2 Μαΐ 2013

Hράκλεια Αναπτυξιακή Σύμπραξη: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία Υποβολής αιτήσεων για την Διαχείριση οργανικών αποβλήτων στην Π.Ε Κορινθίας


Η Ηράκλεια  Αναπτυξιακή Σύμπραξη βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων, σήμερα Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου 2013 , στα πλαίσια  του Τοπικού Σχεδίου Δράσης «Ολοκληρωμένες δράσεις για την ένταξη στην...
 

 αγορά εργασίας ευάλωτων ομάδων» στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και την δραστηριοποίηση τους στον τομέα της διαχείρισης οργανικών αποβλήτων, για την παραγωγή λιπάσματος κομπόστ, στην Π.Ε Κορινθίας. 
 
 Οι αιτήσεις που κατετέθησαν ξεπέρασαν τις 150 και είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία άρτιες και υψηλού επιπέδου. Το γεγονός αυτό,  μεν καθιστά την επιλογή των 60 από την πλευρά μας ιδιαίτερα δύσκολη, μας δίνει την δυνατότητα  ωστόσο  να πιστεύουμε πως η πράξη θα ολοκληρωθεί με επιτυχία.
 Παράλληλα ολοκληρώθηκαν και  οι 30 συναντήσεις ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης με φορείς, Δήμους και Συλλόγους του νομού Κορινθίας οι οποίοι επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον ,διαβεβαιώνοντας  πως η συνεργασία θα συνεχίσει να είναι αγαστή σε όφελος ανέργων, δήμων και επιχειρήσεων. ,  Έτσι, θα επιτευχθεί ο τριπλός στόχος της πράξης, η ωφέλεια δηλαδή  60 ανέργων , ατόμων ενταγμένων σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, η στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην κατεύθυνση εύρεσης λύσης για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων και η υποστήριξη των επιχειρήσεων οι οποίες αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την διαχείριση των αποβλήτων τους. 
Υπήρξαν βέβαια και ελάχιστοι εκπρόσωποι φορέων και θεσμών οι οποίοι για τους δικούς τους λόγους αδιαφόρησαν.
Τέλος, η Ηράκλεια Αναπτυξιακή ανακοινώνει πως  αμέσως μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει η διαδικασία επιλογής των ανέργων και η έναρξη της επόμενης φάσης, της  εκπαίδευσης τους δηλαδή  από το Κ.Ε.Κ.
Ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας
Δημήτρης Ραψωματιώτης