21 Μαρ 2013

"Ολοκληρωμένη παρέμβαση για την στήριξη της Γυναικείας Απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας»


Το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ,η “ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ” και ο ΕΦΕΠΑΕ ενημερώνει τους υποψήφιους επενδυτές και ειδικότερα τις άνεργες, απολυμένες και απειλούμενες από Ανεργία Γυναίκες ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης....
 

 Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προκήρυξε το πρόγραμμα:
"Ολοκληρωμένη παρέμβαση για την στήριξη της Γυναικείας Απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας»
Ο Συνολικός Προϋπολογισμός του Προγράμματος είναι 40.000.000 ευρώ Δημόσια Δαπάνη και κατανέμεται στις οκτώ (8) Περιφέρειες Αμιγούς Στόχου Σύγκλισης: Kρήτη, Ιόνια Νησιά, Β. Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησος.

Η Δημόσια Δαπάνη συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.) και από Εθνικούς Πόρους, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων» και στοχεύει στην τόνωση της απασχόλησης μέσω της δημιουργίας πρόσθετων δυνατοτήτων πρόσβασης στην αγορά εργασίας άνεργων, απολυμένων και απειλούμενων από ανεργία γυναικών.

Στο πλαίσιο αυτό ενισχύονται οι παρακάτω δύο Υποδράσεις:

ΥΠΟΔΡΑΣΗ 1
Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας για γυναίκες 18-35 ετών
ΥΠΟΔΡΑΣΗ 2
Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας για γυναίκες 36-64 ετών

Η μορφή της ενίσχυσης συνίσταται στην:

• χορήγηση χρηµατικού ποσού  (επιχορήγηση)  από 10.000 €  έως 20.000 €  ανά πρόταση, για την κάλυψη του 100% ισόποσων επιλέξιµων λειτουργικών δαπανών για µέγιστο διάστηµα 18 µηνών, 

• επιπλέον χορήγηση χρηµατικού ποσού  (επιχορήγηση) µέχρι 12.000 € του ετήσιου µισθολογικού κόστους από τη δηµιουργία νέας/ων θέσης/εων εργασίας (1 ΕΜΕ)  µε πρόσληψη ανέργου/ων.  ∆ιευκρινίζεται ότι σε περίπτωση που δεν απορροφηθεί το ποσό για την κάλυψη του ετήσιου  µισθολογικού κόστους, δύναται να παραταθεί η περίοδος απασχόλησης µέχρι εξαντλήσεως του ποσού των 12.000 €.

Η διάρκεια υλοποίησης των επιχειρηµατικών σχεδίων δεν µπορεί να ξεπερνά τους δεκαοκτώ
(18) µήνες από την ηµεροµηνία έκδοσης της απόφασης ένταξης.

Επιλέξιµες δαπάνες των επιχειρηµατικών σχεδίων στο πλαίσιο του προγράµµατος είναι οι ακόλουθες:

• Λειτουργικές δαπάνες επιχείρησης  (ενοίκια,  λογαριασµοί ∆ΕΚΟ,  δαπάνες ίδρυσης, δαπάνες παροχής υπηρεσιών νοµικής και λογιστικής υποστήριξης, έξοδα προβολής κλπ.).
• Ασφαλιστικές εισφορές του επιχειρηµατία  (στον κύριο φορέα υποχρεωτικής ασφάλισης).
• ∆απάνη παροχής υπηρεσιών συµβούλου για την σύνταξη και παρακολούθηση επιχειρηµατικού σχεδίου. 
• ∆απάνες για την παροχή υπηρεσιών mentoring / coaching  από συµβούλους  µε σκοπό την υποστήριξη των ωφελούµενων στην ανάπτυξη της επιχειρηµατικής ιδέας και την υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου για διάστηµα έξι (6) µηνών από την έναρξη της επιχειρηµατικής δραστηριότητας.
• ∆απάνες κατάρτισης του δικαιούχου επιχειρηµατία ή / και του νεοπροσλαµβανόµενου (ανέργου /  άνεργης ή απειλούµενου / -ης από ανεργία)  σε πιστοποιηµένο φορέα επαγγελµατικής κατάρτισης.
• Ετήσιο  µισθολογικό κόστος  (συµπεριλαµβανοµένων των ασφαλιστικών εισφορών) που θα προκύψει από τη δηµιουργία νέας θέσης εργασίας.

Ως ημερομηνία έναρξης της επιλεξιμότητας των δαπανών ορίζεται η 1/9/2012.

Η ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr, www.ependyseis.gr/mis) ορίζεται η 1/03/2013 με καταληκτική ημερομηνία στις 29/03/2013.
Οι Προτάσεις  (Φάκελοι Υποψηφιότητας) πρέπει υποχρεωτικά να υποβληθούν και σε έντυπη µορφή  (ένα αντίγραφο),  το αργότερο σε επτά (7)  ηµέρες  (ηµερολογιακές) µετά την καταληκτική ηµεροµηνία ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων, δηλαδή έως τις 5/4/2013.

Το πλήρες ενημερωτικό υλικό του προγράμματος έχει αναρτηθεί στις ιστοσελίδες της ΕΥΔ ΕΠΑΕ (www.antagonistikotita.gr), του ΕΣΠΑ (www.espa.gr), του ΕΠΕΑΑ (www.epeaa.gr), του ΕΦΕΠΑΕ (www.efepae.gr) και των εταίρων του.
Για περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον ΕΦΕΠΑΕ και τους εταίρους του στα τηλέφωνα 210-6985210 και στο Γραφείο Πληροφόρησης της ΕΥΔ ΕΠΑΕ στο τηλ. 801 1136300. Στο Επιμελητήριο Κορινθίας πληροφορίες στην κα Γκίκα Μήνα στο τηλέφωνο 2741024464 εσωτ 920. www.korinthiacc.gr email: minaki192@yahoo.gr, ketacc@korinthiacc.gr

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο