20 Οκτ 2013

Τσίπρας: Μια κυβέρνηση τελειωμένη που σαπίζει


 «Έχουμε απέναντί μας μια κυβέρνηση τελειωμένη που σαπίζει και στηρίζεται σε ξένα δεκανίκια», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος.



«Η δημοκρατία υπονομεύεται. Αλλά η κυβέρνηση - δίκην εργολάβου - πρέπει να ολοκληρώσει το καταστροφικό της έργο, στο οποίο την στηρίζουν η διεθνής τοκογλυφία και η εσωτερική κερδοσκοπία. Πρέπει να περιμένουμε το χειρότερο και να το αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία και δημοκρατική εμμονή» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε η κυβέρνηση «προσπαθεί να αποφύγει τις εκλογές, αλλά δεν θα τα καταφέρει».

«Η κυβέρνηση Σαμαρά δεν μπορεί πια να προχωρήσει ένα σχέδιο διάλυσης της κοινωνίας, δίχως την παραμικρή συναίνεση από τα κάτω», ανέφερε. «Διαβρώνεται κάθε μέρα, γίνεται όλο και πιο επιρεπής στον αυταρχισμό. Όσο περισσότερο φανερώνεται ότι δεν μπορούν, τόσο πιο επικίνδυνοι γίνονται για την ίδια τη Δημοκρατία», συμπλήρωσε. «Μπορούμε να περιμένουμε τα χειρότερα και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το χειρότερο με ψυχραιμία κα αποφασιστικότητα, με επίγνωση ότι θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα, ώστε να μην επιτρέψουν στην Αριστερά και στους συμμάχους τους να διεκδικήσουν τη διακυβέρνηση της χώρας».

«Αυτά τα δεδομένα καθορίζουν την τακτική μας για το μέλλον», τόνισε επισημαίνοντας πως «η αντίστροφή μέτρηση για την ανάληψη της μέγιστης ευθύνης από την Αριστερά έχει αρχίσει. Είμαστε ήδη έτοιμοι, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας». «Στόχος μας να καταργήσουμε τα μνημόνια, με μέσο και σκοπό την περισσότερη δημοκρατία, τα περισσότερα δικαιώματα», ανέφερε.  

«Η μόνη επιλογή είναι, να τελειώνουμε με τα μνημόνια και τους θαυμαστές των μνημονίων, προτού αυτοί τελειώσουν με τη χώρα».

Όπως είπε «βλέπουμε τους σωτήρες αυτής της χώρας και τα ποικιλώνυμα συμφέροντα που τους στηρίζουν, να αγνοούν το περί δικαίου αίσθημα του λαού και να προσπαθούν να σώσουν την ετοιμόρροπη κυβερνητική πλειοψηφία». «Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ένας άνθρωπος σ’ αυτή τη χώρα, ανεξάρτητα από τα πολιτικά του πιστεύω, που να καταπίνει αμάσητα την προπαγάνδα των ‘δήθεν’ αυτής της κυβέρνησης».  

Για να ναυπηγεία Σακαραμαγκά

Για το θέμα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε, πως πρόκειται για σκάνδαλο και «τεράστιο έγκλημα σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου και της Εθνικής Άμυνας». «Από την εξέταση προκύπτουν πολλαπλά και σημαντικά συμπεράσματα:  Πως γίνονται οι ιδιωτικοποιήσεις, ποιόν ωφελούν και πως γίνεται τελικά και κοστίζουν πάντα τόσο ακριβά στον ελληνικό λαό. Πως κυβερνήθηκε τόσες δεκαετίες αυτός ο τόπος και πως η μίζα, η διαπλοκή και το ξεπούλημα του δημόσιου συμφέροντος υπήρξε κανόνας όλων των σημαντικών κυβερνητικών αποφάσεων. Πως ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, τον οποίον όλοι καταριούνται, παραμένει ακόμα σε ισχύ και επιτρέπει την συγκάλυψη πολιτικών σκανδάλων με την γρήγορη και εύκολη παραγραφή».

Για τη Χρυσή Αυγή και τη «θεωρία των δύο άκρων»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε, πως το τελευταίο σκαλοπάτι της πολιτικής κατρακύλας της κυβέρνησης Σαμαρά, είναι η επιχείρηση με τον κωδικό «θεωρία των δύο άκρων». «Για χρόνια έκαναν τα στραβά μάτια απέναντι στο φασιστικό φαινόμενο. Έκλειναν ιστοσελίδες, απαγόρευαν θεατρικές παραστάσεις, και συγκέντρωναν λίστες με παιδιά μεταναστών στους παιδικούς σταθμούς κατόπιν παραγγελίας του Παναγιώταρου και του Κασιδιάρη. Καταψήφιζαν την άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας των ναζί. Και εσχάτως, κάποιοι από αυτούς, τους έκαναν και ανοίγματα κυβερνητικής συνεργασίας. Τώρα παρουσιάζονται ως τιμωροί. Κάλιο αργά παρά ποτέ λέμε εμείς, αλλά μη μας τρελάνετε κιόλας. Αναγκαστήκατε να προχωρήσετε στο αυτονόητο, σε αυτό που σας καλούσαμε να πράξετε δυο χρόνια τώρα. Δεν το επιλέξανε. Συρθήκανε. Η κατακραυγή στο εσωτερικό και το εξωτερικό, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τους ανάγκασε να αλλάξουν στάση. Αποφάσισαν επιτέλους να αντιμετωπίσουν τους ναζί ως αυτό που είναι. Ως εγκληματική συμμορία», ανέφερε και συνέχισε:

«Αλλά την ίδια στιγμή δε χάνουν ευκαιρία, να δείχνουν τις πραγματικές τους προθέσεις και το πραγματικό τους νταλκά. Ο νταλκάς τους δεν είναι οι νεοναζί και η ακροδεξιά. Ο νταλκάς τους είναι η αριστερά. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα μας απειλούν, ότι για μας φυλάνε τις σφαίρες τους και όχι για τους νεοναζί. Και αυτοί οι κάποιοι συνεχίζουν παρά τα εμφυλιοπολεμικά τους παραληρήματα, να χαίρουν της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού. Ανοίγουν, λοιπόν, κάτω από τη διεθνή πίεση και την εσωτερική κατακραυγή, καθυστερημένο μέτωπο με τους ναζί, αλλά με την ευκαιρία επιχειρούν να ανοίξουν νέα μέτωπα συκοφάντησης της αριστεράς, επειδή δεν μπορούν να την αντιμετωπίσουν αλλιώς. Αυτό είναι η περιβόητη θεωρία των δύο άκρων».