18 Μαρ 2013

Αίσιο τέλος στην υπόθεση ομηρίας από τον Ριζάι


Παραδόθηκε ο βαρυποινίτης Αλκέτ Ριζάι, που, μαζί με δύο συνεργούς συγκρατούμενούς του, κρατούσε ομήρους σωφρονιστικούς υπάλλήλους στις φυλακές Μαλανδρίνου από το Σάββατο το βράδυ.
Ο Ριζάι παραδόθηκε σχεδόν μετά από 24ώρες και αφού οι ειδικές δυνάμεις της ΕΚΑΜ είχαν εισέλθει εντός των...

 
 φυλακών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πέντε σωφρονιστικοί υπάλληλοι που κρατούνταν όμηροι είναι ελεύθεροι και καλά στην υγεία τους. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν περικυκλώσει τις φυλακές. Λίγο νωρίτερα ένας από τους έξι ομήρους κατάφερε χθες αργά το βράδυ, να διαφύγει της προσοχής των δραστών και να απελευθερωθεί. Σε σχετική ανακοίνωση η αστυνομία κάνει λόγο για τον "καταλυτικό ρόλο της Ειδικής Ομάδας Διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας και της ειδικής ομάδας της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.)".

Ο Ριζάι και οι δυο Αλβανοί συνεργοί του ζητούσαν ένα αυτοκίνητο, για να μπορέσουν να διαφύγουν. Στην κατοχή τους τελικά είχαν μόνο αυτοσχέδια μαχαίρια και όχι χειροβομβίδα, αλλά ούτε και εκρητική ύλη, όπως ισχυρίζονταν οι ίδιοι οι δράστες.  

«Ήταν μπλόφα όπως αποδείχθηκε. Σε καμιά όμως περίπτωση δεν μπορούσαμε να το διακινδυνεύσουμε» υπογράμμισε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Στερεάς Ελλάδας υποστράτηγος Απόστολος Κασκάνης και σημείωσε, πως «ο Ριζάι αναγκάστηκε να παραδοθεί, αφού κατάλαβε, πως σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να ικανοποιηθούν τα αιτήματά του».