17 Ιουν 2013

Καταθέτουν μήνυση από την ΕΡΑ Καλαμάτας


Μήνυση θα καταθέσουν σήμερα οι απολυμένοι της ΕΡΑ Καλαμάτας, οι οποίοι χθες ζήτησαν εισαγγελική παρέμβαση προκειμένου να γίνει αυτοψία και καταγραφή των ζημιών στις εγκαταστάσεις των κεραιών της EΡΑ  στο Λυκόδημο...


Χθες το βράδυ στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας οι απολυμένοι με κεντρικό ομιλητή το δημοσιογράφο Γρηγόρη Πουλόπουλο και συμπαραστάτες τον κόσμο, εκπροσώπους φορέων, συλλόγων και κομμάτων φώναξαν αποφασισμένοι «Εδώ και τώρα ανατροπή, η ΕΡΑ Καλαμάτας θα μείνει ανοιχτή»,ενώ διαβάστηκε μήνυμα συμπαράστασης του Μητροπολίτη Καλαμάτας Χρυσοστόμου

Οι απολυμένοι κατήγγειλαν για καταδρομική ενέργεια στο Λυκόδημο αγνώστων τραμπούκων, που θυμίζουν εποχές παρακράτους. Είπαν ακόμη ότι ο εισαγγελέας στον οποίο απευθύνθηκαν δήλωσε άγνοια για την «επιχείρηση», όπως και η Αστυνομία.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος δήλωσε  ότι μένει να διερευνηθεί σήμερα αν πράγματι η Αστυνομία είχε άγνοια ή αν συμμετείχαν μόνο κουκουλοφόροι, όπως είπε. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι  του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας,  των συλλόγων δασκάλων και καθηγητών, από το ΠΑΜΕ, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δίκτυο Ενεργών Πολιτών» της Καλαμάτας κι εκπρόσωπος από το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Επίσης ψήφισμα συμπαράστασης απέστειλαν το Τεχνικό Επιμελητήριο Μεσσηνίας, το Συνδικάτο Οικοδόμων, η Β' ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, το Σωματείο Ειδικευμένων Γιατρών.