13 Ιαν 2014

Μύλος με τις καταθέσεις μαρτύρων υπέρ του Μπούκουρα! Α. Πνευματικός: «Δεν έχουμε ανάγκη τα τάγματα εφόδου και τους υποστηρικτές τους»


Mε μια σκληρη ανακοίνωση ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός σχολιάζει τις καταθέσεις των μαρτυρων  υπεράσπισης του Στάθη Μπούκουρα. Να υπενθυμίζουμε οτι είναι οι εξής:
Ο Αννίβας Παπακυριάκος, Δήμαρχος Βέλου-Βόχας 


Βασίλης Νανόπουλος πρόεδρος του επιμελητηρίου Κορινθίας...

Ο Γιάννης Γκεζερλής-Υποψήφιος δήμαρχος Κορίνθου
Ο Γιώργος Γεωργούσης-Πρόεδρος Ενωσης γεωργικών Συνεταιρισμών Νεμέας
Ο Γιάννης Βαφειάδης-Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού και Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Κορινθίας
Ο Σωκράτης Τόγιας-Υποψήφιος δήμαρχος Κορίνθου


Η ανακοίνωση του δημάρχου μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:

.....
"Η οικειοθελής στήριξη που παρείχαν οι φερόμενοι ως «υποψήφιοι» δήμαρχοι του Μητροπολιτικού δήμου της Κορίνθου στον προφυλακισμένο βουλευτή της Νέο-ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή στην Κορινθία, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.
Την στιγμή που η Ελληνική Δημοκρατία προσπαθεί να ξεριζώσει τα φαινόμενα της ρατσιστικής βίας και το εμφυλιοπολεμικό μίσος που έσπειρε στην κοινωνία μας η οργάνωση, στελέχη που επιζητούν την στήριξη δημοκρατικού κοινοβουλευτικού κόμματος τρέχουν στον Αρειο Πάγο να καταθέσουν «πόσο καλή και κοινωνική ήταν η δράση…του τάχα προοδευτικού βουλευτή κ. Μπούκουρα»
Θα μπορούσαν να ισχυριστούν ότι «αμάρτησαν» για τις ψήφους της οργάνωσης στην προσπάθεια τους να κερδίσουν τις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Δυστυχώς όμως τα πράγματα είναι χειρότερα. Εξάντλησαν κάθε όριο αφέλειας και λαϊκισμού, καλύπτοντας την πιο ακραία κανιβαλική συμπεριφορά που γνώρισε αυτός ο τόπος. Συμμάχησαν με τις δυνάμεις που θέλουν να κάνουν εθνοκάθαρση και να οδηγήσουν την χώρα στον απομονωτισμό και την δικτατορία των ταγμάτων εφόδου.
Είναι  επικίνδυνοι, διότι με την υπογραφή τους απενοχοποιήσαν και το αυγό και το ίδιο το φίδι.
Έστειλαν το μήνυμα στην κοινωνία και ιδιαίτερα στην νέα γενιά ότι τα τάγματα εφόδου που είδαμε στην Κόρινθο τα προηγούμενα χρόνια, αποτελούν κοινωνική δράση και δικαιοσύνη.
Οι κκ. Νανόπουλος, Γκεζερλής και Τόγιας, προκειμένου να εκπορθήσουν τον Δήμο Κορινθίων συμμάχησαν με τις δυνάμεις που απειλούν ευθέως το Σύνταγμα και τις δημοκρατικές ελευθερίες.
Είμαστε περήφανοι που βρισκόμαστε ΑΠΕΝΑΝΤΙ σε τέτοιες συμπεριφορές και λογικές.
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με την στήριξη των Κορινθίων για την Κόρινθο της προόδου και τις ευημερίας, που δεν κάνει διακρίσεις και είναι στοργική με τους πολίτες της.

Δεν θα υποστείλουμε  ούτε μία στιγμή την δημοκρατική σημαία του συνδυασμού μας και καλούμε των ψηφοφόρους όλων των κομμάτων να σταθούν ισότιμα δίπλα μας.
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ΝΔ, τα στελέχη και οι οπαδοί της οποίας είναι δημοκρατικοί πολίτες με σεβασμό στο σύνταγμα και τους νόμους της ελεύθερης πολιτείας μας να ανταποκριθούν στο Πανδημοκρατικό σημερινό μας κάλεσμα.
Αν χθες μας χώριζαν πολλά σήμερα μας ενώνει ένα και πολύ ισχυρό.
Να προστατεύσουμε όλοι μαζί την κοινωνία και τους πολίτες και να οδηγήσουμε την Κόρινθο σε ένα λαμπρό και δημοκρατικό αύριο.
Δεν έχουμε ανάγκη τα ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ .
Έχουμε τον δήμο και τις δομές του για να μην είναι ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.

Δεν έχει ανάγκη η Κόρινθος από ηγήτορες που με τόση ευκολία θυσίασαν την  πόλη και τους πολίτες για την καρέκλα και μόνο."





Nα σημειώσουμε ότι ερωτώμενος ο κ. Νανόπουλος εχθες σχετικά με το θέμα είπε ότι εκλήθη απο τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγπυ να καταθέσει. Αρνήθηκε ότι είναι μαρτυρας υπεράσπισης. 
Παρέθεσε όσα στοιχεία γνωρίζει. 


Απο την άλλη ο κ. Γκεζερλής σε δηλώσεις του , είπε ότι ο κ. Μπούκουρας είναι πολύ καλύτερος απο εκείνους που ευθύνονται για την λίστα Λαγκάρντ και τα υπόλοιπα σκάνδαλα.