29 Σεπ 2013

Παραδόθηκε και ο καταζητούμενος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς


Παραδόθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι ο καταζητούμενος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς για τον οποίο είχε εκδοθεί και δεύτερο ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση καθώς η Αντιτρομοκρατική τον αναζητούσε από χτες.


Προσερχόμενος στο κτίριο της ΓΑΔΑ, ο κ. Παππάς δήλωσε, «Ήρθα να δω το Νίκο Μιχαλολιάκο. Έρχομαι αυτοβούλως δεν έχω τίποτα να κρύψω, η αλήθεια θα λάμψει, ο εθνικισμός θα κερδίσει». Να σημειωθεί ότι έφτασε στη ΓΑΔΑ με ταξί.

«Ζήτω η Χρυσή Αυγή. Ζήτω!», φώναξε στα τηλεοπτικά συνεργεία, τη στιγμή που εισερχόταν στο κτίριο της ΓΑΔΑ, ο βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής και κατά την είσοδο του χαιρέτησε με ναζιστικό χαιρετισμό.

Ο βουλευτής έκανε ακόμα λόγο για πολιτικές διώξεις και είπε στους δημοσιογράφους, «Είμαι απολύτως ελεύθερος».

Με τη σύλληψή του κλείνει ο κύκλος των συλλήψεων βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Πλέον, τα εντάλματα σύλληψης που μένουν να εκτελεστούν είναι 11. Με τη σύλληψη του βουλευτή ο αριθμός των ατόμων που έχουν συλληφθεί για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ανέβηκε στους 21. 

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του πορίσματος του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο Χρήστος Παππάς φέρεται ως υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης σύμφωνα με το πόρισμα του εισαγγελέα έχοντας κομβικό και οργανωτικό ρόλο στην δράση της εγκληματικής οργάνωσης. Μάλιστα, ο κ. Παππάς σύμφωνα με πληροφορίες που προκύπτουν από την άρση απορρήτου συντόνιζε της ομάδες κρούσης και φέρεται να μίλησε με τον δολόφονο του Παύλου Φύσσα.