16 Νοε 2013

Το ΠΑΣΟΚ περνά στην ιστορία... – Το κεντροαριστερό σχήμα που ετοιμάζεται για πρεμιέρα στις ευρωεκλογές


Οι εκλογές του Ιουνίου του 2012 ήταν απ’ ότι φαίνεται οι τελευταίες μετά την Μεταπολίτευση που εμφανίστηκε κόμμα με την ονομασία ΠΑΣΟΚ με αυτόνομη κάθοδο και δικό του ψηφοδέλτιο.Όλα δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ περνά στην ιστορία καθώς ο Ευάγγελος Βενιζέλος...
 
 με όχημα την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς και την κίνηση των «58» έχει αποφασίσει ενόψει ευρωεκλογών την ενσωμάτωση του ΠΑΣΟΚ σε ένα νέο πολιτικό μόρφωμα-σχήμα που θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών υπό τον τίτλο «Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές-Δημοκράτες»
Ο Κώστας Σημίτης διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις παρασκηνιακές κινήσεις και ζυμώσεις για το πέρασμα του ΠΑΣΟΚ στη νέα εποχή
Στο ψηφοδέλτιο θα συμμετέχουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, των «58», της ΔΗΜΑΡ ενδεχομένως, με επικεφαλής λένε οι πληροφορίες τον Τάσο Γιαννίτση ή τον Γιώργο Παγουλάτο, και εφόσον το εγχείρημα πετύχει, εκλέξει δηλαδή τουλάχιστον 2 ευρωβουλευτές, τουτέστιν 9-10% τότε ο επόμενος σταθμός του νέου σχήματος θα είναι οι εθνικές εκλογές εφόσον βέβαια δεν συμβεί κάποιο «ατύχημα» και προηγηθούν.

Το τεστ δηλαδή των ευρωεκλογών, αλλά και των δημοτικών-περιφερειακών εκλογών, θα είναι η αφετηρία του νέου…πολιτικού πειράματος και ήδη μια τέτοια εξέλιξη προκαλεί τα πασοκικά ανακλαστικά ακόμη και στελεχών που πρόσκεινται στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.


Η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ είναι σίγουρα εκτός ελέγχου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να μην ελέγχει ουσιαστικά την Κοινοβουλευτική Ομάδα, τον Γιώργο Παπανδρέου να ψάχνεται και τα αντίστοιχα «στρατόπεδα» έτοιμα για την «τελική αναμέτρηση» εάν και εφόσον πάρουν το σύνθημα με διακύβευμα την ύπαρξη του ΠΑΣΟΚ.


Το... πείραμε Βενιζέλου προκαλεί τα πασοκικά ανακλαστικά ακόμη και στελεχών που πρόσκεινται στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης


Την ίδια ώρα πάλαι ποτέ κορυφαία στελέχη όπως η Άννα Διαμαντοπουλόυ, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Γιώργος Φλωρίδης αναζητούν τον δικό τους δρόμο, η Λούκα Κατσέλη και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου «φλερτάρουν» με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Πάνος Μπεγλίτης οδεύει στη «συμμαχία» Λοβέρδου-Κουβέλη….

Όλοι πάντως αναμένουν τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ όπως και ο Κώστας Σημίτης ο οποίος διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις παρασκηνιακές κινήσεις και ζυμώσεις για το πέρασμα του ΠΑΣΟΚ στη νέα εποχή.