρχουν στοιχεία σε βάρος του για οικονομικό θέμα.

«Ζητείται η άρση της ασυλίας μου για δηλώσεις που έκανα σε ιδιωτική συζήτηση για τον κ. Πάχτα, όταν ο αρχηγός σας, ο κ. Σαμαράς σε συνέντευξη μιλούσε για χειροβομβίδες σε καφενεία. Οι νεοφασίστες που μάζεψε ο κ.Σαμαράς στο κόμμα της ΝΔ το μετέτρεψαν σε βιομηχανία μηνύσεων για πολιτικές δηλώσεις. Θα ανακαλέσει τώρα ο κ.Ντινόπουλος για το ψέμα που είπε για τις οικονομικές υποθέσεις. Έχετε υποχρέωση να ενημερώσετε προσωπικά το Σώμα. Δεν μπορεί να βγαίνει ο καθένας να πετάει ατιμωρητί τόνους λάσπης από τη βουλή. Συμφέρον έχουν να το κάνουν οι εκδότες που έχουν πτωχεύσει και συνεχίζετε να τους επιχορηγείτε και οι δημοσιογράφοι που τα έπαιρναν από το ΤΤ και τώρα είναι βουλευτές. Αν ο σκοπός της κυβέρνησης είναι να ποινικοποιήσετε την πολιτική ζωή και να μας βάλετε φυλακή, είμαστε έτοιμοι να το δεχθούμε, να το υποστούμε και να κάνουμε χρήση του άρθρου 120 του συντάγματος».

«Δεν μπορώ να γνωρίζω τι υπάρχει ως εκκρεμότητα» ήταν η απάντηση του Χρήστου Μαρκογιαννάκη.

«Το μόνο για το οποίο δεν μπορεί να κατηγορηθεί η ΝΔ είναι ότι έχει μαζέψει νεοφασίστες. Η ΝΔ είναι το κόμμα που πρωτοστάτησε για την αποκατάσταση της δημοκρατίας και δεν δεχόμαστε τέτοιες κατηγορίες, ιδιαίτερα από ένα κόμμα που οι βουλευτές του ένωσαν τις ψήφους της με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής μέσα στην ίδια κάλπη» σχολίασε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, αναφερόμενη και στη στάση των ΑΝΕΛ στην πρόταση αναστολής της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.